3 enkle måter å bruke et vidvinkelobjektiv på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å bruke et vidvinkelobjektiv på
3 enkle måter å bruke et vidvinkelobjektiv på

Video: 3 enkle måter å bruke et vidvinkelobjektiv på

Video: 3 enkle måter å bruke et vidvinkelobjektiv på
Video: How to Embed Tweets in WordPress Blog Posts 2024, Kan
Anonim

Vidvinkelobjektiver er kameralinser som fanger et bredt synsfelt i et enkelt fotografi. Selv om de kan være litt vanskelige å bruke, lar vidvinkelobjektiver deg fange store, feiende scener enda bredere enn det menneskelige øyet kan se. Hvis du har et vidvinkelobjektiv, kan du bruke forskjellige teknikker for å fange en rekke unike og kreative ekspansive bilder. Hvis du ønsker å kjøpe et vidvinkelobjektiv, må du bestemme hvilken type vidvinkelobjektiv du skal kjøpe. Du kan deretter bestemme når du skal bruke vidvinkelobjektivet for å ta bildene du vil ha.

Trinn

Metode 1 av 3: Ta bilder med et vidvinkelobjektiv

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 1
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 1

Trinn 1. Hold kameraet nivå for å unngå forvrengning av linjer og vinkler

Keystone -forvrengning, en bildeforvrengning som endrer utseendet på en scene eller objektets dimensjoner og former, er spesielt utbredt når du bruker et vidvinkelobjektiv. Med mindre du planlegger å endre bildet slik (dvs. få et firkantet objekt til å ligne en trapes), må du kontrollere at kameralinsen er i vater før du tar bildet.

  • Ved å vippe vidvinkellinsen litt kan det fullstendig endre dimensjoner og former i bildet ditt, så det er verdt det å ta litt ekstra tid å justere objektivet.
  • Mange kameraer har i dag en innebygd nivåindikator. Dette gjør det veldig enkelt å dobbeltsjekke om objektivet er i vater før du tar bildet.
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 2
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 2

Trinn 2. Flytt nærmere objektet du vil fokusere på

Fordi vidvinkelobjektiver får objektene nærmere deg til å se større ut, kan du prøve å flytte nærmere objektene du vil fokusere på i fotografiet. Sørg imidlertid for at du er klar over posisjoneringen din, slik at du kan sikre at objektene i bildet ser ut til å ha den størrelsen du vil at de skal ha.

  • For eksempel, hvis du fotograferer et soverom og vil fokusere på sengen, beveger du deg nærmere sengen, så den vil se større og mer fremtredende ut enn de andre elementene i rommet.
  • Hvis du beveger deg nærmere foten på en seng på venstre side, vil imidlertid gjenstander på sengen nederst til venstre, for eksempel sengeposten, virke uforholdsmessig større enn resten av sengen. Vær derfor oppmerksom på hvor du plasserer deg, slik at bildet ditt vil ha de delene du sikter til.
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 3
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 3

Trinn 3. Stå lenger unna hvis du vil fange en vid by eller landskap

Hvis du prøver å fange en vid utsikt over en by eller et landskap, kan du prøve å plassere deg selv slik at du er lenger borte fra alle elementene du vil fange. Dette vil få byen eller landskapet ditt til å se mer realistisk ut, og hjelpe deg med å unngå å ende opp med et bilde der noen elementer er uforholdsmessig større eller mindre enn du ville at de skulle vises.

Ved å stå lenger borte fra alle bygninger, trær eller andre by- eller landskapselementer, vil de virke mer proporsjonale med deres faktiske størrelse i virkeligheten

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 4
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 4

Trinn 4. Kontroller kantene på rammen før du tar bildet

For å sikre at du får bildet du ønsker, må du kontrollere kantene på rammen for forvrengning eller bevegelse. Selv om du sannsynligvis vil gjøre dette med alle typer kameralinser, er det spesielt viktig med et vidvinkelobjektiv fordi objektivet kan fange elementer fra scenen som du ikke kan se eller ikke legger merke til selv.

Dette er spesielt viktig når du tar et bilde, og det er mennesker på hver side av rammen, da dette sannsynligvis vil forvride kroppsformene og få dem til å virke kortere og bredere enn de faktisk er

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 5
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 5

Trinn 5. Sørg for at du liker forgrunnen i bildet ditt

Med et vidvinkelobjektiv vil objektene og scenen nærmest deg se større ut enn noe lenger unna. Når du bruker et vidvinkelobjektiv, må du derfor kontrollere at scenen i forgrunnen av bildet er interessant og visuelt tiltalende. Selv om det kanskje ikke er grunnen til at du tar bildet, vil det være ganske tydelig i det siste bildet.

Dette er spesielt viktig å huske på når du tar landskapsfotografier. Hvis du for eksempel tar et bilde av et fjell i det fjerne, må du huske på at alt mellom deg og fjellet vil være uforholdsmessig stort i forgrunnen av bildet

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 6
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 6

Trinn 6. Prøv forskjellige posisjoner for å forvride bildene dine for kunstneriske effekter

Selv om det er best å unngå å vippe kameraet hvis du prøver å ta et rent, realistisk bilde, kan det skape interessante forvrengninger og endringer. Derfor, hvis du vil bli kreativ med vidvinkelobjektivet og fange noen kunstnerisk unike bilder, kan du prøve å eksperimentere med forskjellige posisjoner, avstander og kamerahelling.

  • For eksempel, hvis du vil fange mer av himmelen enn bakken, vipper du kameralinsen litt opp. Selv om det kan forvride noen av elementene i bildet, kan du manipulere bildet for å få himmelen til å se mye større ut.
  • Hvis du finner ut at du liker noen av elementene i det forvrengte bildet, men ikke alle, må du huske på at du kan redigere bildet etterpå for å oppnå de kreative elementene du leter etter.
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 7
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 7

Trinn 7. Rett linsen gjennom en åpning for å lage en ramme

Å bruke et vidvinkelobjektiv er en fin måte å ta et bilde som inneholder en ramme som allerede finnes i miljøet du fotograferer. Vinduskarmer, dørkarmer eller hvilken som helst type åpning kan brukes til å ramme inn bildet ditt og få betrakteren til å føle at de ser gjennom rammen inn på scenen i bildet ditt.

Prøv for eksempel å plassere deg selv og se ut gjennom et vindu på scenen du vil fotografere. Flytt deg så langt unna at vindusåpningen rammer kantene på synsfeltet

Metode 2 av 3: Kjøpe og feste et vidvinkelobjektiv

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 8
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 8

Trinn 1. Undersøk hvilke vidvinkelobjektiver som er kompatible med kameraet ditt

Hvis kameraet har en utskiftbar linse, er det sannsynlig at du vil finne et vidvinkelobjektiv som fungerer. Hvis du søker på nettet, har de fleste forhandlere muligheten til først å begrense søket etter merke, deretter etter kameratype. Du vil da kunne se hvilke vidvinkelobjektivalternativer som er tilgjengelige.

  • Mange merker lager 35 mm, DSLR, speilfrie og kompakte kameraer som alle er kompatible med noen vidvinkelobjektiver.
  • Selv om det vanligvis er det beste alternativet å finne et vidvinkelobjektiv som er laget av samme merke som kameraet ditt, er det noen objektiver som er kompatible med en rekke forskjellige kameraer.
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 9
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 9

Trinn 2. Kjøp et standard vidvinkelobjektiv hvis du vil ha et større synsfelt

Standard vidvinkelobjektiver inkluderer alle vidvinkelobjektiver som har en brennvidde på mindre enn 35 mm. Selv om det kan være en viss forvrengning, brukes vanligvis ikke standard vidvinkelobjektiv for denne effekten med vilje. Derfor, hvis du ønsker å ta bilder med en mer realistisk bredere visning, er et standard vidvinkelobjektiv det beste alternativet.

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 10
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 10

Trinn 3. Kjøp et fiskeøye vidvinkelobjektiv hvis du vil ha mer abstrakte, vridde bilder

Hvis et vidvinkelobjektiv har en brennvidde på mindre enn 24 mm, regnes det som et fiskeøye vidvinkelobjektiv. I motsetning til standard vidvinkelobjektiver, fokuserer fiskeøye vidvinkelobjektiver målrettet bare motivet på bildet ditt mens du forvrenger omgivelsene. Derfor, hvis du vil ha et vidvinkelobjektiv som lar deg forvrenge bilder på interessante og unike måter, vil et fiskeøye -objektiv være et godt alternativ for deg.

På grunn av den mer ekstreme forvrengningen, er fisheye -objektiver svært spesialiserte. Selv om de er et godt valg hvis du vil produsere denne typen effekt, er de derfor ikke den slags vidvinkelobjektiv du vil bruke i de fleste tilfeller

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 11
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 11

Trinn 4. Få et vidvinkelobjektiv til smarttelefonen din

Hvis du først og fremst bruker smarttelefonen til å ta bilder, kan det være lurt å vurdere å få et vidvinkelobjektivfeste. Det finnes flere vidvinkelobjektivfester tilgjengelig for en rekke forskjellige smarttelefoner, inkludert iPhone-, Android- og Google -smarttelefonenheter. I de fleste tilfeller klemmer disse linsene på telefonen slik at vidvinkelobjektivet hviler på toppen av det innebygde objektivet.

  • Vedlegg for vidvinkellinser for smarttelefoner koster vanligvis rundt $ 100 USD.
  • Du kan også investere i en smarttelefon med innebygd vidvinkelobjektiv, for eksempel Google Pixel 3 eller Samsung Galaxy s10e. I stedet for å bruke et vedlegg som du ville gjort med andre smarttelefoner, hadde disse smarttelefonene en vidvinkelobjektivinnstilling i kameraet som du ganske enkelt velger for å ta bredere bilder.
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 12
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 12

Trinn 5. Følg instruksjonene for å feste vidvinkelobjektivet til kameraet

Hvordan du fester vidvinkelobjektivet til kameraet, avhenger av det spesifikke merket og typen kamera du har, samt det nøyaktige objektivet du kjøper. Derfor er det viktig at du følger instruksjonene som følger med kameraet eller objektivet for å feste det ordentlig til kameraet.

Metode 3 av 3: Bestemme når en vidvinkelobjektiv skal brukes

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 13
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 13

Trinn 1. Bruk et vidvinkelobjektiv når du vil ta en stor scene

Når det gjelder å fange en vidstrakt utsikt, er et vidvinkelobjektiv vanligvis det beste alternativet. Per definisjon er vidvinkelobjektiver objektiver som dekker en brennvidde på 4,5 mm til 35 mm. Dette området lar deg effektivt fange et bredere synsfelt enn du til og med kunne se med øynene dine i sanntid.

  • Denne funksjonen gjør vidvinkelobjektiver et godt alternativ for landskap, bylandskap og arkitekturbilder, ettersom du kan fange alt du ser.
  • Vidvinkelobjektiver brukes også ofte av designere, eiendomsmeglere og dekoratører som ønsker å fange et helt interiørrom.
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 14
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 14

Trinn 2. Velg et vidvinkelobjektiv hvis du fanger en stor gruppe

Store grupper, som bryllupsfester og familiegjenforeninger, kan være vanskelige å passe inn i en enkelt ramme. Med et vidvinkelobjektiv vil du imidlertid enkelt kunne passe alle inn i bildet uten å måtte stable og omorganisere alle til et lite område.

Selv om et vidvinkelobjektiv er et flott alternativ for store gruppebilder, må du være oppmerksom på at det kan forvride utseendet til alle langs kantene. Sørg derfor for at du står langt nok unna, slik at hele gruppen passer innenfor senterfokuset på skuddet

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 15
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 15

Trinn 3. Prøv et vidvinkelobjektiv når du vil overdrive perspektivet

Når du bruker et vidvinkelobjektiv, vil objektene som er nærmest linsen virke uforholdsmessig større, mens objekter som er langt unna ser uforholdsmessig mindre ut. Derfor, hvis du vil overdrive størrelsen på et bestemt element i scenen, for eksempel en bygning, sanddyner eller arkitektoniske detaljer, beveger du deg noen få meter fra objektet for å få det til å se større ut enn resten av scenen.

Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 16
Bruk et vidvinkelobjektiv Trinn 16

Trinn 4. Velg et vidvinkelobjektiv for bilder med mye negativt mellomrom

Hvis du vil at et bestemt objekt skal skille seg ut i bildet ditt, er det et godt alternativ å bruke et vidvinkelobjektiv for å fange motivet mot mye negativ plass. Selv om det å fange mye negativ plass kan risikere at bildet ditt virker litt tomt, kan det også gi deg den kunstneriske kontrollen å finpusse på et bestemt emne og gi bildet et kreativt, unikt perspektiv.

  • Negativ plass refererer til det tomme eller nesten tomme rommet som omgir objektet eller motivet i fotografiet.
  • Bruk for eksempel et vidvinkelobjektiv for å fotografere en enkelt svart fugl mot en grå himmel. Ved å fange bare fuglen (motivet) og himmelen (det negative rommet), vil du kunne understreke himmelens enormitet sammenlignet med den lille, enkle fuglen.

Anbefalt: