Slik kobler du en DVD -spiller til Samsung TV: 4 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik kobler du en DVD -spiller til Samsung TV: 4 trinn (med bilder)
Slik kobler du en DVD -spiller til Samsung TV: 4 trinn (med bilder)

Video: Slik kobler du en DVD -spiller til Samsung TV: 4 trinn (med bilder)

Video: Slik kobler du en DVD -spiller til Samsung TV: 4 trinn (med bilder)
Video: Москва слезам не верит, 1 серия (FullHD, драма, реж. Владимир Меньшов, 1979 г.) 2024, April
Anonim

Denne wikiHow lærer deg hvordan du kobler en DVD -spiller til en Samsung TV. En DVD-spiller kan kobles til en TV ved hjelp av en HDMI-, kompositt-, komponent- eller S-videokabel. Sjekk hvilke tilkoblinger Samsung TV-en din støtter før du kjøper en DVD- eller Blu-ray-spiller. Du må da velge riktig kilde eller "inngang" på TV -en for å se DVD -spilleren når den er tilkoblet.

Trinn

Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 1
Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 1

Trinn 1. Koble kabelen til baksiden av DVD -spilleren

Kabeltypen DVD -spilleren bruker kan variere avhengig av DVD -spillerens alder. Koble kabelen til riktig port på baksiden av DVD -spilleren. Nedenfor er en liste over de fire typer kabler som kan brukes til å koble en DVD -spiller til en TV.

  • HDMI:

    HDMI -kabler er en enkelt tykk kabel som er vanlig mest moderne HD -TV (HD). De kobles til en enkelt port på DVD -spilleren merket "HDMI". Formen på HDMI -kontakten på enden av HDMI -kabelen er designet for å passe i formen til HDMI -porten på baksiden av DVD -spilleren og TV -en.

  • Komponent:

    Komponentkabler støtter også HD -video. De inneholder fem fargekodede kontakter. De røde, grønne og blå kontaktene er videokontaktene. De separate røde og hvite kablene er lydkablene. Bare koble hver fargekodede kabel til den matchende fargekodede porten på baksiden av DVD-spilleren.

  • Sammensatte:

    Kompositt (noen ganger kalt "AV" eller "RCA") kabler er et eldre format. De støtter ikke HD-video, bare standard-definition (SD) video. De ligner komponentkabel, bortsett fra at de bare har en gul videokontakt, sammen med to røde og hvite lydkontakter. Koble den gule kabelen til den gule porten på baksiden av DVD -spilleren, og koble de røde og hvite lydkablene til de røde og hvite portene på baksiden av DVD -spilleren.

  • S-Video:

    S-Video er et annet eldre format som ikke støtter HD-video, selv om det produserer en standardoppløsning av høyere kvalitet sammenlignet med komposittkabler. En S-Video-kabel har 4 pinner og en liten tapp. Match pinnene på S-Video-kabelen med hullene på S-Video-porten på baksiden av DVD-spilleren og sett den i. Du må også koble til to røde og hvite komposittlydkabler i tillegg til S-Video-kabelen fordi S-videokabelen ikke har et lydsignal.

    Mange nyere TVer støtter ikke lenge S-Video

Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 2
Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 2

Trinn 2. Koble kabelen til baksiden av TV -en

Avhengig av kabeltypen du bruker for å koble til DVD -spilleren, kobler du den til riktig port på baksiden av Samsung TV. HDMI -kabler kobles til porten merket "HDMI". Komponent- og komposittkabler kobles til de fargekodede portene på baksiden av TV-en. S-Video-kabler kobles til S-Video-porten ved å matche pinnene med hullene på porten.

Noen nyere TV -er har en delt komponent/komposittport. Hvis du kobler en komposittkabel til en av disse portene, kobler du den gule videokabelen til den grønne porten på baksiden av TV -en

Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 3
Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 3

Trinn 3. Koble til DVD -spilleren og slå den på

Sørg for at du har en ledig stikkontakt i nærheten av TV -en for å koble til DVD -spilleren. Hvis du ikke gjør det, kan du bruke en stikkontakt for å utvide antall stikkontakter i nærheten av TV-en.

Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 4
Koble en DVD -spiller til Samsung TV Trinn 4

Trinn 4. Velg kilden på TV -en

Det er en kilde for hver port på baksiden av TV -en. Trykk på kildeknappen på TV -fjernkontrollen for å bla gjennom kildene til du kommer til kilden DVD -spilleren er koblet til. De fleste DVD- og Blu-ray-spillere har en oppstartsskjerm som vil være synlig på TV-en når du når riktig kilde.

Anbefalt: