4 måter å lage vindusvaskemiddel på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å lage vindusvaskemiddel på
4 måter å lage vindusvaskemiddel på

Video: 4 måter å lage vindusvaskemiddel på

Video: 4 måter å lage vindusvaskemiddel på
Video: Как проверить генератор. За 3 минуты, БЕЗ ПРИБОРОВ и умений. 2024, Kan
Anonim

Vindusvaskemiddel er en viktig del av vedlikeholdet av bilen. De fleste kommersielle vindusrengjørere inneholder metanol, et giftig kjemikalie som er farlig selv i små mengder. På grunn av metanols fare for både helse og miljø, velger noen å lage sin egen metanolfrie vaskevæske hjemme. Tilpassede vaskevæsker er også enkle å lage av vanlige husholdningsredienser og sparer penger i det lange løp.

Trinn

Metode 1 av 4: Fortynning av vindusrens

Lag vindusvaskemiddel Trinn 1
Lag vindusvaskemiddel Trinn 1

Trinn 1. Tilsett en liter destillert vann til en ren, tom beholder

Velg en beholder som er lett å helle og rommer minst en og en kvart gallon. Bruk alltid destillert vann for å forhindre at mineralavleiringer bygger seg opp i bilens sprøytedyser og pumpe.

Kranvann kan brukes i nødstilfeller. Bare husk å bytte væske så snart som mulig for å unngå å skade bilen din

Lag vindusvaskemiddel trinn 2
Lag vindusvaskemiddel trinn 2

Trinn 2. Tilsett en kopp glassrens

Velg den kommersielle glassrenseren du ønsker. Sørg for å velge et rengjøringsmiddel som produserer minimalt (helst ingen) skum eller striper. Denne metoden er god for daglig bruk, spesielt om sommeren.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 3
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 3

Trinn 3. Bland godt ved å riste beholderen og tilsett løsningen i bilen

Hvis dette er første gang du lager det, test det først på bilen din. Legg en liten løsning på en fille og tørk et hjørne av frontruten. Den ideelle rengjøringsmaskinen bør tørke bort smuss uten å etterlate rester.

Metode 2 av 4: Kombinere oppvasksåpe og ammoniakk

Lag vindusvaskemiddel Trinn 4
Lag vindusvaskemiddel Trinn 4

Trinn 1. Tilsett en liter destillert vann til en ren kanne

Bruk en trakt hvis du har problemer med å tilsette vannet. Kannen skal være lett å helle og i stand til å holde litt over en gallon. Sørg for å lagre beholderlokket for enkel blanding og lagring.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 5
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 5

Trinn 2. Mål en spiseskje oppvaskmiddel og tilsett det i vannet

Ikke bruk for mye såpe, ellers kan vaskevæsken være for tykk. Bruk den typen du har tilgjengelig. Pass på at såpen ikke etterlater striper eller rester på glass. Hvis det skummer for mye, kan du prøve en annen såpe. Denne metoden er best hvis du regner med å måtte kjøre gjennom gjørmete terreng.

Lag vindusvaskemiddel Trinn 6
Lag vindusvaskemiddel Trinn 6

Trinn 3. Tilsett 1/2 kopp ammoniakk

Bruk en ammoniakk som ikke skummer og er fri for tilsetningsstoffer og overflateaktive stoffer. Vær veldig forsiktig med dette trinnet, da konsentrert ammoniakk kan være farlig. Arbeid i et godt ventilert område og bruk hansker. Når ammoniakken er godt fortynnet av vannet, blir den relativt trygg for rengjøring.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 7
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 7

Trinn 4. Sett opp beholderen igjen og rist for å blande godt

Test rengjøringsmidlet før du bruker det for første gang. Legg litt på en ren fille og tørk et hjørne av frontruten. Hvis rengjøringsmaskinen fjerner skitt uten å etterlate rester, er den klar til å settes i bilen.

Metode 3 av 4: Tilsetning av gni alkohol for å forhindre frysing

Lag vindusvaskemiddel Trinn 8
Lag vindusvaskemiddel Trinn 8

Trinn 1. Tilsett en kopp isopropylalkohol til en av de tre første metodene hvis temperaturen faller under frysepunktet

Hvis vintrene er milde, bruk 70% gni alkohol. Hvis du opplever ekstremt kaldt vær, bruk 99% i stedet.

I en klemme kan du bruke høysikker vodka i stedet for isopropylalkohol

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 9
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 9

Trinn 2. La en liten beholder med løsningen stå ute over natten

Hvis væsken fryser, må du tilsette minst en kopp alkohol. Test løsningen igjen. Dette trinnet er svært viktig for å forhindre at væsken fryser og ødelegger bilens spylervæskeslange.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 10
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 10

Trinn 3. Bland grundig ved å riste beholderen

Tørk av vaskevæske for varmt vær før du tilfører kaldt rengjøringsmiddel. Hvis det er nok varmt værvæske igjen, kan det fortynne alkoholen i kaldt værrens. Hvis alkoholen er fortynnet nok, vil løsningen fryse.

Metode 4 av 4: Gjøre væske med eddik i kjølig vær

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 11
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 11

Trinn 1. Hell 12 kopper (3/4 gallon) destillert vann i en ren, tom kanne

Sørg for at beholderens kapasitet er litt mer enn en gallon. Hvis kanten på beholderen er smal, bruk en trakt for å gjøre det lettere å helle. Merk beholderen med en permanent markør.

Lag vindusvaskemiddel Trinn 12
Lag vindusvaskemiddel Trinn 12

Trinn 2. Tilsett 4 kopper hvit eddik

Bruk bare hvit eddik. Andre typer eddik kan etterlate rester eller flekker på klærne. Dette er den beste typen rengjøringsmidler for fjerning av pollen.

Ikke bruk denne metoden i varmere vær. Varm eddik skaper en stygg, skarp lukt

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 13
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 13

Trinn 3. Bland løsningen grundig ved å riste beholderen

Hvis temperaturen i ditt område synker til under frysepunktet, må du foreta en frysekontroll før du legger rengjøringsmiddelet til bilen din. La en liten kopp oppløsningen stå ute over natten og sjekk om morgenen. Hvis den har frosset, tilsett ytterligere to kopper eddik i kannen og prøv igjen. Hvis det fortsatt fryser, tilsett en kopp sprit og sjekk igjen.

Tips

  • Påfylling av vindusvaskemiddel er enkelt. Bare åpne hetten og finn vindusviskerens væskebeholder. Det vil være en stor, firkantet hvit eller klar tank mot fronten av bilen. De fleste har en enkel flip cap som du enkelt kan fjerne uten verktøy. Bruk en trakt når du tilfører væske for å forhindre søl.
  • Hvis du bytter fra et varmt vær til et kaldt vær, må du tømme det meste av den gjenværende løsningen for varmt vær. Den sikreste måten å gjøre dette på hvis originalvæsken inneholder metanol, er å suge den av med en kalkunbaster.
  • Vanlig vann kan brukes alene som erstatning i en nødssituasjon. Vann vil imidlertid ikke rengjøre like godt. I tillegg kan den tjene som grobunn for farlige bakterier.
  • Resirkuler tom melk, eddik og vaskekanner for å lage og oppbevare rengjøringsmidlet. Sørg for å skylle dem grundig før bruk.
  • Merk tydelig vaskevæsken, spesielt hvis du bruker en beholder igjen. Du kan også farge det med blå matfarger for å få det til å se ut som et kommersielt rengjøringsmiddel.
  • Selv om disse hjemmelagde rengjøringsmidler er mindre farlige enn metanol, kan de fortsatt være skadelige ved svelging. Sørg for å holde blandingen utilgjengelig for dyr og barn.
  • Bruk alltid destillert vann når du lager vindusviskervæske. Mineraler i vann fra springen kan danne avleiringer som til slutt vil tette kjøretøyets spraydyser og pumpe.
  • Ikke bland eddik og såpe. De kan reagere sammen og stusse, tette på slangen din.
  • Disse løsningene kan brukes som universalrengjøringsmidler for vinduer og resten av bilen din.

Anbefalt: