3 måter å finne informasjon om kjøring i utlandet

Innholdsfortegnelse:

3 måter å finne informasjon om kjøring i utlandet
3 måter å finne informasjon om kjøring i utlandet

Video: 3 måter å finne informasjon om kjøring i utlandet

Video: 3 måter å finne informasjon om kjøring i utlandet
Video: Opening up the engine of my Honda CRF300 Rally in West-Africa |S7-E52| 2024, April
Anonim

For å kjøre lovlig og trygt i utlandet må du gjøre deg kjent med veiforhold, kjøreregler og kjørenormer på et nytt sted. Ofte vil skilt, typer forsikring og lisensiering og til og med kjøretøyer variere fra land til land. Sørg først og fremst for å være klar til å kjøre utenlands ved å ha riktig lisens og forsikring. Vær også oppmerksom på tilleggsregler for bilutleie, og vet hvor du skal lete etter svar på spesifikke spørsmål eller bekymringer du måtte ha.

Trinn

Metode 1 av 3: Sørg for at du kan kjøre i utlandet

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 1
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 1

Trinn 1. Kontroller at du har riktig lisens til å kjøre

I de fleste land trenger du en gyldig lisens samt gjeldende forsikring for å kjøre lovlig. Mange land anerkjenner ikke andre lands lisenser. Imidlertid anerkjenner de fleste en internasjonal kjøretillatelse.

Den beste informasjonskilden om lisensiering i landet du planlegger å besøke er ambassaden i det landet

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 2
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 2

Trinn 2. Møt landets alderskrav

Minimumsalderen for kjøring i mange land er 18. Dette gjelder uansett om du er lisensiert i hjemlandet eller ikke. I den andre enden av aldersspekteret har noen land også en maksimal aldersgrense. Disse grensene er generelt 70 eller 75, og finnes i land inkludert Irland og Romania.

  • I Afrika, for eksempel, krever de fleste land at sjåfører er 18. Men Zambia og Zimbabwe tillater sjåfører helt ned til 16. I Sør -Afrika må du 17, og i Niger må du være 23.
  • Sjåfører kan være så unge som 14 i USA og Canada, selv om de fleste nordamerikanske land - og rundt om i verden, for den saks skyld - har en minimumsalder mellom 16 og 18 år.
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 3
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 3

Trinn 3. Få en internasjonal kjøretillatelse

Det anbefales på det sterkeste at du skaffer deg en IDP hvis du planlegger å kjøre utenlands. I hovedsak hvis oversetter førerkortet til ti hovedspråk. Som sådan fungerer den ikke bare som en lisens, men som en gyldig form for identifikasjon i de aller fleste av verdens land.

  • For å få en IDP må du sannsynligvis ha et nåværende førerkort i hjemlandet ditt.
  • Sørg for å få IDP -en din bare fra en godkjent organisasjon. I USA er disse organisasjonene AAA og AATA.
  • Den enkleste måten å få en IDP i USA er å fylle ut elektronisk søknad, skrive den ut og bringe den til et forsikringskontor som selger AAA. Du trenger også 2 passbilder, som du sannsynligvis kan kjøpe på kontoret. Det er også en tillatelsesavgift på $ 20.
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 4
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 4

Trinn 4. Kontakt forsikringsselskapet

De fleste forsikringer dekker deg ikke mens du kjører i utlandet. Selv om du kan være dekket i et naboland ditt eget, må du aldri anta at dette er tilfelle. Den beste måten å sikre at du er beskyttet mot både økonomiske og juridiske straffer, er å kontakte forsikringsselskapet ditt direkte.

Om nødvendig vil de gi informasjon om hvordan du utvider dekningen. Dette vil ofte inkludere et gebyr eller midlertidig økning i forsikringspremier. Hvis du leier en bil, vil du sannsynligvis kjøpe forsikring gjennom dem. Se den tilsvarende delen i denne artikkelen

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 5
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 5

Trinn 5. Bruk europeisk forsikring i hele Europa

Hvis du er forsikret i et europeisk land, får du et grønt kort. Disse er gratis med din dekning, og gir deg bevis på forsikring som er gyldig i de fleste europeiske land. Du kan sannsynligvis skrive ut det grønne kortet ditt fra forsikringsutsteders nettsted, med mulighet for å oppgradere for ytterligere dekning mens du kjører i utlandet.

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 6
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 6

Trinn 6. Overfør lisensen hvis du flytter til utlandet på lang sikt

Mange land vil tillate deg å få lisens i ditt nye bostedsland lettere hvis du allerede har et nåværende førerkort i landet du forlater. Noen lar deg ganske enkelt "overføre" førerkortet, selv om du sannsynligvis må betale noen avgifter for den nye lisensen.

Mange land krever at du får en ny lisens innen en viss tidsperiode. Besøk et regjerings nettsted for å sjekke tidsrammen i landet du flytter til

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 7
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 7

Trinn 7. Bær annet nødvendig papirarbeid

I tillegg til lisensiering og forsikring, kan du trenge ekstra papirer for å reise i visse områder eller bruke bestemte veier. Forhindre juridiske komplikasjoner ved å se etter eventuelle tillatelser eller andre papirer du måtte trenge.

  • For eksempel krever noen land nødutstyr som kjegler og refleksvest i alle kjøretøyer.
  • Delte motorveier har noen ganger andre forskrifter enn andre veier. I noen land krever for eksempel mange motorveier at du betaler bompenger, mens andre kan kreve en spesifikk tillatelse.
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 8
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 8

Trinn 8. Planlegg fremover

Hvis du reiser eller flytter til utlandet og har tenkt å kjøre bil, vil dette sannsynligvis øke mengden forberedelser du må gjøre. Det kan for eksempel ta en stund å skaffe eller oppdatere lisensen og forsikringen for å oppfylle spesifikke krav i destinasjonslandet. For å sikre at du er helt forberedt, må du se på denne informasjonen minst en måned eller to før du ankommer.

Metode 2 av 3: Leie av bil i utlandet

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 9
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 9

Trinn 1. Ta kontakt med kredittkortselskapet om forsikring

I tillegg til å sjekke med forsikringsselskapet direkte, må du også kontakte kredittkortselskapet ditt. Mange store kredittkortselskaper inkluderer forsikringsdekning for leiebiler. Hvis de gjør det, kan du bruke kortet ditt til å reservere leien og motta disse fordelene.

  • Spør kredittkortselskapet om hva som er dekket og ikke, og vurder å legge til dekningen gjennom bilutleiefirmaet
  • Vær oppmerksom på at noen land krever dekning for tyveri, som du betaler til leiebilselskapet.
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 10
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 10

Trinn 2. Still utleiefirmaets ansatte eventuelle spesifikke spørsmål

For eksempel, spør om det er nødvendig med noe spesifikt for å kjøre langs ruten du vil ta, eller om det er tilleggsinformasjon du bør vite. Spør videre om du kan ta bilen til andre land.

  • Bare si noe i stil med: "Vil forsikringen min dekke meg hvis jeg krysser en internasjonal grense?"
  • Det er best å dele din forventede reiserute med bilutleiefirmaet for å forhindre uventede bøter eller potensiell mangel på dekning.
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 11
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 11

Trinn 3. Planlegg en bestemt returtid og -sted

Det er noen få antagelser om leie av bil som du bør unngå. Kanskje først og fremst ikke anta at du kan levere bilen når som helst eller hvor som helst. Noen utleiefirmaer vil belaste deg for å returnere et kjøretøy utenom bestemte timer, eller for å returnere det til et uspesifisert sted.

I tillegg må du ikke anta at det billigste alternativet er det beste. For det første - det vil trolig være en manuell girkasse. Hvis du ikke vet hvordan du kjører et stickskifte, må du ikke anta at du kan lære mens du kjører i utlandet

Metode 3 av 3: Søke etter informasjon på nettet

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 12
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 12

Trinn 1. Besøk bestemmelseslandets regjeringsnettsted

Sjekk om det er en webside for utenlandske reisende om bilkjøring i landet du besøker. Mange land i Europa vil for eksempel ha informasjon tilgjengelig på nettet om spesifikke kjøreregler og forskrifter. Siden disse nettsidene er designet for utenlandske besøkende, vil de ofte være tilgjengelige på flere språk.

Du som eier landets ambassade -nettsteder kan også være nyttig. Besøk nettstedet for ditt lands ambassade som ligger i landet du leter etter informasjon om. Hvis informasjonen ikke er direkte, vil det sannsynligvis være kontaktinformasjon på nettstedet

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 13
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 13

Trinn 2. Sjekk ditt eget lands anbefalinger

Din egen regjerings anbefalinger om å kjøre utenlands kan også være nyttige. Spesielt vil disse nettstedene inneholde informasjon om kjørepraksis du er vant til, men som er uvanlig i andre deler av verden.

Dette vil være spesielt nyttig når du besøker et naboland. Når det er vanlig å reise mellom de to landene, vil du kunne finne rikelig med informasjon om statlige nettsider

Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 14
Finn informasjon om kjøring i utlandet Trinn 14

Trinn 3. Vær oppmerksom på strenge lover noen steder

Selv om du allerede vet at du aldri bør drikke og kjøre bil, er det viktig å innse at det lovlige alkoholinnholdet i blod for å kjøre bil i mange land er veldig lavt. I noen land, for eksempel Japan og Tsjekkia, kan du komme i alvorlige juridiske problemer for å kjøre med alkohol i systemet i det hele tatt.

  • Landets ambassade i destinasjonslandet er den beste informasjonskilden om unike kjøreregler og forskrifter.
  • Andre land, som Italia og Frankrike, vil bøtelegge deg for ikke å bruke bilbelte på stedet. Forhindre dette ved alltid å bruke bilbeltet.
  • Endelig har noen europeiske byer forbudt å bruke hornet ditt, med mindre det er en nødssituasjon. Selv om bruk av horn er både populært og vanlig i noen land, er det sterkt frynset i andre.

Anbefalt: