Hvordan koble til en dørklokke: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan koble til en dørklokke: 11 trinn (med bilder)
Hvordan koble til en dørklokke: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan koble til en dørklokke: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan koble til en dørklokke: 11 trinn (med bilder)
Video: Виниловый сайдинг! Секреты монтажа и полезные хитрости, о которых мало кто знает! 2024, Kan
Anonim

Enten du skal bytte ut en gammel dørklokke eller installere en ny, er det faktisk mye enklere å koble til en dørklokke enn du kanskje tror. En dørklokke drives av en dørklokketransformator, som må installeres profesjonelt slik at den trygt og riktig kan trekke strøm fra hjemmets elektriske system. Men hvis ringeklokkene og transformatorene fungerer, er det bare å koble til selve dørklokken!

Trinn

Metode 1 av 2: Skifte ut en eksisterende dørklokke

Koble til en dørklokke Trinn 1
Koble til en dørklokke Trinn 1

Trinn 1. Slå av strømmen til området ved bryterboksen

Finn bryterboksen din i garasjen, kjelleren eller på siden av hjemmet ditt. Bruk diagrammet på innsiden av dørpanelet eller bruk etikettene for å finne bryteren som styrer strømmen til hjemmet ditt. Vri bryteren for å slå av strømmen.

  • Sørg for at strømmen er slått av ved å snu en lysbryter nær døren der du installerer dørklokken.
  • Det er veldig viktig at du slår av strømmen for å unngå å sjokkere deg selv.
Koble til en dørklokke Trinn 2
Koble til en dørklokke Trinn 2

Trinn 2. Bruk en skrutrekker til å fjerne skruene fra dørklokken

Finn skruene som fester dørklokken til ytterveggen eller dørhuset i hjemmet ditt. Ta en skrutrekker eller motorbor og fjern skruene for å gi tilgang til ledninger på baksiden av dørklokken.

Ikke prøv å trekke på dørklokken ennå, ellers kan du skade ledningene

Koble til en dørklokke Trinn 3
Koble til en dørklokke Trinn 3

Trinn 3. Koble fra ledningene med en skrutrekker og fjern dørklokken

Se på baksiden av dørklokken for å finne ledningene som er koblet til den. Ta skrutrekkeren og løsne terminalskruene som holder ledningene på plass. Skyv ledningene ut av terminalene og fjern den gamle dørklokken.

Ikke ryk eller tving ledningene slik at du ikke ved et uhell skader eller fjerner dem

Koble til en dørklokke Trinn 4
Koble til en dørklokke Trinn 4

Trinn 4. Bøy den øverste ledningen for å huske hvilken som er hvilken

Dørklokken har 2 ledninger koblet til den, 1 øverst og 1 nederst, og det er viktig at du husker hvilken som er slik at du kan koble den nye til ordentlig. Ta den øverste ledningen og bøy enden av den slik at du kan skille dem fra hverandre.

Noen ganger kan ledningene ha forskjellige farger, men det er vanlig at de er for like til å skille fra hverandre

Koble til en dørklokke Trinn 5
Koble til en dørklokke Trinn 5

Trinn 5. Koble ledningene til terminalene på den nye dørklokken

Fjern den nye dørklokken fra emballasjen, og finn terminalene på baksiden. Koble den øverste ledningen til den øvre terminalen og den nedre ledningen til den nedre. Bruk skrutrekkeren til å stramme terminalene slik at ledningene holdes godt fast.

Den øvre ledningen kobler dørklokken til transformatoren som gir strøm til den, og den nederste ledningen kobler den til klokkene som høres når du trykker på knappen

Koble til en dørklokke Trinn 6
Koble til en dørklokke Trinn 6

Trinn 6. Snu på bryteren og skru på dørklokken

Gjenopprett strømmen til området ved å vri bryteren tilbake til sin opprinnelige posisjon. Trykk på ringeknappen for å se om det fungerer. Hvis den gjør det, kan du bruke skrutrekkeren eller boret til å feste dørklokken til veggen eller dørhuset med skruene som fulgte med.

  • Emballasjen til dørklokken skal inneholde skruer du kan bruke, men hvis den ikke gjør det, kan du bruke skruer som passer inn i skruehullene på dørklokken.
  • Hvis ringeklokken ikke hører, kan de bli skadet. Du kan bytte ut ringeklokken hvis den er skadet eller defekt. Men hvis det er et elektrisk problem, kan det være lurt å kontakte en profesjonell elektriker.

Metode 2 av 2: Koble en dørklokke til transformatoren

Koble til en dørklokke Trinn 7
Koble til en dørklokke Trinn 7

Trinn 1. Vri bryteren for å slå av strømmen til området

Før du begynner å jobbe, må du finne bryterboksen i garasjen, kjelleren eller på siden av hjemmet ditt. Vri bryteren som styrer strømmen til området du installerer dørklokken på, slik at du kan jobbe trygt.

  • Bruk diagrammet på det indre dørpanelet til bryterboksen, eller se etter en etikett på bryterne for å finne den rette. For eksempel, hvis du kobler en dørklokke til inngangsdøren din, slår du av bryteren som styrer strømmen der.
  • Prøv å slå på lysene i området for å sikre at strømmen er slått av.
Koble til en dørklokke Trinn 8
Koble til en dørklokke Trinn 8

Trinn 2. Finn dørklokketransformatoren i utløpsboksen nær døren

En dørklokketransformator er en elektrisk komponent som bokstavelig talt transformerer strøm fra en høyere spenning til en lavere for å drive døren og ringeklokkene. Det er en liten metallboks med 2 terminaler og er vanligvis plassert i en utløpsboks nær inngangsdøren. Åpne utløpskasser eller se under dem for å finne transformatoren.

  • Hvis transformatorboksen ikke er plassert i en utløpsboks, sjekk den i nærheten av bryterboksen. Den kan festes på toppen eller bunnen av den.
  • Hvis dørklokketransformatoren er defekt eller skadet, kan du bytte den selv. Men hvis du ikke har en installert ennå, må du få en profesjonell elektriker til å gjøre jobben hvis den er gjort riktig og trygt.
Koble til en dørklokke Trinn 9
Koble til en dørklokke Trinn 9

Trinn 3. Koble transformatoren til den øverste terminalen med 16 AWG -ledning

16 AWG wire er en tynn trådmåler som enkelt kan håndtere spenningen som trengs for å drive døren din. Fjern deg omtrent 12 1,3 cm av mantelen med en wire stripper eller en kniv for å avsløre ledningene. Bruk en skrutrekker til å løsne skruen på transformatorens øvre terminal. Skyv den synlige ledningen under terminalskruen, og stram den så den er sikker. Koble deretter den andre enden av ledningen til den øvre terminalen på dørklokken på samme måte.

  • Du kan bore et hull i veggen for å tre ledningen for å koble terminalen til dørklokken eller dekke ledningen med et ledningsdeksel.
  • Sørg for at terminalskruene er godt festet slik at ledningene er koblet til og ikke kommer på plass.
  • Du kan finne 16 AWG -ledninger i din lokale jernvarehandel, strømforsyningsbutikk, eller ved å bestille den online.
Koble til en dørklokke Trinn 10
Koble til en dørklokke Trinn 10

Trinn 4. Fest 16 AWG -ledningen fra den nedre terminalen til klokkene

Finn dørklokkene dine, som vanligvis er på veggen i forhallen eller stuen nær inngangsdøren. Bruk 16 AWG -ledninger og fjern omtrent 12 1,3 cm av mantelen med wire strippere eller en kniv slik at ledningene blir utsatt. Bruk en skrutrekker til å løsne terminalskruen over terminalen merket "Front", skyv tråden under den, og stram deretter skruen. Koble den andre enden av ledningen til den nedre terminalen på dørklokken.

  • Tre ledningen gjennom veggen for å koble klokkespillet til dørklokken, eller dekk ledningen med et ledningsdeksel slik at den er skjult for synet.
  • Transformatoren og klokkespillene bør allerede være tilkoblet fra da transformatoren ble installert.
  • Terminalen merket "Front" er for inngangsdøren. Hvis du installerer en annen dørklokke, fest ledningen til terminalen merket "Tilbake".
Koble til en dørklokke Trinn 11
Koble til en dørklokke Trinn 11

Trinn 5. Gjenopprett strømmen og skru dørklokken på veggen

Når alt er koblet til, slår du bryteren på igjen for å gjenopprette strømmen. Trykk på dørklokkeknappen for å kontrollere at den fungerer, og bruk en skrutrekker eller en boremaskin for å feste dørklokken til ytterveggen eller dørhuset til hjemmet ditt for å fullføre jobben.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: