Hvordan installere en bilradiohode: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan installere en bilradiohode: 14 trinn (med bilder)
Hvordan installere en bilradiohode: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan installere en bilradiohode: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan installere en bilradiohode: 14 trinn (med bilder)
Video: 3 Ways to Connect iPhone to Car Stereo 2024, Kan
Anonim

Gjør bilhøyttalerne din lyd lydløs og kjedelig? Hvis du installerer en bilradiohodeenhet, bør du høre en forbedring. Du må sørge for at du får de riktige delene, fjerner den gamle enheten og kobler den nye enheten til bilen din. Snart begynner høyttalerne dine å låte bra igjen.

Trinn

Del 1 av 3: Fjerne den gamle hovedenheten

Installer en bilradiohode Trinn 1
Installer en bilradiohode Trinn 1

Trinn 1. Kjøp alle nødvendige deler

Avhengig av om du oppgraderer til en ettermarkedet hovedenhet eller bare bytter ut den gamle med en annen OEM (produsent av originalutstyr), må du kanskje ha litt ekstra maskinvare. Dette kan inkludere ting som dashbord, ledningsnett eller antenneadapter.

Installer en bilradiohode Trinn 2
Installer en bilradiohode Trinn 2

Trinn 2. Koble fra batteripolene

Du vil ikke at systemet skal ha strøm mens du kobler til. Slå av bilen og fjern kablene fra batteriet.

Installer en bilradiohode Trinn 3
Installer en bilradiohode Trinn 3

Trinn 3. Ta bilradiohodeenheten ut av dashbordet

En reparasjonsmanual for kjøretøyer anbefales på det sterkeste. Det bilspesifikke settet inneholder også detaljert informasjon om fjerning av radio.

  • Fjerning av dashbordkomponenter kan være nødvendig, og hvis du ikke vet hvordan du fjerner delene på riktig måte, kan det oppstå permanent skade.
  • I noen tilfeller kan du finne to par hull eller spor på venstre og høyre side av radioen. Disse kalles "nøkkelhull" og krever et spesialverktøy som kan kjøpes i de fleste billydbutikker eller online for å frigjøre hovedenheten.
Installer en bilradiohode Trinn 4
Installer en bilradiohode Trinn 4

Trinn 4. Koble fra bilradioens hovedenhet

Med de fleste selene må du klemme et klipp eller to for at selen skal slippe fra radioen. Sørg for at du undersøker selen før du trekker i den. Sørg for at selen du kjøpte passer til bilselen. Hvis den ikke gjør det, kan du ta med radioen til en billydbutikk og få dem til å finne riktig sele -adapter.

Installer en bilradiohode Trinn 5
Installer en bilradiohode Trinn 5

Trinn 5. Koble fra antennen (vanligvis en tykk svart ledning, men kan også være en tykk enkeltledning)

Det kan hjelpe å bruke en tang i bunnen av ledningen. Pass på at du trekker i kontakten og ikke i ledningen, da dette vil føre til tap av signaler.

Del 2 av 3: Installere den nye hovedenheten

Installer en bilradiohode Trinn 6
Installer en bilradiohode Trinn 6

Trinn 1. Monter dash -settet i henhold til de riktige instruksjonene

Bruk enten burmonteringsmetoden (som innebærer bruk av metallhylsen som går rundt radioen din) eller ISO -monteringsmetoden som innebærer å bruke skruene som fulgte med radioen. Når du monterer en radio med ISO, bruker du fabrikkbrakettene eller brakettene som fulgte med det nye ISO -monteringssettet for montering av radioen.

  • Ikke kutt et ISO -monteringssett og installer metallradiohylsen!
  • Hvis du ikke finner skruene, kan du vanligvis kjøpe dem i din lokale billydbutikk. Pass på at de ikke overskrider maksgrensene produsenten angir, ellers skader du radioen.
Installer en bilradiohode Trinn 7
Installer en bilradiohode Trinn 7

Trinn 2. Fest kabelen til den nye radioen

Fest den til selen du kjøpte, og pass på at fargene passer nøyaktig, inkludert fargen på stripen (dvs. hvit til hvit, svart til svart, oransje med hvit stripe til oransje med hvit stripe).

  • Fjern omtrent to tommer isolasjon av alle ledningene og vri matchende ledninger sammen. Dette gir overlegen overflate -tilkobling til krymping og mer fleksibilitet enn lodding.
  • Dekk spleisen med elektrisk tape eller en vri på trådmutteren
  • Hvis du har problemer med å matche ledningene, følger du trinnene som følger med ledningsnettadapteren. Ledningene på seleadapteren og pluggen er vanligvis fargekodet eller merket for enkel identifisering og matchning.
  • Noen loddetinn har bly i den, så unngå å puste inn røyken når du lodder.
Installer en bilradiohode Trinn 8
Installer en bilradiohode Trinn 8

Trinn 3. Koble til fabrikkledningen

Koble ledningsnettet du forberedte og antennen. Sørg for at radioen fungerer som den skal når du har koblet til ledningene. På denne måten kan du finne eventuelle lednings- eller radioproblemer før du setter sammen alt igjen.

  • Koble til radioens ledningsnett eller sele -adapter direkte til bilens ledningsnett. Den er designet for å bare koble til.
  • Koble antennekabelen til baksiden av radioen. Dette krever sjelden, men av og til, en adapter.
Installer en bilradiohode Trinn 9
Installer en bilradiohode Trinn 9

Trinn 4. Sett den nye bilradiohodeenheten i dashbordet

Dette trinnet vil variere avhengig av hva slags hovedenhet du har valgt, men instruksjoner vil bli levert med enheten. Hvis enheten ikke passer inn på samme plass, burde den ha kommet med et modifikasjonssett for å få den til å passe ordentlig. Hvis settet ditt ikke fulgte med dette, bør du kjøpe et fra din nærmeste bilstereoforhandler.

Installer en bilradiohode Trinn 10
Installer en bilradiohode Trinn 10

Trinn 5. Monter dashbordet på nytt

Nå som hovedenheten din er tilbake, kan du sette interiøret sammen igjen. Sørg for å bytte ut alle klips og skruer på riktig sted og rekkefølge. Ikke tving noe som ikke passer. Rådfør deg med servicehåndboken hvis det er deler av bindestrek som du er usikker på hvordan du installerer.

Installer en bilradiohode Trinn 11
Installer en bilradiohode Trinn 11

Trinn 6. Koble til batteripolene igjen

Det er på tide å nyte det nye lydsystemet ditt!

Del 3 av 3: Koble den nye hovedenheten til en forsterker

Installer en bilradiohode Trinn 12
Installer en bilradiohode Trinn 12

Trinn 1. Koble til den eksterne oppstartsledningen

Hvis du har en forsterker i systemet, vil du sørge for at du også kobler den inn. Den eksterne oppstartsledningen er veldig viktig. Den forteller forsterkeren din når bilen er på eller av, og forhindrer at forsterkeren tapper batteriet. Denne ledningen kobles enten direkte til baksiden av hovedenheten, eller den må kobles til strømforsyningen til hovedenheten eller en annen strømforsyning.

Installer en bilradiohode Trinn 13
Installer en bilradiohode Trinn 13

Trinn 2. Koble til RCA -kablene

RCA -kabler er de isolerte kablene som sender lydsignalet fra hovedenheten til forsterkeren. De skal plugges inn i RCA -portene på hovedenheten. Hvis de ikke allerede er kjørt, må du føre disse kablene på motsatt side av bilen som forsterkerens strømledning for å unngå signalforstyrrelser.

Installer en bilradiohode Trinn 14
Installer en bilradiohode Trinn 14

Trinn 3. Still inn forsterkningen på forsterkeren

Det er viktig å sørge for at forsterkeren og hovedenheten fungerer godt sammen. Du må tilbakestille forsterkningen på forsterkeren din for å komplimentere den nye hovedenheten.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Etter at du har installert den nye radioen, kan du kanskje få tilbake noen av kostnadene ved den nye radioen ved å selge den originale fabrikkradioen. Online auksjonssteder, for eksempel eBay, er gode steder å selge disse elementene. Fabrikkradioer kan noen ganger få inn over $ 100 eller mer.
  • Sørg for at du har alle verktøyene for jobben før du starter.
  • Koblingsskjemaer er veldig nyttige når du kobler selen. Nettsteder som www.the12volt.com gir nyttige diagrammer med trådfarge og signalinformasjon.
  • Bilreparasjonsmanualer kreves for riktig fjerning av radio.
  • Sørg for å koble fra batteripolene før installasjon.
  • Arbeid med en erfaren kompis for å få ting til å gå raskere og smidigere.

Advarsler

  • Eventuelle ledninger som ikke er tapet ordentlig eller etterlatt uisolerte, kan kortsluttes og forårsake feil på enheten eller muligens brann.
  • "Koble den nye hovedenheten til en forsterker" er beregnet på forsterkere som allerede er installert i bilen din. Hvis du planlegger å installere en ny forsterker, er prosessen litt mer involvert. Du kan se hvordan du installerer en forsterker.

Anbefalt: