Slik rengjør du dieselinjektorer: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du dieselinjektorer: 14 trinn (med bilder)
Slik rengjør du dieselinjektorer: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du dieselinjektorer: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du dieselinjektorer: 14 trinn (med bilder)
Video: Алексис Оханян: Как расшевелить социальные сети 2024, Kan
Anonim

Hvis du ser mørkegrå skyer som kommer fra eksosrørene dine, eller hvis du merker at dieselmotoren stammer eller sliter med å akselerere, må du kanskje utføre litt vedlikehold på drivstoffinjektorene. Rene, velfungerende drivstoffinjektorer er nøkkelen til å få mest mulig effektiv ytelse og kjørelengde fra dieselmotoren. For mindre tresko og vedlikehold kan det være en flott løsning å legge til et dieseltilsetningsstoff i tanken din. Imidlertid, hvis du har mer alvorlige tresko, må du kanskje bruke et rengjøringssett for diesel for å fjerne skadelig oppbygging av drivstoffinjektorene.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruk av tilsetningsstoffer i diesel

Rengjør dieselinjektorer Trinn 1
Rengjør dieselinjektorer Trinn 1

Trinn 1. Kjøp et tilsetningsstoff som er kompatibelt med motoren din

Tilsetningsstoffer til diesel er billige, enkle å bruke og holder motoren renere. De kan hjelpe motoren din til å forbrenne drivstoff mer effektivt og forhindre oppbygging rundt injektorene. Du kan ofte merke en forskjell i dieselmotorens ytelse umiddelbart etter bruk av drivstofftilsetning.

  • Kontroller emballasjen for å være sikker på at drivstofftilsetningen du kjøper er beregnet på diesel og er kompatibel med motoren din.
  • Hvis tilsetningsstoffet ikke indikerer at det er for dieselmotorer, sjekk emballasjen for å se om motortypen eller bilmodellen er oppført.
  • Noen få populære drivstofftilsetningsstoffer som vil holde sprøyterne rene er Stanadyne Performance Formula One Shot og Lucas Fuel Treatment. Begge kan du finne i din lokale bildelbutikk eller online.
Rengjør dieselinjektorer Trinn 2
Rengjør dieselinjektorer Trinn 2

Trinn 2. Kontroller at motoren er slått av og drivstofftanken er nesten tom

Før du legger tilsetningsstoffer i tanken din, må du være sikker på at motoren ikke aktivt brenner drivstoff. Du vil også legge til drivstofftilsetninger i en tank som er nesten tom, slik at tilsetningsstoffet kan bevege seg gjennom drivstoffsystemet i en konsentrasjon som er høy nok til å rengjøre det.

Hold motoren av og fjern nøkkelen fra tenningen

Rengjør dieselinjektorer Trinn 3
Rengjør dieselinjektorer Trinn 3

Trinn 3. Finn og åpne kjøretøyets drivstofftank

De fleste biler har en lokk for å få tilgang til drivstofftanken på venstre eller høyre side av baksiden av bilen, men noen lastebiler og andre motorer kan ha en tanklokk på et annet sted. Se etter en lokk som har symbolet på et bensinpumpehåndtak, og fjern lokket for å få tilgang til drivstofftanken.

Du må kanskje åpne en luke for å komme til gasslokket, og noen kjøretøyer krever at du trekker en spak nær førersetet for å frigjøre luken

Rengjør dieselinjektorer Trinn 4
Rengjør dieselinjektorer Trinn 4

Trinn 4. Hell den anbefalte mengden tilsetningsstoff i drivstofftanken

Basert på størrelsen på bensintanken din, kan mengden drivstofftilsetning du må fylle på variere. Større motorer med større gasstank trenger mer additiv. Sjekk emballasjen for å finne anbefalt mengde for tanken din, måle riktig mengde og hell den i drivstofftanken.

Du må kanskje bruke en trakt for å helle tilsetningsstoffet i tanken

Tips:

Noen drivstofftilsetninger, som Stanadyne Performance Formula One Shot, kommer i flasker som er designet for å kunne helles direkte i tanken, slik at du ikke trenger å måle eller bruke en trakt.

Rengjør dieselinjektorer Trinn 5
Rengjør dieselinjektorer Trinn 5

Trinn 5. Fyll drivstofftanken med drivstoff og kjør motoren i 10 minutter

Når du har hellet drivstofftilsetningsstoffet i drivstofftanken din, fyll tanken med diesel og slå på motoren for å begynne å sirkulere drivstoffet med tilsetningsstoffet gjennom hele drivstoffsystemet. Drivstofftilsetningsstoffet er designet for å vedlikeholde drivstoffinjektorene og hindre dem i å bygge opp rester som kan tette dem.

  • Du kan kjøre bilen rundt eller bare la den gå på tomgang i 10 minutter.
  • For enkelhets skyld kan du legge til drivstoffinjektorrenseren mens du er ved bensinpumpen og deretter fylle tanken med diesel.

Metode 2 av 2: Koble til et rengjøringssett for drivstoffinnsprøytning

Rengjør dieselinjektorer Trinn 6
Rengjør dieselinjektorer Trinn 6

Trinn 1. Bruk et rengjøringssett for drivstoffinnsprøytning for å fjerne tilstoppede drivstoffinjektorer

Hvis motoren stammer, eller hvis du ser mørke røykskyer som kommer fra eksosrørene dine, kan drivstoffinjektorene dine ha noen alvorlige tresko. Hvis dette er tilfelle, er det best å bruke et rengjøringssett for å fjerne oppbygde rester. Rengjøringssett for drivstoffinjektor er relativt billige og enkle å bruke, og vil effektivt rense sta tresko ut av drivstoffinjektorene.

  • Kontroller at settet er kompatibelt med motoren din ved å sjekke emballasjen eller se på nettet før du kjøper.
  • Kontroller settets detaljer for å se om din motortype eller bilmodell er oppført som en kompatibel motor den kan brukes på.
  • Du må kanskje kjøpe flere kontakter eller adaptere, så sørg for at du har alle nødvendige deler du trenger.
Rengjør dieselinjektorer Trinn 7
Rengjør dieselinjektorer Trinn 7

Trinn 2. Kontroller at motoren er slått av før du jobber

Du jobber med drivstoffsystemet til motoren, som kan være farlig hvis motoren går og aktivt brenner drivstoff. Sørg for at motoren er slått av og fjern nøklene fra tenningen.

  • Det spiller ingen rolle hvor mye drivstoff som er i tanken.
  • Fjern nøklene fra tenningen for å unngå at batteriet sender strøm til motoren, noe som potensielt kan sjokkere deg.
Rengjør dieselinjektorer Trinn 8
Rengjør dieselinjektorer Trinn 8

Trinn 3. Fjern lokket fra drivstofftanken

Når du kobler til og bruker rengjøringssettet, vil drivstoffsystemet være under større trykk enn normalt. Du kan sikre at det ekstra trykket ikke bygger seg opp ved å åpne hetten som dekker drivstofftanken.

Hvis du jobber med en bil, må du holde luka som dekker drivstofflokket åpen og fjerne lokket

Rengjør dieselinjektorer Trinn 9
Rengjør dieselinjektorer Trinn 9

Trinn 4. Fjern drivstoffpumpesikringen for å koble fra drivstoffpumpen

Sikringsboksen vil være under hetten og inneholdt i et plastdeksel. Åpne den og bruk diagrammet for å finne sikringen til drivstoffpumpen. Fjern sikringen ved å trekke den ut av sikringsboksen.

Hvis sikringsskapet ikke har et diagram, kan du se gjennom brukerhåndboken for å finne sikringen

Tips:

Du må kanskje bruke en nåletang for å fjerne sikringen.

Rengjør dieselinjektorer Trinn 10
Rengjør dieselinjektorer Trinn 10

Trinn 5. Prøv å starte motoren for å sikre at drivstoffpumpen er frakoblet

Det er veldig viktig at drivstoffpumpen din kobles fra slik at rengjøringssettet kan fungere på drivstoffsystemet. Test for å sikre at pumpen er slått av ved å vri nøkkelen i tenningen for å starte motoren. Hvis den prøver å starte, men ikke kan, betyr det at drivstoffinjektoren er koblet fra.

Du bør høre "klikk" på starteren som prøver å starte motoren

Rengjør dieselinjektorer Trinn 11
Rengjør dieselinjektorer Trinn 11

Trinn 6. Koble utgangsslangen til drivstoffskinnen til rengjøringssettet

Drivstoffskinnen, som mater dieselen til drivstoffpumpen, er koblet til injektoren. Siden pumpen er koblet fra, kan du koble fra utgangsslangen og koble den til settet der det er angitt å være festet.

Sjekk instruksjonene på rengjøringssettet for å sikre at riktig lufttrykk strømmer inn i settet. Hvis det er for mye, kan du justere strømmen på rengjøringssettet ved å vri på skiven

Rengjør dieselinjektorer Trinn 12
Rengjør dieselinjektorer Trinn 12

Trinn 7. Start motoren og la den gå i 15 minutter for å bruke opp løsningsmidlet

Når settet er tilkoblet, kan du vri nøkkelen i tenningen for å starte motoren og la rengjøringssettet kjøre rengjøringsmiddel gjennom drivstoffsystemet. Fordi drivstoffpumpen er koblet fra, går motoren på drivstoffet i rengjøringssettet. La motoren gå til løsemiddelet går tomt og motoren stopper.

Ikke kjør bilen mens den brenner løsemiddelet for å rengjøre injektorene. Bare la den gå på tomgang til motoren dør

Rengjør dieselinjektorer Trinn 13
Rengjør dieselinjektorer Trinn 13

Trinn 8. Slå av batteriet, koble fra settet, og koble til drivstoffpumpen

Når motoren slutter å kjøre fordi løsemiddelet er borte, slår du av batteriet ved å fjerne nøkkelen fra tenningen og bytte ut sikringen til drivstoffpumpen. Koble deretter slangen fra rengjøringssettet og koble den til drivstoffskinnen igjen.

  • Motoren begynner å bruke drivstoffet i tanken din, i stedet for drivstoffet i rengjøringssettet. Hvis du hadde drivstoff i tanken før, trenger du ikke legge til mer.
  • Alt i motoren skal være tilbake slik det var før du koblet til rengjøringssettet.
Rengjør dieselinjektorer Trinn 14
Rengjør dieselinjektorer Trinn 14

Trinn 9. Start motoren og lytt etter merkelige lyder

Motoren skal kjøre jevnere etter rengjøring, og ingenting skal høres utenom det vanlige. Kjør bilen eller lastebilen litt rundt for å sikre at den fungerer som den skal. Hvis du merker noe galt, bør du ta det med til en mekaniker.

Anbefalt: