Slik forbereder du deg på en flytur (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forbereder du deg på en flytur (med bilder)
Slik forbereder du deg på en flytur (med bilder)

Video: Slik forbereder du deg på en flytur (med bilder)

Video: Slik forbereder du deg på en flytur (med bilder)
Video: 🟡 POCO X5 PRO - САМЫЙ ДЕТАЛЬНЫЙ ОБЗОР и ТЕСТЫ 2024, April
Anonim

Uansett destinasjon er et fly din døråpning til et eventyr. Det kan være spennende og stressende, spesielt hvis det er første gang. Å forberede seg på et fly er ikke så vanskelig så lenge du begynner å samle det du trenger på forhånd. Du trenger din reise -ID, billett og andre viktige dokumenter. Før du legger ut, pakk sekken full av klær og annet utstyr som er nødvendig for å nyte turen. Så, på flydagen, er du klar til å nå flyplassen med god tid til overs. Riktig forberedelse gjør flyging trygt og enkelt, slik at du kan lene deg tilbake og nyte turen.

Trinn

Del 1 av 4: Samle penger og dokumenter

Forbered deg på et flytrinn 1
Forbered deg på et flytrinn 1

Trinn 1. Ta med gyldig foto -ID eller pass

Du går ingen steder uten gyldig ID. For internasjonale reiser, ta med passet ditt til grensekontrollagenter når du kommer inn i hvert land. En gyldig statlig ID, for eksempel førerkort, er nok for de fleste innenlandsreiser, men sjekk reglene på destinasjonen din for å være sikker.

Vær oppmerksom på at mange land krever at reisende får visum. USA har for eksempel turist- og immigrasjonsvisum du må søke om online. Du kan ikke komme inn uten gyldig visum fra regjeringen

Forbered deg på et flytrinn 2
Forbered deg på et flytrinn 2

Trinn 2. Ta med deg ditt medisinske forsikringskort

Ulykker skjer, så du er bedre forberedt enn å sette deg fast et sted under en nødssituasjon. Ta kontakt med din vanlige forsikringsleverandør for å se hva som dekkes under reisen din. De fleste steder tilbyr ekstra dekning å kjøpe hvis du reiser til et fremmed land. Behandlingen kan være dyr hvis du ikke har riktig dekning.

  • Mange forsikringer refunderer deg hvis du må avbestille flyreisen. Du kan ikke forutsi hva som vil skje, men god dekning gjør en avbestilling av turen mye lettere å håndtere.
  • Du trenger ikke reiseforsikring for korte innenlandsreiser. Det er bedre for lengre, dyrere turer og reiser utenfor landet.
  • Husk at du også må få vaksinasjoner for noen turer. Betrakt det som en del av forsikringsprosessen. Få dem fra en lege 4 til 6 uker før du reiser.
Forbered deg på et flytrinn 3
Forbered deg på et flytrinn 3

Trinn 3. Spør legen din om dokumenter om medisiner og sykdommer

Disse dokumentene gir folk beskjed om hvilke medisinske tilstander du har og hvordan de skal behandles. Ring legekontoret og be dem om et offisielt notat om hva du tar sammen med reseptene du trenger. Noen land er veldig strenge på hva du kan ta med deg, og dokumentasjon hjelper deg lettere å komme deg gjennom sikkerhet.

  • Ta for eksempel informasjon om kroniske tilstander som allergier. Dette vil også gi deg en mulighet til å rydde turen med legen din og få nødvendige vaksinasjoner hvis du skal internasjonalt.
  • Land som Japan, for eksempel, begrenser mange medisinske legemidler. Noen får lov til å komme inn med en legeerklæring, men andre ikke. Rydd opp forvirringen ved å slå opp reiseforskriftene når du reiser internasjonalt.
Forbered deg på et flytrinn 4
Forbered deg på et flytrinn 4

Trinn 4. Ta en liste over nødkontakter sammen med telefonen

Hvis du er som de fleste reisende, vil du ha telefonen med deg når du flyr. Lagre viktige kontakter der, for eksempel dine nærmeste venner og familiemedlemmer. Telefoner er ikke idiotsikre, så vurder også å ta med en trykt kopi av alle menneskene og stedene du må kontakte. Dette inkluderer alle steder du bor på, steder du har bestilt på, kundeservicenummer og så videre.

  • Ikke glem å legge kontaktinformasjonen din på bagasjen og elektronikken. Mange poser har tagger du kan bruke, men du kan også få dem på flyplassen. Et annet alternativ er å kjøpe ID -etiketter eller klistremerker før du reiser.
  • Inkluder informasjon som adresser hvis de er relevante. For eksempel kan tollere spørre hvor du bor når du kommer inn i et land.
  • Hvis du skal til et annet land, ta med adressen og telefonnummeret til ditt lands ambassade eller konsulat.
Forbered deg på et flytrinn 5
Forbered deg på et flytrinn 5

Trinn 5. Ta med penger for å klare deg når du ankommer

Å bære litt penger er alltid en god idé. Bruk den til å kjøpe mat, bestille transport og ellers sette deg på destinasjonen. Det nøyaktige beløpet du trenger avhenger av hvor du skal, men fokuser i det minste på å bygge et anstendig nødfond som $ 100 USD. På den måten trenger du ikke stole for mye på å håndtere banker eller minibanker når du er på et ukjent sted.

  • Du kan bruke banken eller kredittkortet ditt for penger når du er ute av landet. Kontakt banken din først for å informere dem om at du reiser og finne ut om plasten din er god der. Vær forsiktig med høye minibanker når du reiser.
  • Hvis du forlater landet, kan du vurdere å gå til en bank eller bytte skranke for å få litt av den lokale valutaen. Du kan også prøve å få reisesjekker for å veksle mot valuta
Forbered deg på et flytrinn 6
Forbered deg på et flytrinn 6

Trinn 6. Ta med flybilletten din, slik at du kan få boardingkortet ditt

Dobbeltsjekk at du har bestilt billetten din og er klar til å gå før du reiser til flyet ditt! Ta med deg bekreftelsen til flyselskapets innsjekkingsskranke på flyplassen. Der får du et boardingkort med flyinformasjon og setenummer. Du trenger boardingkortet for å komme deg på flyet, så ha billetten din klar til å gå før du reiser hjemmefra.

  • Det er enkelt å få flybillett. Alt du trenger å gjøre er å bestille flyreisen din online og se etter bekreftelsesbrevet i e -posten din. Oppgi navn og bekreftelsesnummer i flyselskapets skranke eller kiosk for å skrive ut boardingkortet.
  • Mange flyselskaper har telefonapper som lager mobile boardingkort. Du kan også gjøre en online innsjekking for flyreisen din hvis du planlegger å skrive ut passet ditt eller få det sendt til telefonen.

Del 2 av 4: Pakking av innsjekkingsposer

Forbered deg på et flyvningstrinn 7
Forbered deg på et flyvningstrinn 7

Trinn 1. Slå opp flyselskapets bag og vareforskrift

Det finnes et stort utvalg av flyselskaper der ute, og alle har forskjellige regler for hva du kan ta med deg. Tradisjonelt lar flyselskapene ta med deg en håndbagasje til flyet og sjekke inn en pose på flyplassen for å sette inn lasterommet. Reglene for størrelse og vekt for poser varierer fra flyselskap til flyselskap, så les deg opp om dem på forhånd for å unngå uventede avgifter.

  • Flere og flere flyselskaper, inkludert de billige, tar betalt for hver bagasje du sjekker inn på flyet. Med mindre du pakker superlett, må du regne med å betale gebyrene når du sjekker inn på flyplassen.
  • Når du leser om flyselskapet ditt, må du være spesielt oppmerksom på størrelses- og vektgrensene for posene du har lov til å ta med. Å gå over disse grensene betyr ekstra gebyrer. Flyselskaper krever også ekstra for hver ekstra pose du tar med.
Forbered deg på et flytrinn 8
Forbered deg på et flytrinn 8

Trinn 2. Vei og størr eventuell bagasje du planlegger å ta med

Innsjekkingssystemet er litt forvirrende i disse dager, så det lønner seg å forberede seg på det på forhånd. Legg til lengde, bredde og høyde på bagasjen for å finne størrelsen. Vei deretter den pakket posen på en badevekt for å finne ut totalvekten. Hvert flyselskap har forskjellige regler for hvilke poser de vil ha uten å kreve ekstra gebyrer.

  • I gjennomsnitt må posen din ikke være mer enn 160 cm (69 in) eller 27 × 21 × 14 (69 × 53 × 36 cm).
  • Maksimal vekt for gjennomsnittlig innsjekket pose er 23 kg. Prøv å holde vesken under denne grensen for å unngå gebyrer. Hvis du må ta med mange ting, bør du vurdere å pakke en ny pose siden det ofte er billigere enn å ta med en enkel, tung pose.
Forbered deg på et flytrinn 9
Forbered deg på et flytrinn 9

Trinn 3. Koble klær til antrekk for alle dagene du vil være borte

Planlegg å ta med klær for hver dag på turen. Det inkluderer bukser, skjorter, sokker og undertøy. Hvordan du kler deg avhenger av hva slags vær du forventer på destinasjonen. Match antrekkene dine før du pakker, slik at du ikke får stå for å se best ut når du er på farten.

  • For eksempel, hvis du planlegger å ta en 11-dagers ferie, pakk nok klær til 11 antrekk. Vurder å sette et sett i håndbagasjen din, så du har det hvis noe skulle skje med bagasjen din.
  • Klær er lett den største hindringen for å pakke siden du trenger så mye av det. Finn måter å unngå å ta mye, for eksempel ved å pakke lett og bruke klesvask på destinasjonen.
Forbered deg på et flytrinn 10
Forbered deg på et flytrinn 10

Trinn 4. Ta med tunge klær og badedrakter hvis du trenger dem

Fyll ut resten av garderoben med klær som er tilpasset forholdene på destinasjonen. Hvis du planlegger å svømme, ta med et par badedrakter. Hvis du forventer å møte kaldt vær, velg varme antrekk og pakk hansker, hatter og andre ting.

  • Sjekk prognosen for destinasjonen din og pakk deretter.
  • Tenk på å ta med et par ekstra sko også hvis du har plass. Du kan ha på deg sko, men du trenger kanskje noe behagelig eller vanntett som flip-flops.
  • Bruk en kåpe eller jakke på flyet, slik at du ikke trenger å få plass til det i bagasjen. Det teller ikke mot grensen din.
Forbered deg på et flytrinn 11
Forbered deg på et flytrinn 11

Trinn 5. Pakk hygieneartikler du trenger for turen

Sjampo, deodorant, tannbørste og tannkrem er noen eksempler på utstyr som alle reisende trenger. Kjøp containere i reisestørrelse med alt du trenger. Selv om væsker er begrenset på fly i disse dager, har du lov til å ta med deg små beholdere. Oppbevar dem alle i en 950 ml plastpose, slik at de ikke skramler rundt i bagasjen.

  • Vurder å legge viktige rekvisita til håndbagasjen. For eksempel er deodorant og tannkrem praktisk å ha tilgjengelig på en lengre flytur.
  • Enhver flaske over 100 ml (3,4 væske unser) må være i innsjekkede bagasjen. De fleste rekvisita er fine i en innsjekket pose, men gå for en mindre flaske hvis du ønsker å ha den med deg på flyet.
  • Hvis du går den ultralette ruten, må du eliminere alt du forventer å kjøpe når du kommer til reisemålet.

Del 3 av 4: Montering av håndvesker

Forbered deg på et flytrinn 12
Forbered deg på et flytrinn 12

Trinn 1. Skaff deg en pose som er godkjent av flyselskapet

Som med innsjekkede poser, har flyselskapene strenge grenser for hva du kan ta med deg på flyet. Bærevesker på hjul, sekker, ryggsekker og vesker er noen vanlige alternativer å ta med på et fly. Størrelsesgrensen varierer litt mellom flyselskapene, men det er ingen vektgrense å bekymre seg for. Bruk denne vesken til å lagre viktige ting som reisedokumenter, elektronikk, medisin og klesbytte.

  • De gjennomsnittlige maksimalmålene for en håndbag er 56 × 36 × 23 cm.
  • Husk at hvis håndbagasjen din er for stor, vil du bli bedt om å sjekke den inn ved flyselskapets skranke før du får lov til å gå gjennom sikkerhet. Det betyr at du må betale eventuelle avgifter som følger med innsjekkede poser også.
Forbered deg på et flytrinn 13
Forbered deg på et flytrinn 13

Trinn 2. Pakk en mengde medisiner du trenger for turen

Band-aids og aspirin er flotte å ha rundt seg, men det er reseptbelagte medisiner du må planlegge for. Husk hva du trenger og ta med nok av det. Snakk med legen din om eventuelle spesielle forberedelser du må gjøre. Ta også med en legemelding og instruksjoner for bruk av medisinen din.

  • Oppbevar medisinen i den originale beholderen merket med navnet ditt og doseringen. Ikke la medisiner ligge i posen eller en pilleorganiserer siden det gjør det vanskeligere for sikkerheten å identifisere hva du har på deg.
  • Vurder å ta med informasjon om alvorlige tilstander som allergi. Du kan få et medisinsk varselarmbånd. På den måten kan du få bedre behandling hvis noe skulle gå galt.
Forbered deg på et flytrinn 14
Forbered deg på et flytrinn 14

Trinn 3. Ta med mye underholdning for å holde deg opptatt under flyturen

Underholdning er spesielt nyttig for lengre flyreiser. Mange flyselskaper spiller filmer på fly, så vurder å pakke et par hodetelefoner for å stille inn. Ta med alternativer som bøker, spill, et nettbrett eller en bærbar datamaskin. Husk å ta med ladekabler for elektronikken din og oppbevar dem trygt i håndbagasjen.

  • Den beste underholdningsenheten å ta med er en nettbrett siden du kan laste alle slags apper på den. Last den opp med mange bøker, filmer, musikk og spill. Det tar mindre plass enn alternative former for underholdning.
  • Prøv å planlegge hvordan du har tenkt å fylle tiden. Sett av et par timer til å se en film, for eksempel. Hvis du er på en lang reise, kan du anslå den gjenværende flytiden du har igjen å fylle og pakke deretter.
Forbered deg på et flytrinn 15
Forbered deg på et flytrinn 15

Trinn 4. Ta noen snacks hvis du blir sulten under turen

Ingen ønsker å overleve fra flyselskapsnøtter, så pakk fast mat som granola barer. Ta med ting som ikke vil ødelegge og ikke vil forårsake rot når du prøver å spise dem. Mange flyselskaper i disse dager serverer ikke mye gratis mat, så ha litt snacks i reserve for å være komfortabel under flyet. På pluss -siden vil det også hjelpe deg med å unngå dyr flyplassmat!

  • Sjekk flyselskapet og reisesikkerhetsreglene for å planlegge hva du tar med. Du vil bli overrasket over hva du har lov til å ta med. De lar deg ta med omtrent alt, men solide, lette snacks som frukt, chips og frokostblandinger er best.
  • Du kan egentlig ikke ta drikkevarer forbi sikkerhet. Det du derimot kan gjøre er å ta med deg en tom flaske og fylle den opp før du setter deg på flyet. Alternativt kan du kjøpe en drink på flyplassen etter at du har ryddet sikkerhet.
Forbered deg på et flytrinn 16
Forbered deg på et flytrinn 16

Trinn 5. Ta med et teppe og reisepute hvis du tror du trenger det på flyet

De fleste flyselskaper gir ikke lenger ut puter og tepper til bruk på flyet. Flyrommene blir litt kalde, så kle deg varmt eller ta med et lite teppe. Få en reisepute for å holde deg komfortabel når du sitter fast i de tøffe setene en stund, spesielt for overnattingsturer. Komforten din er verdt den ekstra pakningen.

  • Flyselskaper lar deg vanligvis ta med en personlig ting på flyet sammen med håndbagasjen. Tepper og puter er gode valg hvis du ikke får plass dem i vesken.
  • Støydempende hodetelefoner eller ørepropper er også gode å ta med hvis du planlegger å sove på flyet, selv om de også er gode for litt fred og ro mens du er våken.

Del 4 av 4: På vei til flyplassen

Forbered deg på et flytrinn 17
Forbered deg på et flytrinn 17

Trinn 1. Gjør en rask inspeksjon av posene dine for å sikre at du har alt du trenger

Hver reisende er kjent med, "Jeg glemte dette veldig viktige elementet hjemme!" dilemma. Se over både bagasjen og håndbagasjen, og sørg for at alt er på plass. Se også etter alt som kan forårsake problemer når du prøver å nå flyet ditt.

  • For å unngå å forlate viktige ting hjemme, lag en liste over alt du trenger. Pakk på forhånd, slik at du ikke ender med å håpe at du får plass til alt i siste liten.
  • Slå opp en liste over hva som er ulovlig å ta med på fly. Dette vil gjøre innsjekkingsprosessen mye enklere. Sikkerhet kan tvinge deg til å kaste ting som store flasker med væske, så sørg for at elementene er i bagasjen din hvis du har tenkt å ta dem med.
Forbered deg på et flytrinn 18
Forbered deg på et flytrinn 18

Trinn 2. Finn en måte å komme deg til og fra flyplassen

Den enkleste måten å gjøre dette på er å få noen til å levere deg og deretter hente deg på destinasjonen. På den måten kan du kaste bagasjen din og være på vei. Bestill turen på forhånd. Planlegg ruten din slik at du vet hvor lang tid det tar å komme dit.

  • Hvis du er sjåfør, har flyplasser steder hvor du kan la bilen stå. Det blir dyrt, så les deg om gebyrene først.
  • Noen ganger er offentlig transport et alternativ hvis du ikke har noe imot å hente bagasjen din selv. Ellers kan du ringe en kjøringstjeneste på forhånd, slik at du har god tid til å komme deg til flyplassen.
Forbered deg på et flytrinn 19
Forbered deg på et flytrinn 19

Trinn 3. Ankom flyplassen minst 2 timer i forveien

Dette er tidsrammen anbefalt av flyselskaper og lufthavnssikkerhet. Det gir deg god tid til å få boardingkortet ditt, sjekke bagasjen din og passere sikkerhet. Mange flyselskaper avbryter innsjekkingen 30 til 60 minutter før avgangstiden av sikkerhetsmessige årsaker, så ikke risikere å komme for sent!

  • Hvis du sjekker inn og skriver ut boardingpasset ditt på forhånd, kan du spare tid.
  • Husk at du ikke kan kontrollere ventetiden for å komme gjennom flyplassens sikkerhet. Gi deg selv god tid til å komme deg gjennom sikkerheten, spesielt i travle reiseperioder som ferier, slik at du ikke går glipp av flyet.
Forbered deg på et flytrinn 20
Forbered deg på et flytrinn 20

Trinn 4. Gå gjennom sikkerheten etter å ha sjekket inn flyet ditt

Stopp ved flyselskapets innsjekkingsskranke ved avgangsporten på flyplassen. Etterpå går du mot nærmeste sikkerhetsport som fører dypere inn på flyplassen. Linjene kan bli ganske lange på travle reisedager, men det var derfor du kom til flyplassen på forhånd. Når du passerer gjennom sikkerhetskontrollen, sjekk avgangstavlene for å finne ut hvilken gate flyet ditt er ved, og gå dit for å gå ombord når flyet lander.

  • Å komme seg gjennom flyplassen er relativt enkelt så lenge du passet på å pakke sekken. Vaktene vil kontrollere din håndbagasje og gi deg en rask nedfelling.
  • Sikkerhetskontroller er alltid i samme område som flyselskapets innsjekkingsskriver i motsatt retning av inngangsdørene. Se også etter skjermer og skilt på veggene med informasjon om hvor flyet ditt er. Denne informasjonen kan også skrives ut på boardingkortet ditt.
  • Hvis du sjekker inn online eller gjennom en flyselskap -app, trenger du ikke å besøke flyselskapets skranke. I stedet går du mot sikkerhet. Boardingkortet ditt er i appen eller en e -post du kan skrive ut hjemme.

Tips

  • Lås huset godt før du drar. Vurder å la noen komme innom og sjekke det for å motvirke tyver.
  • Ta kopier av de viktige dokumentene dine i tilfelle noe skjer under reisen. Oppbevar dem på et sikkert sted, for eksempel en safe på hotellrommet ditt.
  • Barn har lov til å reise alene på fly. Gi flyselskapet beskjed slik at de kan få overnatting.
  • Pakk minst 1 bytte av klær for hver tur. På den måten kan du bytte ut hvis et sett blir vått eller du blir sittende fast på flyplassen.
  • Hvis du har kjæledyr hjemme, finn et sted å gå ombord på dem eller noen som kan ta vare på dem mens du er borte. Gjør dette på forhånd, slik at du ikke krypterer i siste liten.
  • Forbered reiseplanene dine så langt som mulig. Vet hvor du bor og hvordan du vil reise fra flyplassen, for eksempel, så har du mindre å bekymre deg for under flyreisen.

Advarsler

  • Mange land har strenge reiselovgivninger. Undersøk alltid hvilke dokumenter du trenger og hva du har lov til å ta med deg når du reiser internasjonalt.
  • Noen medisiner kontrolleres eller forbys av visse land og reisebyråer. Sjekk reglene, og ta deretter med en legemelding og medisinske dokumenter for eventuelle resepter du har.
  • Hvis du ligger på toll under en internasjonal flytur, kan du forårsake mange problemer for deg selv. Vær ærlig for å unngå juridiske problemer eller få et reiseforbud.

Anbefalt: