3 måter å reparere en elektrisk ledning

Innholdsfortegnelse:

3 måter å reparere en elektrisk ledning
3 måter å reparere en elektrisk ledning

Video: 3 måter å reparere en elektrisk ledning

Video: 3 måter å reparere en elektrisk ledning
Video: В ПРОКЛЯТОМ ДОМЕ ПРИЗРАК ПОКАЗАЛ ЧТО С НИМ СЛУЧИЛОСЬ /IN A CURSED HOUSE WITH A GHOST 2024, Kan
Anonim

Enten familien går over dem eller kjæledyrene tygger på dem, slites elektriske ledninger over tid. Å skaffe nye ledninger kan være dyrt, men heldigvis kan du fikse de fleste ledninger på egen hånd for en brøkdel av prisen. Uansett hvordan du planlegger å utføre reparasjonen, må du først kutte av den skadede delen. For en enkel og grei måte å reparere en ledning på, sett den på med en ny plugg. Hvis du ikke finner en ny plugg og ønsker å beholde ledningens lengde, kan du bruke metalllodde med loddejern for en sterkere løsning. Deretter kobler du til den reparerte ledningen for å se at den fungerer like bra som en ny igjen.

Trinn

Metode 1 av 3: Klippe og avsløre skadede ledninger

Reparer en elektrisk ledning Trinn 1
Reparer en elektrisk ledning Trinn 1

Trinn 1. Koble ledningen fra stikkontakten

Sørg for at den er helt frakoblet før du arbeider med den. Når den er koblet til en stikkontakt, har den fortsatt en elektrisk strøm som går gjennom den. Vær forsiktig så du ikke berører utsatte metalltråder eller kontakter mens du trekker ut ledningen. Løsne også andre ledninger eller elektronikk som er koblet til ledningen.

Hvis du har å gjøre med sterkt skadede ledninger, bør du vurdere å slå av strømmen først. Slå av sikringen eller sikringen. Det er vanligvis plassert på et bortgjemt sted som i kjelleren eller et bod

Reparer en elektrisk ledning Trinn 2
Reparer en elektrisk ledning Trinn 2

Trinn 2. Inspiser ledningen for ødelagte ledninger og andre tegn på skade

Føl hele ledningens lengde for å se om den føles uvanlig varm. Se etter eventuelle brudd i isolasjonen som kan forhindre at ledningen fungerer. Kontroller også pluggene for å se om de ser smeltede eller brente ut.

  • Vurder å merke eventuelle skadede områder, slik at du ikke trenger å søke etter dem senere. Hvis du ser mye alvorlig skade, kan det være bedre å kjøpe en ny ledning i stedet for å prøve å reparere.
  • Vær oppmerksom på at ødelagte skjøteledninger ikke trygt kan skjøtes eller settes sammen igjen. Uansett hvor godt du prøver å koble til de gamle ledningene, er ikke ledningen trygg for bruk. Sett den i stedet med en ny plugg.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 3
Reparer en elektrisk ledning Trinn 3

Trinn 3. Reparer overfladisk skade ved å pakke den inn med elektrisk tape

Ta kanten av tapen og legg den over det ødelagte huset. Vri deretter tapen rundt ledningen et par ganger for å forsegle skaden. Sørg for at den er godt forseglet, og behandle andre skadede porsjoner på samme måte. Elektrisk tape er en type svart vinyl som motstår elektrisitet, så det er flott for å pakke inn ledninger trygt så lenge det ikke er noen utsatte metalltråder.

  • Hvis ledningen er så skadet at du ser frynsete metall, må du mest sannsynlig kutte den for å reparere den. Tape er bare bra for å isolere ledninger, og forhindrer eksisterende overfladisk skade for å forhindre at det blir verre.
  • Et annet alternativ er å montere et krympeslange av PVC over den skadede delen. Varm den forsiktig for å krympe den og forsegle bruddet.
  • Andre typer tape, inkludert tape, kan fungere. Imidlertid er elektrisk tape det beste valget fordi det er designet for å fungere på elektriske komponenter.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 4
Reparer en elektrisk ledning Trinn 4

Trinn 4. Klipp snoren på begge sider av den skadede delen med en tang

Endekutt og lineman tang er et par alternativer for å kutte rent gjennom elektriske ledninger. Plasser tangen forbi den skadede delen og kutt ledningen. Skjær gjennom all isolasjon og ledninger med et enkelt forsøk. Deretter gjør du det samme på motsatt side av den skadede delen for å fjerne den helt.

  • Kontroller lengden på hver gjenværende ledning. Hvis de er ganske lange, kan du kanskje gjenbruke dem begge. Kast kuttlengder som er for korte til å være nyttige.
  • For eksempel kan du kutte en skjøteledning i to og bruke begge delene på nytt. For mindre ledninger, for eksempel fra elektroniske enheter, trenger du kanskje ikke den kortere delen, selv om den er gjenbrukbar.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 5
Reparer en elektrisk ledning Trinn 5

Trinn 5. Fjern ca. 2,5 cm isolasjon fra ledningen med wire strippere

Wire strippere er veldig nyttige for å fjerne ledningens ytterhylster uten å skade ledningene under den. Mål fra den avskårne enden av tråden, vær forsiktig for å unngå å fjerne mer av det isolerte foringsrøret enn du trenger. Klem tangen ned for å bryte isolasjonen, og skyv den deretter av ledningen. Gjenta dette med den andre halvdelen av snittet hvis du planlegger å lodde bitene sammen igjen

  • Dette vil avsløre de elektriske ledningene inne i ledningen. Forvent å se 3 ledninger i tykkere ledninger som skjøteledninger. Mindre ledninger, for eksempel husholdningstilbehør, inneholder færre ledninger.
  • Hvis du ikke har wire strippere tilgjengelig, kan du bruke en kniv eller et annet skarpt verktøy. Vær imidlertid veldig forsiktig så du ikke skader de elektriske ledningene. Skår isolasjonen til du kan fjerne den fra ledningen.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 6
Reparer en elektrisk ledning Trinn 6

Trinn 6. Fjern isolasjonen fra hver av ledningene inne i ledningen

Mål om 34 1,9 cm fra den avskårne enden av hver ledning. Deretter bruker du wire strippere til å bryte gjennom foringsrøret. Skyv av kuttisolasjonen når du er ferdig. Det vil avsløre kobbertrådene, som du kan omdirigere til den nye hetten.

  • Ledningene er litt mindre enn ledningen, så bruk wire strippere hvis du har dem. Wire strippere er et bedre valg for presisjon enn andre verktøy, for eksempel en verktøykniv, som lett kan ødelegge ledningene.
  • Hvis du gjør en feil og skjærer gjennom de enkelte ledningene, ikke bekymre deg. Ledningen din er ikke ødelagt. Bare kutt ut den skadede delen igjen.
  • Hvis du planlegger å lodde ledningslengdene sammen igjen, må du fjerne ledningene inne i begge delene.

Metode 2 av 3: Installere en ny plugg

Reparer en elektrisk ledning Trinn 7
Reparer en elektrisk ledning Trinn 7

Trinn 1. Velg en ny plugg med samme antall pinner som den gamle

Å fikse en ledning uten lodding innebærer å installere en ny plugg. Den nye pluggen må matche den gamle, men det finnes forskjellige typer plugger. Prøv å få en identisk plugg som har samme form og har samme antall pinner. Match også amp -klassifiseringen, som sannsynligvis vil bli skrevet ut på pluggene.

  • Installering av en ny plugg er den enkleste løsningen for de fleste typer ledninger, inkludert skjøteledninger. For noen tilbehørskabler er det imidlertid ikke sikkert at du kan finne eller installere en matchende plugg. Prøv lodding i stedet.
  • Ta med deg støpselet til en boligforbedringsbutikk for å finne en matchende erstatning. Noen ganger kan du trekke ut pluggen eller skru den av den gamle ledningen.
  • Mange apparater og eldre skjøteledninger bruker det som kalles polariserte ledninger og hetter. Hettene kobles til en flat 2-leder ledning. For å identifisere det, se etter en ås langs ledningen, trykt identifiserende informasjon på ledningen, eller gull- og sølvledere på pluggen.
  • Plugger kan kjøpes online eller i hjemmeforbedringsbutikker sammen med alle de andre verktøyene som trengs for reparasjonen.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 8
Reparer en elektrisk ledning Trinn 8

Trinn 2. Kontroller den nye ledningshetten for etiketter som viser hvor hver ledning passer

Ledningskapsler har flere forskjellige spor med skruer som brukes til å holde ledningene på plass. Disse sporene kan variere avhengig av typen hette du bruker. Sporene kan ha etiketter som "svart" og "hvit" som tilsvarer ledningene inne i den elektriske ledningen. Match etikettene med fargen på isolasjonen på hver ledning.

  • Hvis hetten ikke har etiketter, sjekk skruene. Den svarte strømledningen kobles til den oransje messingskruen. Den hvite nøytrale ledningen kobles til sølvskruen. Til slutt kobles den grønne jordledningen til den grønne skruen.
  • Vær oppmerksom på at trådfargene kan variere avhengig av ledningen eller den elektriske koden i ditt område. For eksempel er strømledningen i Europa ofte brun eller svart. Blått er for den nøytrale ledningen, mens gul og grønn er for jordledningen.
  • Ledningene må kobles til de riktige stedene for at ledningen skal fungere korrekt. Det er farlig å sette dem på feil steder! Det kan skade elektroniske enheter eller til og med øke risikoen for elektrisk støt.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 9
Reparer en elektrisk ledning Trinn 9

Trinn 3. Trekk endene av de eksponerte ledningene med klokken rundt skruene

Arbeid med ledningene 1 om gangen, og koble dem til de riktige hetteterminalene. Hold hver ledning sikker ved å vri de eksponerte trådene sammen først. Deretter begynner du å vikle ledningene med klokken rundt skruene. De fleste plugger har små hakk du kan bruke for å holde ledningene på plass, og holde dem nær skruene.

  • Sørg for at alle trådtrådene er vridd sammen og er festet under sine respektive terminaler. Hvis de er løse, kan de forårsake kortslutning av ledningen.
  • De utsatte delene av ledningene kan ikke berøre hverandre. Hvis de berører hverandre, stikker du dem tett mot hetten og skruene før du bruker ledningen.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 10
Reparer en elektrisk ledning Trinn 10

Trinn 4. Drei skruene med klokken for å feste ledningene til hetten

Bruk en stjerneskrutrekker på hver skrue. Når du har strammet skruene, vil du ikke kunne flytte ledningene. Sjekk dem for å sikre at de er godt posisjonert og sikkert. Hvis du trenger å gjøre justeringer, løsner du skruene ved å vri dem mot klokken.

Sjekk arbeidet ditt før du går videre. Eventuelle trådtråder som fortsatt er utenfor skrueterminalene er et problem. Du kan skade dem ved å prøve å montere den andre halvdelen av pluggen over dem

Reparer en elektrisk ledning Trinn 11
Reparer en elektrisk ledning Trinn 11

Trinn 5. Monter plugghuset over lokket og skru det på plass

Skyv den andre halvdelen av pluggen langs ledningen og på hetten. Den passer over hetten og holder ledningene godt beskyttet. Inspiser utsiden av huset for et lite hull der du kan montere en skrue. Plasser skruen som fulgte med den nye pluggen, og vri den med klokken for å stramme den.

Pass på at du ikke trekker til skrueforbindelsen for hardt. Det kan knuse plugghuset eller ledningene inni, og skape en ny fare for alle som kommer i kontakt med det. Stram den akkurat nok til å holde plugghalvdelene sikre

Reparer en elektrisk ledning Trinn 12
Reparer en elektrisk ledning Trinn 12

Trinn 6. Test ledningen ved å koble den til en funksjonell stikkontakt

Hvis mulig, må du slå av strømmen til stikkontakten før du kobler til den reparerte ledningen. Sørg for at du deaktiverer strømmen til rommet eller kretsen der du planlegger å bruke ledningen. Deretter slår du den på igjen når du er klar for testen. Hold deg unna den reparerte delen til du er sikker på at ledningen fungerer uten problemer. Hvis du ikke ser noe uvanlig, var reparasjonen en suksess!

  • Hvis du merker en hvesende lyd, røyk eller andre problemer, må du slå av strømmen med en gang. For din egen sikkerhet må du ikke berøre ledningen før du har deaktivert strømmen.
  • Hvis ledningen ikke fungerer og du er sikker på at du reparerte den riktig, kan problemet være stikkontakten. Stikkontakter slites ut over tid og må byttes ut, slik at metallkontaktene sitter godt fast i kontakten.

Metode 3 av 3: Spleising av ledninger ved lodding

Reparer en elektrisk ledning Trinn 13
Reparer en elektrisk ledning Trinn 13

Trinn 1. Sett opp et ventilert arbeidsrom som er varmebestandig, hvis mulig

Velg et sted med ventilasjonsvifte eller i det minste noen vinduer du kan åpne for å slippe ut røyk fra loddejernet. Bruk et brannsikkert bord eller arbeidsbenk for å beskytte mot brannskader fra metallloddet og loddejernet. Hvis du har en overflate i rustfritt stål eller keramikk, kan du bruke den. Et annet alternativ er å spre et varmebestandig materiale, for eksempel en glassloddematte, der du planlegger å reparere ledningen.

  • Hold et deksel og stå for loddejernet i nærheten. På den måten trenger du ikke bekymre deg for at det berører og skader arbeidsflaten.
  • Flis, murstein og stein er et par typer metallskrap du kan bruke for å beskytte bord mot dryppende metall. De fleste materialer er trygge å bruke så lenge du holder loddejernet fra dem.
  • Lodding er en fin måte å reparere verdifulle ledninger når du ikke vil kjøpe en ny plugg eller ikke finner en passende. Det fungerer for alle typer ledninger, men det er ofte best for enkelttrådede ledninger med en permanent tilkoblet kontakt.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 14
Reparer en elektrisk ledning Trinn 14

Trinn 2. Sett et krympeslange av PVC over ledningen for senere bruk

Et krympeslange av PVC er som et stykke plast som beskytter og isolerer utsatte ledninger. De kommer i forskjellige størrelser, så velg en som er minst like stor som området du ønsker å reparere. Et rør på 2,5 cm er nok for de fleste reparasjoner. Etter at du har valgt et rør, skyver du det langs en av snorene slik at det er ute av veien, slik at kutt- og avisolerte ledninger blir utsatt.

  • Hvis du ikke legger røret på ledningen nå, kan du ikke gjøre det senere. Sørg for at du får en som er riktig størrelse for reparasjonen!
  • Rørene og annet materiale som trengs for reparasjonen er tilgjengelig online eller i de fleste maskinvarebutikker.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 15
Reparer en elektrisk ledning Trinn 15

Trinn 3. Velg 63/37 blylodder for et enkelt materiale å jobbe med

Loddetinn er en metalltype som brukes til å koble ledninger sammen. En loddetråd 63/37 er laget av 63% tinn og 37% bly, som begge smelter ved lav temperatur for en rask, men sterk løsning. Den smelter ved 183 ° C (361 ° F). Det er nybegynnervennlig og brukes ofte til å reparere elektronikk.

  • Vær oppmerksom på at du kan finne loddetinn med andre prosenter. De er alle litt forskjellige. Selv om de kan brukes, hold deg til en 63/37 bly loddetråd for en enkel reparasjon.
  • Det finnes også blyfrie loddetråder. Disse ledningene er miljøsikre, men smelter ved høyere temperatur. Hvis du bestemmer deg for å bruke en, må du merke at den smelter ved en temperatur på omtrent 30 ° C (50 ° F) høyere enn blylodd.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 16
Reparer en elektrisk ledning Trinn 16

Trinn 4. Ta på deg et par vernebriller før du bruker et loddejern

Bruk brillene for beskyttelse hvis det smeltede metallet spruter på deg. Vurder også å bruke en langermet skjorte, lange bukser og sko med lukkede tå for ekstra beskyttelse. Dekk til så mye som mulig for å unngå brannskader!

  • Vær oppmerksom på røyken som frigjøres under loddeprosessen, spesielt hvis du jobber med bly. Arbeid utendørs eller i et annet ventilert område mens du bruker støvmaske.
  • Hold andre mennesker og kjæledyr utenfor området til du er ferdig, og har gitt loddejernet god tid til å kjøle seg ned.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 17
Reparer en elektrisk ledning Trinn 17

Trinn 5. Vri de eksponerte endene av ledningens interne ledninger sammen

Klipp ut den skadede delen og fjern ledningene før du gjør dette. Match deretter ledningene inne i den avskårne ledningen i henhold til fargen på isolasjonen. Avhengig av ledningen du fikser, kan du se mer enn 1 farge, for eksempel rød og blå. Vri de røde ledningene sammen, vri deretter de blå ledningene sammen, og hold fargene atskilt.

  • Vær oppmerksom på at tykkere ledninger, for eksempel skjøteledninger, har mer enn 1 intern ledning. Ledningsfargene må samsvare, ellers kan du kortslutte systemet. Mindre ledninger, for eksempel den gjennomsnittlige lampeledningen eller telefonladeren, har bare 1 ledning.
  • Det er mulig å lodde ledninger ved å legge de eksponerte endene side om side. Imidlertid er det vanligvis lettere å vri dem sammen og deretter belegge dem med loddetinn.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 18
Reparer en elektrisk ledning Trinn 18

Trinn 6. Smelt loddetinn over toppen av ledningene for å belegge dem

Hold spissen av loddetråden i en 45-graders vinkel over de eksponerte ledningene. Deretter hever du det oppvarmede loddejernet opp mot ledningen og holder det i en motsatt 45 graders vinkel. Smelt loddematerialet forsiktig slik at det drypper ned på de synlige ledningene. Fortsett å flytte loddetråden og loddejernet frem og tilbake til de eksponerte ledningene er belagt i loddetinnet.

  • Målet er å smelte loddematerialet, ikke de reparerte ledningene. For å unngå å smelte dem, ikke la loddejernet henge på ett sted. Unngå også å berøre den til ledningene.
  • Du kan få en loddeblyant i stedet for et vanlig loddejern. Den er mindre og lettere å kontrollere, noe som kan være viktig når du arbeider med små ledninger. Hold den som en blyant.
Reparer en elektrisk ledning Trinn 19
Reparer en elektrisk ledning Trinn 19

Trinn 7. La loddetrådene avkjøles i ca. 2 minutter

La dem være i fred til de blir kjølige å ta på. Mens reparasjonen er avkjølt, slå av loddejernet og sett det til side på et trygt sted, for eksempel en holder. Hold den reparerte ledningen uforstyrret slik at loddetinnet setter seg ordentlig.

Hvis loddetinn ikke har tid til å kjøle seg ned, blir det for sprøtt og ledningene kan gå fra hverandre igjen

Reparer en elektrisk ledning Trinn 20
Reparer en elektrisk ledning Trinn 20

Trinn 8. Varm PVC -røret forsiktig etter å ha skyvet det over loddetinnet

Flytt PVC -røret nedover ledningen og plasser det slik at det dekker det reparerte området helt. For å unngå at den brenner, må du få en hårføner eller en annen kilde til mild, men konsekvent varme. Hold den ca. 13 cm tilbake fra ledningen. Beveg den frem og tilbake for å varme røret til det krymper og passer tett over loddet område.

Hvis du ikke har en hårføner eller en varmepistol, kan du prøve å bruke en lighter. Vær veldig forsiktig så du ikke brenner røret

Reparer en elektrisk ledning Trinn 21
Reparer en elektrisk ledning Trinn 21

Trinn 9. Test ledningen ved å koble den til en stikkontakt

Slå av strømmen til stikkontakten ved å snu den tilhørende bryteren i hjemmets sikring eller kretsbryter. Deretter kobler du til ledningen og aktiverer strømmen igjen. Se på ledningen for røyk eller andre problemer. Hvis det ser ut til å fungere uten problemer, bør du vurdere det reparert.

Slå av strømmen med en gang hvis du merker hvesing eller andre problemer. Hvis du fortsetter å bruke ledningen, kan det føre til brann eller elektrisk støt. Du må mest sannsynlig bytte den

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis du har en lang ledning, kan du klippe den og gjøre den til et par mindre snorer. Hvis du sitter igjen med en kort lengde etter å ha kuttet av skaden, er det ofte bedre å kaste den.
  • Du kan teste ledninger ved å bruke en kontinuitetstester eller et multimeter. Bruk testprober for å se etter en kontinuitet på 0 ohm, noe som indikerer at den reparerte ledningen fungerer som den skal.
  • Kontroller alltid at du bruker riktig plugg for ledningen du fikser. Hvis du bruker feil type plugg, kan det forårsake elektrisk skade på ledningene.

Advarsler

  • Arbeid med elektriske ledninger er farlig, så ta alle mulige sikkerhetstiltak for å unngå fare for elektrisk støt. Aldri håndtere en strømførende ledning!
  • I følge National Electrical Code er skjøting av skjøteledninger usikre. Reparasjoner kan bare utføres ved å kutte ut den skadede delen og montere en ny plugg.
  • For sikkerhets skyld må du ikke prøve å fikse eksterne ledninger ved å vri dem sammen, dekke dem med trådmuttere og dekke dem med elektrisk tape. Dette fungerer for å skjøte ledninger inne i veggen eller koblingsboksen, men det isolerer ikke eksterne ledninger for å forhindre brann eller elektrisk støt.

Anbefalt: