3 måter å fikse ørepropper på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fikse ørepropper på
3 måter å fikse ørepropper på

Video: 3 måter å fikse ørepropper på

Video: 3 måter å fikse ørepropper på
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Å ha ødelagte ørepropper kan være frustrerende når du prøver å lytte til noe, men avhengig av problemet kan de være relativt raske, enkle og rimelige å fikse. Hvis en enkelt ørepropp bare kuttes av og til, kan du prøve å vri og tappe ledningen til lyden kommer gjennom den igjen. Hvis det ikke virker å vri på ledningen, må du kanskje åpne øreproppen og lodde tilkoblingen hvis du kan. I noen tilfeller må du kanskje kjøpe nye ørepropper. Men hvis du beskytter øreproppene når du ikke bruker dem, kan du holde dem i orden!

Trinn

Metode 1 av 3: Taping Defekte ørepropper

Fix ørepropper trinn 1
Fix ørepropper trinn 1

Trinn 1. Identifiser problemområdet

Sett øreproppene i ørene og spill litt musikk. Når de begynner å handle, vær oppmerksom på hvor problemet ser ut til å komme fra. Hvis de bare kutter ut på den ene siden, betyr det mest sannsynlig at det er en kort i øreproppen. Hvis du ikke hører noen lyd i det hele tatt, kan splittelsen være i nærheten av kontakten, eller den korte metallpinnen som kobles til enheten.

Hvis du har et annet par ørepropper liggende, kan du prøve å koble dem til for å sikre at det ikke er hodetelefonkontakten på enheten som er problemet. For eksempel, hvis ingen av øreproppene fungerer når de er koblet til iPhone, må du kanskje fikse hodetelefonkontakten på iPhone i stedet for øreproppene

Merk:

Elektriske shorts kommer oftest fra seksjonen av ledningen ved siden av kontakten eller selve øreproppene, da det er her det meste av fysisk slitasje finner sted.

Fix ørepropper trinn 2
Fix ørepropper trinn 2

Trinn 2. Vri snoren til øreproppene begynner å fungere

Bøy, rett og juster ledningen rundt det skadede stedet. Når du gjør det, kan du høre musikk igjen når de avskårne endene av ledningene børster mot hverandre. Når du får ledningen i en posisjon som gjør at øreproppene fungerer som de skal, holder du den stødig.

  • Vri snoren sakte, slik at du kan stoppe den så snart du får den i arbeidsstilling.
  • I mindre vanlige tilfeller vil de ødelagte ledningene være nærmere midten av ledningen. Sørg for å teste hele lengden på ledningen for å finne ut hvor frakoblingen er.
Fix Ørepropper Trinn 3
Fix Ørepropper Trinn 3

Trinn 3. Tape ledningen for å holde den på plass

Mens du holder trykket på ledningen med en hånd, kan du bruke den frie hånden til å vikle et stivt stykke elektrisk tape eller tape rundt delen der den korte er. Båndet vil komprimere kappen rundt ledningene og holde dem i kontakt med hverandre. Så lenge du ikke fjerner tapen, bør du kunne fortsette å bruke øreproppene.

Hvis mulig, bøy ledningen over seg selv på stedet for den korte og teip den sammen ved knekk. Dette forhindrer at den beveger seg så mye

Fix Ørepropper Trinn 4
Fix Ørepropper Trinn 4

Trinn 4. Vurder å kjøpe et par andre ørepropper

Å trykke på øreproppene kan få dem til å fungere igjen, men det er bare en midlertidig løsning. Hvis du fortsetter å oppleve tekniske problemer, må du kanskje investere i et nytt sett eller foreta noen manuelle reparasjoner. Heldigvis har ørepropper en tendens til å være ganske rimelige i disse dager.

  • Du kan kjøpe et helt nytt par ørepropper for så lite som $ 10-20 hos de fleste elektronikkbutikker og nettbutikker.
  • Hvis øreproppene dine er under garanti, kan det også være mulig å sende dem tilbake til produsenten i bytte mot et fungerende sett eller refusjon. En rask titt på brukerhåndboken eller produktkvitteringen for øreproppene dine bør fortelle deg om de er under garanti eller ikke.

Metode 2 av 3: Lodding av en ødelagt forbindelse

Fix ørepropper trinn 5
Fix ørepropper trinn 5

Trinn 1. Finn kilden til problemet

Sett inn øreproppene og lytt nøye etter for å finne ut hvor lyden kutter ut. Hvis bare én ørepropp er død, betyr det vanligvis at det er kortslutning i den delen av ledningene. Hvis det ikke er noen utgang overhodet, kan skaden være lokalisert rundt kontakten.

Fix ørepropper trinn 6
Fix ørepropper trinn 6

Trinn 2. Lirk opp plasthuset til en defekt ørepropp

For å gjøre dette må du bruke et lite, tynt verktøy, for eksempel en flat skrutrekker eller lommekniv. Kil spissen av verktøyet inn i sporet der de to halvdelene av huset passer sammen, trykk deretter ned og vri kraftig for å tvinge dem fra hverandre.

Med mindre øreproppene er designet for å kunne åpnes, må du kanskje lime dem sammen igjen når du er ferdig med reparasjonene

Fix Ørepropper Trinn 7
Fix Ørepropper Trinn 7

Trinn 3. Undersøk øreproppene for feil ledninger

Inne i øreproppen bør du se to kobbertråder, som hver løper til en annen terminal rundt kantene på det sirkulære kretskortet. Du leter etter ledninger som har gått i stykker eller har løsnet fra terminalene.

Hvis begge ledningene ser ut til å være på riktig sted, kan det være at den ødelagte forbindelsen er lavere nedover ledningen nær kontakten

Fix Ørepropper Trinn 8
Fix Ørepropper Trinn 8

Trinn 4. Fjern fatet fra kontakten hvis det er der problemet ligger

Noen ganger er den løse ledningen ikke i en av øreproppene, men i kontakten som kobles til telefonen, den bærbare datamaskinen eller bilstereoen. I dette tilfellet må du fjerne det beskyttende plastrøret og fjerne gummibelegget for å avsløre ledningene under. Med fatet ute av veien, vil du kunne påføre loddetinn fritt etter behov.

Noen hodetelefonkontakter har fat som skrus av. Andre kan trekkes vekk ved å bruke litt kraft

Merk:

Hvis det ikke er mulig å fjerne fatet fra øretelefonkontakten, har du kanskje ikke noe annet valg enn å kutte den av med en saks og kjøpe en erstatningskontakt for å lodde de eksponerte ledningene på senere. Reparasjonssett for hodetelefonkontakt koster vanligvis bare 8-10 dollar.

Fix Ørepropper Trinn 9
Fix Ørepropper Trinn 9

Trinn 5. Rengjør det gamle loddetinnet inne i øreproppene før du løser dem

Legg enden av avlodningsfletten flatt over loddetappen der den korte tråden har trukket seg vekk fra terminalen. Varm opp flettet med loddejernet ditt der de to materialene møtes. Det tettvevde kobberet vil føre opp restene av det gamle loddetinnet og rydde veien for det nye.

  • Desoldering fletter (noen ganger kjent som "desoldering wicks") kan bli funnet på en hvilken som helst jernvarehandel eller oppussingssenter.
  • Når du er ferdig med å fjerne en klatt loddetinn, kutter du enden av avlodingsflettet og gjentar prosessen for hver av de resterende klattene der ledningen har løsnet med en ny seksjon.
Fix Ørepropper Trinn 10
Fix Ørepropper Trinn 10

Trinn 6. Lodd de ødelagte ledningene tilbake til terminalene inne i øreproppene

Nå som den defekte loddetinn er ute av veien, fest den løse ledningen til terminalen igjen og trykk en lengde på.032-diameter elektronikklodd inn i skjøten. Varm loddetinnet med loddejernet for å smelte det og sikre ledningen. Fortsett med å lodde hver ødelagte ledning.

  • Hvis begge ledningene er ødelagte, kan du koble dem til en av terminalene på kretskortet igjen.
  • Det kan hjelpe å bruke en bordklemme eller en tang for å holde ledningen og øreproppen sammen mens du jobber.
Fix ørepropper Trinn 11
Fix ørepropper Trinn 11

Trinn 7. Koble hver fargede ledning til den respektive terminalen for å fikse kontakten

Når du lodder delte ledninger ved jekken, er det viktig å først kontrollere at de løper til de riktige terminalene. På de fleste ørepropper bør kobbertråden gå til den store sentrale terminalen, den røde ledningen til den mindre høyre terminalen og den grønne ledningen til venstre.

  • Å koble ledningene til feil terminaler kan ikke løse problemet.
  • Hvis du måtte kutte av kontakten for å avdekke de ødelagte ledningene, kan du kjøpe en erstatningskontakt og lodde ledningene til de fargekodede terminalene som beskrevet i den medfølgende instruksjonen.
  • På noen erstatningskontakter kan du ganske enkelt vikle den ødelagte ledningen gjennom det lille hullet i terminalen noen ganger i stedet for å lodde den på.
Fix Ørepropper Trinn 12
Fix Ørepropper Trinn 12

Trinn 8. Test øreproppene for å sikre at de fungerer

Koble til øreproppene og spill litt musikk for å bekrefte at du får lyd fra begge sider. Når du har reparert skaden på de interne ledningene, skal de være så gode som nye. God lytter!

  • Hvis du fortsatt ikke får noen lyd, kan det være fordi loddetinnet ikke holdt, eller at du ved et uhell har kjørt de fargede ledningene til feil terminaler. Du må prøve igjen for å rette feilen.
  • Det er vanskelig å rettferdiggjøre vanskeligheten og kostnaden ved å reparere shorts midt på ledningen. Hvis du mistenker at det er der problemet ligger, kan det være bedre å bare kjøpe et nytt sett med ørepropper.

Metode 3 av 3: Forlenge levetiden til dine ørepropper

Fix Ørepropper Trinn 13
Fix Ørepropper Trinn 13

Trinn 1. Trekk øreproppene ut av enheten ved basen i stedet for ledningen

Hver gang du kobler til eller fjerner øreproppene fra enheten, ta tak i den tykke plastbunnen rundt metallkontakten. På den måten kobler du ikke fra noen av ledningene når du trekker den ut. Trekk alltid sakte fremfor å rykke den ut i en rask bevegelse.

Tips:

Pakk et lag elektrisk tape rundt basen for å gi den ekstra sikkerhet slik at ledningen ikke kan bøye seg.

Fix Ørepropper Trinn 14
Fix Ørepropper Trinn 14

Trinn 2. Hold øreproppene innpakket eller i etui mens du ikke bruker dem

Trekk ut ledningen fra enheten og pakk dem i en løs sirkel rundt hånden. Når ledningen er pakket inn, må du enten sette øreproppene på et flatt underlag slik at de ikke blir sammenflettet. Hvis du vil ha et ekstra beskyttelseslag, legg øreproppene i et mykt eller hardt etui, slik at du enkelt kan bære dem rundt.

  • La aldri øreproppene ligge i lommen eller viklet rundt enheten, da den belaster ledningen, eller den kan bli flokete.
  • Du kan kjøpe øreproppsvesker online eller i elektronikkbutikker.
Fix Ørepropper Trinn 15
Fix Ørepropper Trinn 15

Trinn 3. Rengjør øreproppene ofte

Hvis øreproppene har avtagbare gummipisser, ta dem av og tørk dem med såpevann for å fjerne voks eller støv fra dem. Bruk en tørr tannbørste til å skrubbe de små høyttalerne for å fjerne eventuell oppbygging som kan blokkere høyttalerne. La gummispissene tørke helt før du legger dem tilbake på øreproppene.

Aldri bli øreproppene helt våte, ellers slutter de å fungere

Tips:

Hvis du får vann i øreproppene, legg dem umiddelbart i en beholder med ris for å hjelpe dem med å tørke ut. La øreproppene ligge der i 2-3 dager, slik at de ikke blir for skadet.

Tips

  • Lodding er et enkelt prosjekt. Hvis øreproppene dine koster deg mer enn $ 30-50, vil du til slutt spare penger ved å fikse dem selv.
  • Å ta øreproppene til en lokal elektronikkbutikk for reparasjoner kan også være et billigere alternativ til å kjøpe et nytt sett hvis du ikke har loddejern.
  • Rengjør porten på telefonen eller MP3 -spilleren for å se om støvoppbygging forårsaker problemet med hodetelefonene.

Anbefalt: