3 måter å måle en sykkelkjede

Innholdsfortegnelse:

3 måter å måle en sykkelkjede
3 måter å måle en sykkelkjede

Video: 3 måter å måle en sykkelkjede

Video: 3 måter å måle en sykkelkjede
Video: P3-Silje kliner til med Katrine Moholt: – Heftig jentekyss! 2024, Kan
Anonim

Hvis du trenger å bytte kjede på sykkelen, må du finne ut hvor lang den nye kjeden må være. Du kan sammenligne den originale kjeden med den nye kjeden og matche naglene. Hvis du ikke har den originale kjeden eller har feil størrelse, kan du bruke den største tannhjulet og tannhjulet til å finne skjærepunktet på den nye kjeden. Hvis du finner målingen uten å håndtere en kjede, bruker du en matematisk ligning. Ved å telle antall tenner i kjedehjulet og tannhjulet, samt måle lengden på kjedestaget, kan du bestemme hvor lang kjeden skal være.

Trinn

Metode 1 av 3: Dimensjonering til den opprinnelige kjeden

Mål en sykkelkjede Trinn 1
Mål en sykkelkjede Trinn 1

Trinn 1. Legg den originale kjeden side om side ved siden av den nye kjeden

Hvis den opprinnelige kjeden er lengden du vil at den nye kjeden skal være, legger du dem ved siden av hverandre slik at platene ligger på sidene. Sørg for at platene på hver kjede står på linje. Hvis du bruker en hovedlenkkjede, setter du inn hovedlenken slik at målingen din er nøyaktig.

For eksempel, still opp en ytre plate med en ytre plate eller en indre plate med en indre plate

Mål en sykkelkjede Trinn 2
Mål en sykkelkjede Trinn 2

Trinn 2. Sett opp begge kjedene

Sett et metallspyd eller en lang nagle gjennom enden av kjedene dine som du ikke skal skjære gjennom. Spydet vil holde kjedene sammen og holde naglene stilt opp mens du forbereder å måle og kutte.

Mål en sykkelkjede Trinn 3
Mål en sykkelkjede Trinn 3

Trinn 3. Match naglene på kjedene

Fordi den opprinnelige kjeden kan ha blitt lengre over tid, skyver du naglene på kjeden slik at de ligger rett ved siden av naglene på den nye kjeden.

Mål en sykkelkjede Trinn 4
Mål en sykkelkjede Trinn 4

Trinn 4. Finn og merk hvor du skal kutte på den nye kjeden

Når du har matchet naglene, bør du tydelig se hvor den opprinnelige kjeden ender. Skyv den nye kjeden ned slik at platene vender mot deg, og bruk en markør til å tegne rundt naglen du vil klippe. Denne naglen skal matche nagelen på enden av den opprinnelige kjeden.

Når du har klippet eller dimensjonert den nye kjeden, er den klar til å ta på sykkelen

Metode 2 av 3: Bruke den største tannhjulet og kjedet

Mål en sykkelkjede Trinn 5
Mål en sykkelkjede Trinn 5

Trinn 1. Flytt girspaken og vikle den nye kjeden rundt tannhjulet bak

Flytt det fremre giret over det største kjededrevet foran og skift det bakre giret til det minste tannhjulet eller tannhjulet. Draper den nye kjeden rundt den største tannhjulet i ryggen.

  • Hvis du bruker en tilkoblingsnittekjede, flytter du enden med den ytre platen mot det fremre krankdrevet. Fortsett å tre kjedet til enden er i posisjonen 5:00.
  • Hvis du bruker en kjede med en hovedlenke, legger du halvparten av hovedlenken i platen.
Mål en sykkelkjede Trinn 6
Mål en sykkelkjede Trinn 6

Trinn 2. Trekk bunnen av kjedet til det fremre krankdrevet

Ta forsiktig i den nedre delen av kjedet og dra den på det fremre krankdrevet. Fest kjedet på det fremre krankdrevet slik at naglen fra bunnen av kjedet møter enden av den øvre delen av kjedet.

Du trenger ikke å trekke kjedet langs bakskifteren for denne metoden

Mål en sykkelkjede Trinn 7
Mål en sykkelkjede Trinn 7

Trinn 3. Finn skjærepunktet for kjeden

Finn den nærmeste ytre platen og den indre platen der kjedene møtes. Bruk en markør til å sirkle naglen som kan bli med de to kjedene. Teller deretter 2 nagler nedover kjedens overflødige lengde. Du vil kutte kjeden på dette tidspunktet, så vurder å tegne en linje på den med en markør. Bruk kjedeskjæringsverktøyet til å kutte kjeden i størrelse.

De 2 naglene vil være omtrent 2,5 cm, noe som burde være nok av en justering for en bakspor

Metode 3 av 3: Beregning av kjedelengden

Mål en sykkelkjede Trinn 8
Mål en sykkelkjede Trinn 8

Trinn 1. Skriv ned hvor mange tenner det store krankdrevet har

Se på det store krankdrevet for å finne målingene. Antall tenner er angitt med et tall med et T etter det. Bruk det første nummeret på det store krankdrevet foran. For eksempel, hvis det store krankdrevet sier 52/36T, har det 52 tenner.

Hele ligningen for å beregne kjedelengden er som følger: (chainstayx2) + (chainring/4) + (bakhjul/4) = riktig kjedelengde

Mål en sykkelkjede Trinn 9
Mål en sykkelkjede Trinn 9

Trinn 2. Skriv ned hvor mange tenner det største tannhjulet bak har

Sjekk det andre tallet på tannhjulet for å finne hvor mange tenner det har. For eksempel, hvis du ser 11/28T, har den 28 tenner.

Mål en sykkelkjede Trinn 10
Mål en sykkelkjede Trinn 10

Trinn 3. Mål lengden på kjedestangen og multipliser den med 2

Trekk et målebånd fra midten av bakakselen til midten av veivbolten. Skriv ned lengden til nærmeste 1/8 eller 0,125 tomme for å gi deg lengden på kjedestaget. Multipliser dette tallet med 2 og skriv det ned.

  • For eksempel, hvis kjedestangen din er 16 1/4 tommer eller 16,25 tommer, multipliserer du den med 2 for å få 32 1/2 (32,5) tommer.
  • Du må skrive ned målingen i tommer, slik at du kan bruke ligningen. Når du har fått resultatet, kan du konvertere det til metrisk, om ønskelig.
Mål en sykkelkjede Trinn 11
Mål en sykkelkjede Trinn 11

Trinn 4. Del antall tenner på det største krankdrevet med 4

Se antall tenner du skrev ned. For eksempel, hvis den har 52 tenner, divider den med 4 for å få 13. Skriv ned dette tallet.

Avhengig av tannhjul eller kjedehjul kan du ha et oddetall å dele med 4. Beregningen vil fortsatt regne ut hvis du har en desimal

Mål en sykkelkjede Trinn 12
Mål en sykkelkjede Trinn 12

Trinn 5. Del antall tenner på det største bakre tannhjulet med 4

Se på antall tenner du skrev ned for det bakre tannhjulet. Hvis tannhjulet ditt hadde 28 tenner dividert med 4, ville du skrive ned 7.

Du får kanskje ikke et helt tall hvis tannhjulet har et oddetall

Mål en sykkelkjede Trinn 13
Mål en sykkelkjede Trinn 13

Trinn 6. Legg til de endrede tallene pluss 2,5 cm for å få kjedelengden

Legg til den multipliserte kjettingstanglengden, det delte antall tenner for tannhjulet og det bakre tannhjulet, og legg til 1 (eller 2,5 cm). Resultatet er den ideelle kjedelengden for sykkelen din.

For eksempel vil du legge til 32,5, 13, 7 og 1 for å få 53,5. Lengden på kjedet skal være 135,89 cm

Anbefalt: