11 måter å lære deg selv Java

Innholdsfortegnelse:

11 måter å lære deg selv Java
11 måter å lære deg selv Java

Video: 11 måter å lære deg selv Java

Video: 11 måter å lære deg selv Java
Video: Slik setter du inn en merknad i et dokument 2024, April
Anonim

Hvis du tenker på å bytte karriere eller bare er interessert i å skrive din egen kode for moro skyld, lurer du kanskje på hvilket programmeringsspråk du skal lære, og om det er mulig å lære det på egen hånd. Java er et av de mest populære programmeringsspråkene i verden av en grunn, og det er definitivt et av de beste alternativene hvis du vil lære deg selv. For å lære mer om fordeler og ulemper med å lære Java og få litt informasjon om hvordan du kan komme i gang hjemme, har vi deg!

Trinn

Spørsmål 1 av 11: Er det lett å lære Java?

Lær deg selv Java Trinn 1
Lær deg selv Java Trinn 1

Trinn 1. Det er ikke lett, men det er definitivt et av de enklere språkene å lære

Java er et flott programmeringsspråk for nybegynnere fordi det tvinger deg til å forstå den underliggende logikken i koden for å skrive den. Det er også mye lettere å gå fra Java til et annet programmeringsspråk enn det er å gå fra et annet språk til Java. Som alle andre språk vil det imidlertid ta tid, krefter og fokus å virkelig forstå hvordan du bruker koden til det fulle.

Mange kodere mener at grunnleggende og underliggende logikk i Java er mye lettere å lære enn andre språk

Lær deg selv Java Trinn 2
Lær deg selv Java Trinn 2

Trinn 2. Java er mye lettere å lese enn andre språk, men det er vanskeligere å skrive

Java er omfattende, noe som betyr at du må skrive flere kodelinjer for å utføre en funksjon enn du ville gjort på andre språk. Dette er flott hvis du er helt ny innen koding fordi det er lettere å behandle og forstå hva skript gjør med alt som åpenbart er stavet ut. Siden du trenger å skrive flere kodelinjer, er det imidlertid mer plass til å gjøre en feil.

  • Noen kodere tror at Java kan være vanskeligere å mestre enn andre språk fordi det krever flere skriptlinjer for å utføre handlinger, og det har en tendens til å være ganske overflødig på noen motintuitive måter.
  • Bare som et eksempel, hvis du ønsket å skrive ut “Welcome to wikiHow!” i Java trenger du totalt 7 separate kodelinjer: class Main { / / public static void main (String … args) { / / System.out.println ("Welcome to wikiHow!"); /} /}. I noe som Python trenger du bare en linje: Skriv ut ("Velkommen til Wikihow!").

Spørsmål 2 av 11: Er det mulig å lære deg selv Java?

  • Lær deg selv Java Trinn 3
    Lær deg selv Java Trinn 3

    Trinn 1. Det er mer enn mulig-det er den vanligste måten å gjøre det på

    Du kan absolutt lære å lese og skrive Java på egen hånd. I disse dager er det slik de fleste profesjonelle programmerere kommer i gang. Det er så mange gratis opplæringsprogrammer, øvingsverktøy, forelesninger og klasser der ute at dette er enklere enn noensinne. Imidlertid er det viktig å være realistisk-hvis du virkelig skal mestre Java, er det sannsynligvis den tregeste måten å gjøre det på egen hånd. Det kan gjøres, men det kan ta noen år og massevis av øvelse.

    • Mange profesjonelle kodere tror at de virkelig ikke ble en ekspert på Java før de begynte å jobbe med prosjekter med andre kodere. Det er vanskeligere å mestre et programmeringsspråk selv hvis du ikke jobber med andre for å oppdage feil mens du gjør dem.
    • Omtrent 69% av alle dataprogrammerere er minst delvis autodidakt. Hvis du nettopp har startet, er å lære på egen hånd en fin måte å gå.

    Spørsmål 3 av 11: Hvordan begynner jeg å lære Java fra bunnen av?

    Lær deg selv Java Trinn 4
    Lær deg selv Java Trinn 4

    Trinn 1. Begynn med å lese eller se guider om det grunnleggende i språket

    Bare absorber så mye informasjon du kan i noen dager, slik at du gjør deg kjent med språkets begreper og logikk. Du kan finne denne informasjonen på hvilken som helst YouTube -kanal eller kodingsnettsted, men det beste stedet å begynne å lære kan være på Oracles nettsted, siden de er selskapet som eier Java. De publiserer all dokumentasjon og informasjon på nettet på https://www.oracle.com/java/technologies/javase-downloads.html. Start med å lære:

    • Betingelser. Dette er uttalelser som forteller et program om det skal gjøre noe basert på en annen informasjon. Dette er livsnerven i ethvert program. Betingelser starter alltid med “hvis” etterfulgt av parenteser.
    • Sløyfer. Dette er verktøy som lar deg gjenta et sett med funksjoner et visst antall ganger. I Java er det tre måter å gjøre dette (mens sløyfer, for løkker og gjør mens sløyfer). De er viktige hvis du vil at en kode skal utføre komplekse oppgaver.
    • Funksjoner/metoder. Disse kodeblokkene er gjenbrukbare informasjonsbiter som utfører en bestemt oppgave. Det er flere måter å lage en funksjon/metode på i Java, men den underliggende logikken er viktig tidlig.
    • Erklæringer. Disse utsagnene kommuniserer litt data ved å gi den en variabel og et navn. Disse er viktige når det gjelder å velge spesifikke informasjonsbiter i koden din.
    Lær deg selv Java Trinn 5
    Lær deg selv Java Trinn 5

    Trinn 2. Følg med gratis online kurs for å få et grep om det grunnleggende

    Det er så mange ressurser der ute for Java at du kanskje kan lære det uten å bruke noe på et fancy kurs eller boot camp. Code Gym, Learn Java Online og Coding Bat er alle 100% gratis. Disse nettstedene vil gi deg øvingsøvelser, forklare hvordan språket fungerer og veilede deg gjennom alt du trenger å vite om det grunnleggende. Bruk noen uker eller måneder på å fullføre disse opplæringsprogrammene for å få det grunnleggende ned.

    • Det er også hundrevis av gratis klasser om koding med Java på YouTube. Oracle, selskapet som eier Java, har til og med sine egne gratisvideoer der. Andre gode alternativer inkluderer Code Java, Programming with Mosh og Amigos code.
    • Du kan betale for et Java -kurs på Udemy eller Coursera hvis du vil. Noen foretrekker disse kursene fordi de føler seg mer motivert til å holde fast ved det når de betaler for timen.
    Lær deg selv Java Trinn 6
    Lær deg selv Java Trinn 6

    Trinn 3. Øv deg på å skrive grunnleggende programmer for å mestre syntaksen

    Syntaks er rekkefølgen og arrangementet av kodelinjer, og det er en av de vanskeligere tingene å lære. Du kan ikke mestre Java bare ved å se på videoer eller lese bøker. Du må faktisk øve deg på å skrive for å forstå syntaks. Enten følg med en opplæring for å komponere noen kode, eller ta tak i en grunnleggende nybegynneroppgave, som et "hei verden" -program. Leke rundt har det gøy med det. Prøv å finne på dine egne enkle koder ved å bruke ferdighetene mens du lærer dem. Populære nybegynnerprosjekter inkluderer:

    • Et program som utfører grunnleggende matematiske funksjoner.
    • Et program som finner factorials ved hjelp av en rekursiv funksjon.
    • Et program som vil identifisere om et ord du skriver er et palindrom eller ikke.
    • Et program som fungerer som et tekstredigeringsprogram.

    Spørsmål 4 av 11: Hvordan kan jeg finne ut om jeg faktisk lærer?

  • Lær deg selv Java trinn 7
    Lær deg selv Java trinn 7

    Trinn 1. Bli med i et nettsamfunn og be dem om å gjennomgå koden din

    En av de beste måtene å lære er å snakke med andre programmerere om koden du skriver. Stack Overflow er super populær blant kodere, og Github er et godt valg hvis du vil dele store blokker med kode eller feilsøke med andre entusiaster. Del tingene dine, be om tilbakemelding, og ta råd fra andre kodere for å se hvordan du kan forbedre deg!

    • Hvis du tilfeldigvis har en Reddit -konto, er r/programmering og r/learnjava helt fantastiske fenomener å bli med på.
    • På et av disse forumene eller lokalsamfunnene kan du be om å bli med i et programmeringsprosjekt! Det er tonnevis med kommunale programmeringsprosjekter der ute, og mange av dem ville ikke ha noe problem å ta med en nybegynner ombord for å vise dem tauene.

    Spørsmål 5 av 11: Er det bedre å lære meg Java eller ta et kurs?

    Lær deg selv Java Trinn 8
    Lær deg selv Java Trinn 8

    Trinn 1. Bootcamps er flotte hvis du vil lære raskt og bytte karriere

    Bootcamps er mer populære enn de noen gang har vært fordi de tilbyr profesjonelle en enkel måte å bytte karriere. Disse intense programmene tar vanligvis 2-4 måneder å fullføre, og målet deres er å lære deg alt du trenger å vite om et bestemt kodingsspråk. Hvis du ikke har mange år på deg til å lære på egen hånd, er dette en fin måte å gå!

    Disse boot campene koster vanligvis $ 3, 000-13, 000. Imidlertid blir kandidater ofte plassert direkte i jobber, du får vanligvis en sertifisering når du er uteksaminert, og den gjennomsnittlige kodende boot camp-kandidaten kan tjene $ 100, 000 i året etter noen år av arbeid

    Lær deg selv Java Trinn 9
    Lær deg selv Java Trinn 9

    Trinn 2. Høgskoleeksamener er ideelle hvis du ønsker en grundig utdanning og legitimasjon

    Hvis du går på videregående eller tar et pauseår og prøver å finne ut hva du vil studere på college, er informatikk et godt alternativ! Du lærer Java sammen med en haug med andre programmeringsspråk, og du uteksaminerer deg med en grundig forståelse av alle ting som er kodende og datarelaterte!

    Hvis du allerede gikk på college eller du gikk ut i arbeidsstyrken med en gang og tenker på et karriereskifte, trenger du ikke gå tilbake og ta en BA i informatikk for å jobbe som koder. Mange kodere er autodidakt, og de som ønsker en formell utdannelse i Java kan gjøre det raskere og for mindre penger med en boot camp

    Lær deg selv Java Trinn 10
    Lær deg selv Java Trinn 10

    Trinn 3. Det er best å lære på egen hånd hvis du vil ha det gøy og ta det sakte

    Hvis du er interessert i å lære å kode og du vil lære i ditt eget tempo, kan du absolutt lære deg selv. Det kan ta lengre tid enn å gå på skole, men det blir mer moro og svært givende. Dessuten, hvis du vil gjøre dette til en karriere, kan du absolutt bli ansatt for å programmere med en selvlært bakgrunn! Det kan ganske enkelt ta litt lengre tid å mestre språket.

    Spørsmål 6 av 11: Hva trenger jeg for å trene på programmering i Java?

  • Lær deg selv Java Trinn 11
    Lær deg selv Java Trinn 11

    Trinn 1. Last ned en IDE for å begynne å skrive kode

    Du kan teknisk skrive kode i et tekstbehandlingsdokument, som Notisblokk eller Microsoft Word, men ingen profesjonell programmerer gjør det. Hvis du er seriøs med å lære, last ned en IDE (integrert utviklingsplattform). Eclipse er sannsynligvis det beste alternativet når du starter fordi det er populært og gratis, men du kan også lære om IntelliJ, BlueJ, Xcode eller annen IDE som er kompatibel med Java.

    Disse programmene har oppgavelinjer, verktøy og brukergrensesnitt designet spesielt for kodere. Ja, du kan lære på Notisblokk hvis du virkelig vil, men det er ikke noe poeng. Mange IDE -er er gratis, og du må lære dem å faktisk dele, kjøre eller skrive profesjonell kode uansett

    Spørsmål 7 av 11: Kan du programmere på hvilken som helst datamaskin?

  • Lær deg selv Java Trinn 12
    Lær deg selv Java Trinn 12

    Trinn 1. Ja, Java fungerer på alle operativsystemer

    Java er et stort sett brukbart og enhetlig programmeringsspråk, og det vil fungere nøyaktig på samme måte uansett om du bruker Apple OS, Windows eller Linux. Dette er flott, siden du ikke trenger å gå ut og kjøpe dyr maskinvare eller programvare. Det er derfor når folk sier "hvem som helst kan lære å kode", mener de det!

  • Spørsmål 8 av 11: Hvor lang tid tar det å mestre Java?

  • Lær deg selv Java Trinn 13
    Lær deg selv Java Trinn 13

    Trinn 1. Det kommer helt an på, men øvelse hver dag vil fremskynde prosessen

    Hvis du allerede kjenner Python og C ++, kan du kanskje mestre Java om noen måneder. Men hvis du er helt ny på koding og lærer deg selv, kan det ta år å forstå hvordan du skal kode komplekse programmer. I begge tilfeller kommer det til å være den raskeste måten å sette av litt tid til å trene hver dag. Selv om det bare er 20-30 minutter om dagen, må du øve!

    Det avhenger også litt av hva du mener med "mester". Det er så mange forskjellige potensielle spesialiseringsområder at du teoretisk sett kan bruke livet ditt på å lære alle de forskjellige måtene å skrive kode i Java

    Spørsmål 9 av 11: Er Java det beste programmeringsspråket å lære?

  • Lær deg selv Java Trinn 14
    Lær deg selv Java Trinn 14

    Trinn 1. Det er sikkert et topp 3 -språk, så det er ikke et dårlig valg

    Etter Python og Javascript (som ikke er det samme som Java), er Java det tredje mest populære programmeringsspråket i verden. Over 3 milliarder enheter kjører på Java, så det er ikke som det er mangel på bruksområder for det. Det er også så omfattende at det ofte er lettere å gå fra Java til noe som Python i stedet for omvendt. Alt i alt, er Java et godt valg hvis du er ny i koding!

    Den gjennomsnittlige Java -utvikleren tjener omtrent $ 100 000 i året, og det er stor etterspørsel her, så hvis målet ditt er å finne arbeid, er Java et godt valg

    Spørsmål 10 av 11: Hvordan kan jeg lære Java på 24 timer?

  • Lær deg selv Java Trinn 15
    Lær deg selv Java Trinn 15

    Trinn 1. Dessverre kommer det ikke til å skje

    Hvis du titter rundt på nettet, ser du alle slags "lære å kode på 24 timer!" eller “mesterkoding på en måned!” kurs og bøker. Dessverre er de stort sett gimmicks. Selv om du sikkert kan gjøre masse fremskritt i løpet av en eller to uker hvis du dedikerer deg til studiene, kommer du ikke til å lære å skrive i kode på så kort tid.

    Husk at Java er den typen ting du vil ta hele kurs på for å ta en grad i informatikk. Dette er ikke den typen ting du helt kan lære over natten

    Spørsmål 11 av 11: Hvorfor foreslår noen programmerere at de ikke lærer Java?

  • Lær deg selv Java Trinn 16
    Lær deg selv Java Trinn 16

    Trinn 1. Det er en følelse blant noen fagfolk at den er utdatert

    Java er et av de eldste programmeringsspråkene der ute, og mange profesjonelle kodere misliker hvor repeterende og omfattende det er. Det tar bare lengre tid å skrive et program i Java enn det gjør det å skrive det på andre språk. Som et resultat tror noen fagfolk at Java går veien for dodo. Det er absolutt litt bevis på at Java ikke er så vanlig som det pleide å være, men det kommer ikke til å forsvinne snart. Hvis det går ut av favør, vil det ta lang tid fra nå.

  • Anbefalt: