3 måter å reagere hvis en kraftledning faller på bilen din

Innholdsfortegnelse:

3 måter å reagere hvis en kraftledning faller på bilen din
3 måter å reagere hvis en kraftledning faller på bilen din

Video: 3 måter å reagere hvis en kraftledning faller på bilen din

Video: 3 måter å reagere hvis en kraftledning faller på bilen din
Video: Как проверить генератор. За 3 минуты, БЕЗ ПРИБОРОВ и умений. 2024, April
Anonim

Å få en kraftledning til å falle på bilen din kan være en av de skumleste tingene du noen gang kan stå overfor mens du kjører. Hvis en aktiv kraftledning faller ned på bilen din, kan den lade bilen med strøm, noe som betyr at du må handle med ekstrem forsiktighet for å unngå å bli elektrisk støt. Hvis bilen din ikke brenner, ring 911 og sett deg i bilen, vær forsiktig så du ikke berører bilens ramme. Hvis bilen brenner, må du gå ut av bilen ved å hoppe fri av bilen uten å komme i kontakt med metallets innside i bilen. Deretter, mens du fortsatt holder bena sammen, stokk i sikkerhet med begge føttene sammen på bakken til du er 50 fot fra bilen. Hvis du kommer tilbake til den parkerte bilen din for å se at en kraftledning har falt på den, ring 911 og ikke nær deg den.

Trinn

Metode 1 av 3: Acting After the Line Falls

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 1
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 1

Trinn 1. Hold deg inne i bilen hvis mulig

Med mindre bilen brenner, er det veldig viktig å holde seg inne i bilen når en kraftledning faller. Når en kraftledning faller på bilen din, lader den ofte metalldelene i bilen med elektrisk strøm, noe som betyr at hvis du prøver å gå ut som du vanligvis gjør, vil du bli elektrokutert.

  • Etter at linjen faller, se deg rundt på innsiden av bilen og ut av vinduene. Hvis du ikke ser flammer eller røyk, er du ikke i umiddelbar fare. Det sikreste du kan gjøre er å holde deg inne.
  • Hvis du ser flammer og røyk, se Metode 2 for instruksjoner om hvordan du evakuerer bilen på en trygg måte.
  • Hvis det er andre passasjerer i bilen, må du kommunisere med dem om at det sikreste er å bli inne i bilen. Selv en person som forlater bilen feil kan sette dere alle i fare for elektrisk støt.
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 2
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 2

Trinn 2. Ikke rør innsiden av bilen

Sitt stille i bilen med hendene i fanget. Vær ekstra forsiktig så du ikke berører rammen på bilen din, som sannsynligvis er ladet med elektrisk strøm.

Så lenge du holder deg stille og ikke berører rammen på bilen din, er du trygg inne i bilen

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 3
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 3

Trinn 3. Ring 911

Bruk mobiltelefonen til å ringe 911. Gi dem adressen din, og fortell at det falt en kraftledning på bilen din. De vil sannsynligvis gi deg noen råd, for eksempel å bo inne i bilen, men hvis de gir deg spesifikke råd, må du følge dem.

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 4
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 4

Trinn 4. Advarsel folk om ikke å berøre bilen eller strømledningen

Hvis du merker biler som kommer bak deg eller nærmer deg kraftledningen fra motsatt kjørefelt, tut på hornet ditt for å signalisere til dem at de ikke skal komme i nærheten av linjen.

  • Hvis noen går ut av bilen for å undersøke eller prøve å hjelpe deg, kan du rope til dem at de ikke skal røre bilen din eller komme i nærheten av den nedfelte kraftledningen.
  • Hvis du ikke har mobiltelefonen på deg og ikke klarte å ringe 911, kan du spørre alle som kommer til å ringe 911 for deg. Ikke la dem gi deg telefonen; Fortell dem i stedet å ringe 911, forklare situasjonen og oppgi adressen til den nedlagte linjen.
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 5
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 5

Trinn 5. Følg politiets anvisninger

Når avsenderne kommer til stedet, vil de nærme seg bilen og eventuelt stille spørsmål eller gi deg instruksjoner. Følg alle råd de gir deg, da de vil kunne vurdere din individuelle situasjon. Bare gå ut av bilen etter at de har fortalt deg at strømmen til ledningen er ute og jordet, og det er trygt å komme seg ut av bilen.

Metode 2 av 3: Evakuering av en flammende bil trygt

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 6
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 6

Trinn 1. Sørg for at bilen brenner

Evakuering av bilen din er risikabelt, så du vil være 100% sikker på at bilen din brenner før du går ut. Hvis du ser røyk, men ingen flammer, må du passe på røyken for å sikre at det ikke kommer eksos fra bilen din. Røyk er tykk og forsvinner ikke raskt, mens eksos vil falme ut i luften.

Hvis du ser flammer, brenner bilen definitivt, og du bør evakuere så raskt og forsiktig som du kan

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 7
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 7

Trinn 2. Åpne døren

Når du ser at bilen din brenner, er det viktig å gå av så raskt du kan. Åpne låsen på døren og skyv den opp, vær forsiktig med å bare berøre plastlåsen og ikke rammen til døren eller bilen.

Bilens metallramme er sannsynligvis ladet med strøm fra kraftledningen, så det er viktig å ha så lite kontakt med bilen din som mulig for å unngå å bli elektrisk støt

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 8
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 8

Trinn 3. Ta bena sammen og kryss armene

Etter at du har åpnet døren til bilen, ikke gå ut som du vanligvis ville. I stedet holder du bena sammen og tar dem litt innover mot kroppen din. Roter kroppen din, pass på at du ikke lar føttene eller andre deler av kroppen din berøre rammen på bilen, slik at du blir vinklet for å hoppe ut av bilen.

Kryss armene over kroppen din for å gjøre deg selv så liten og kompakt som mulig

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 9
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 9

Trinn 4. Hopp ut av bilen

Fortsatt å holde beina sammen, hopp forsiktig ut av bilen og land på begge føttene dine samtidig. Hvis du holder beina sammen slik at føttene berører bakken samtidig, reduseres sjansene for å bli sjokkert sterkt.

Hopp, ikke skyv ut av bilen. Kroppen din skal være i luften, ikke sitte i bilen, når føttene berører bakken

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 10
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 10

Trinn 5. Bland eller hopp bort fra bilen

Etter at du har hoppet ut av bilen, må du komme deg vekk fra den flammende bilen så fort du kan. I stedet for å gå og løfte en fot om gangen, blander du fra bilen og holder begge føttene dine på bakken hele tiden omtrent 15 cm fra hverandre. Alternativt kan du også hoppe vekk fra bilen din.

  • Du kan føle deg dum, men å blande eller hoppe kan spare deg for å bli sjokkert.
  • Hvis du velger å hoppe fra bilen, må du passe på at begge føttene dine treffer bakken samtidig.
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 11
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 11

Trinn 6. Ring 911 når du er 50 fot (15,2 m) unna

Fortsett å blande eller hoppe til du er minst 15 fot fra bilen. Ta deretter ut telefonen og ring 911. Fortell dem nøyaktig hvor du befinner deg, og gi beskjed om at det har falt en kraftledning på bilen din og at bilen har tatt fyr.

  • Når avsenderne kommer, må du fortelle dem hva som skjer og følge deres sikkerhetsråd.
  • Advarsel andre biler som nærmer seg det som har skjedd, og be dem om ikke å nærme seg eller berøre bilen eller kraftledningen. Rop over til dem hvis de er innenfor 15 fot (50 fot) fra kraftledningen eller bilen.

Metode 3 av 3: Handling som tilskuer

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 12
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 12

Trinn 1. Ikke nær deg kraftledningen eller bilen

Hvis du er en tilskuer til en kraftledning som faller på en annens bil, eller kommer tilbake for å se at en kraftledning har falt på bilen din, må du ikke nærme deg innen 15 fot (15 fot) fra kraftledningen. Å komme nær scenen er ekstremt farlig, og det er måter du kan hjelpe uten å bli skadet.

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 13
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 13

Trinn 2. Rop over personen i bilen

Hvis du er vitne til at en kraftledning faller på en annens bil, i stedet for å nærme deg bilen, skal du rope til personen i bilen. Spør dem om de har det bra, og be dem unngå å berøre rammen eller interiøret i bilen.

  • Si noe sånt som "Hei, går det bra med deg?" Når de svarer, og hvis bilen ikke brenner, roper du: "Jeg vet hva jeg skal gjøre i denne situasjonen. Bli i bilen og prøv å ikke berøre rammen på bilen eller noen metalldeler i bilen din, siden de kan bli belastet med strøm. Jeg ringer 911 akkurat nå, så hjelpen kommer snart. Så lenge du blir i bilen, går det bra!"
  • Hvis bilen deres brenner, sier du: "Bilen din brenner, så du må komme deg ut raskt og forsiktig! Snu sakte mot døren til bilen uten å røre rammen på bilen. Åpne dørhåndtaket uten å berøre andre del av døren. Sving den opp, hopp deretter ut slik at du lander på begge føttene. Bland deg vekk fra bilen, og hold begge føttene på bakken hele tiden. Jeg ringer 911 akkurat nå, så bare fokuser på å komme deg forsiktig ut av bilen!"
  • Vær betryggende og la dem få vite at du vet hva du skal gjøre. La dem få vite at så lenge de følger instruksjonene dine, vil de være trygge og uskadd.
  • La også biler eller fotgjengere som nærmer deg vite hva som har skjedd, og advarsel dem om ikke å komme innenfor 50 fot fra linjen.
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 14
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 14

Trinn 3. Ring 911

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du rope til personen i bilen som du ringer 911. Hvis de vil at du skal ringe etter dem eller ikke svarer, ring 911 og fortell respondentene situasjonen og stedet. Hvis du kommer tilbake til bilen din for å se at det har falt en kraftledning på den, ring 911 slik at de kan deaktivere linjen og gjøre bilen trygg å kjøre igjen.

Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 15
Reager hvis en kraftledning faller på bilen din Trinn 15

Trinn 4. Bli til avsenderne kommer

Bli på stedet til avsenderne kommer. Hvis du nettopp har vært vitne til at en kraftledning faller på noens bil, vil det få personen i bilen til å føle seg bedre å vite at de har noen utenfor som håndterer situasjonen. Når ekspeditørene ankommer, forklar dem situasjonen igjen. Hvis strømledningen falt på bilen din, følg instruksjonene deres til bilen er trygg å komme til igjen.

Hvis kraftledningen falt på bilen din, vil du sannsynligvis måtte ringe et slepefirma eller en mekaniker for å få bilen fjernet og fikset med mindre den bare er overfladisk skadet

Tips

  • Hvis du får panikk, ta et par dype åndedrag og husk at du vil være trygg så lenge du følger riktig protokoll.
  • Selv om linjen går glipp av bilen din, må du holde deg inne i bilen og ringe 911. Du kan fortsatt bli elektrokutert hvis du er innenfor 15,2 m fra linjen.

Advarsler

  • Elektrosjokk fra fallne linjer kan føre til død, og derfor er det viktig å ikke ta risiko som å komme seg ut av bilen før avsenderne kommer.
  • Ikke ta risiko som tilskuer, for eksempel å nærme seg kjøretøyet eller kraftledningen. Selv uten direkte kontakt med dem kan du fortsatt bli alvorlig og dødelig sjokkert.

Anbefalt: