Hvordan forhandle med en bilselger (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhandle med en bilselger (med bilder)
Hvordan forhandle med en bilselger (med bilder)

Video: Hvordan forhandle med en bilselger (med bilder)

Video: Hvordan forhandle med en bilselger (med bilder)
Video: Bør jeg betale ned boliglånet mitt? 2024, Kan
Anonim

Hvis du er klar til å handle en ny bil, kan du være litt bekymret for prisforhandlingsprosessen. Bilselgere kan virke som umulige hindringer, men med de riktige verktøyene og innsikten vil du kunne få den beste prisen på ditt nye kjøretøy.

Trinn

Del 1 av 4: Begynner å handle

Forhandle med en bilselger Trinn 1
Forhandle med en bilselger Trinn 1

Trinn 1. Prøv å sikre finansiering før du handler

Hvis du venter på å få finansiering gjennom forhandleren, har forhandleren overhånden i forhandlingen. Hvis du kommer til tomten med finansiering sikret allerede, vil du ha det som et verktøy i forhandlingen.

  • Gå til banken din eller kredittforeningen for å søke om et autolån. Du vil sannsynligvis få en bedre avtale med lavere renter, avhengig av kredittpoengene dine og hvis du allerede har et etablert forhold til banken som kunde.
  • Du kan til og med søke om lån gjennom banken din og bli godkjent, og deretter ta godkjenningen til forhandleren. De kan gi deg en bedre avtale bare for å tjene virksomheten din.
Forhandle med en bilselger Trinn 2
Forhandle med en bilselger Trinn 2

Trinn 2. Ha en klar idé om hva du vil

Hvis du går til forhandleren og vet nøyaktig hva du vil og hvor mye du kan betale for det, vil det være mindre sannsynlig at du blir presset til å betale mer eller kjøpe noe du ikke hadde planlagt å kjøpe.

Du kan bruke online -tjenester til å sammenligne forskjellige modeller, oppgraderinger og priser. Hvis du går inn i forhandlingen og vet hva forskjellige modeller går for, har du overtaket

Forhandle med en bilselger Trinn 3
Forhandle med en bilselger Trinn 3

Trinn 3. Sørg for at du vet den sanne verdien av bilen du vil ha

Bruk elektroniske tjenester som Kelley Blue Book for å verdsette bilen og se den rimelige prisen for det kjøretøyet. Ved å gjøre dette, vil du vite om selgeren prøver å belaste deg for mye.

Hvis du har øye med en bestemt tidligere eid bil, vil de fleste forhandlere ha alle detaljene for den på deres nettsted eller på nett. Sørg for å ta hensyn til modellår, kjørelengde og eventuelle oppgraderinger som er på bilen når du verdsetter den

Forhandle med en bilselger Trinn 4
Forhandle med en bilselger Trinn 4

Trinn 4. Ikke la en selger skynde deg

Mer enn sannsynlig vil en selger henvende seg til deg rett når du går inn i bilpartiet. Gi dem beskjed om at du bare ser, og fortell dem hvis du har spørsmål.

Hvis du lar selgeren lede søket ditt, kan han eller hun ta deg mot de dyrere kjøretøyene. Ta deg god tid og se på alle tilgjengelige biler du er interessert i

Del 2 av 4: Få den beste prisen

Forhandle med en bilselger Trinn 5
Forhandle med en bilselger Trinn 5

Trinn 1. Vær høflig og høflig

Det er vanlig at folk inntar en aggressiv holdning når de handler bil, siden de tror at dette kan hjelpe dem å beholde overtaket. Men som hovedregel er det alltid bedre å være høflig.

  • Truende med å gå ut hvis du ikke får prisen du ønsker er ikke den beste ruten å ta. Hvis du er frekk mot dem, er det mer sannsynlig at de er frekke som svar.
  • Husk at disse selgerne daglig håndterer en god del frekke og aggressive mennesker. Hvis du er den eneste snille, vennlige personen de snakker med den dagen, kan det være enda mer sannsynlig at de gjør noe snilt for deg i utbytte, noe som gir deg en bedre avtale.
Forhandle med en bilselger Trinn 6
Forhandle med en bilselger Trinn 6

Trinn 2. Ikke fortell forhandleren at du har bytte

Selv om du planlegger å handle med din gamle bil, ikke gi selgeren beskjed om dette før du allerede har godtatt prisen du ønsker.

Forhandlere bruker bytteverdier når de priser bilen. På denne måten kan de få det til å virke som om du får mye mer for bilen din enn du egentlig er. Hvis du ikke forteller dem at du har en handel, vil de ikke ta det med i prisen de gir deg

Forhandle med en bilselger Trinn 7
Forhandle med en bilselger Trinn 7

Trinn 3. Ikke hast gjennom forhandlingene

Siden det virkelige målet for enhver selger er å selge så mange biler de kan, vil de få deg til å signere en avtale så raskt som mulig, slik at de kan gå videre til neste person. Ikke gi etter-ta deg god tid.

Hvis selgeren ikke godtar prisen din, kan du fortelle dem at du vil tenke på det en dag eller to, og gå uten å signere noe. I løpet av få dager kan de bekymre deg for at du har funnet en annen avtale, og de vil følge opp med deg og muligens tilby en bedre avtale

Forhandle med en bilselger Trinn 8
Forhandle med en bilselger Trinn 8

Trinn 4. Handle til rett tid

Siden de fleste selgere jobber på oppdrag, må de sannsynligvis oppfylle en viss mengde salg hver måned. Hvis du går inn for å forhandle nær slutten av måneden, er det mer sannsynlig at du får avtalen du vil ha, siden selgeren kan være ivrig etter å nå målet sitt.

  • I tillegg kan du prøve å handle når nye modeller blir introdusert. Hvis en ny modell og den umiddelbart foregående modellen er på tomten samtidig, kan du kanskje forhandle frem en god pris på den eldre modellen. Dette skjer fordi selgerne ønsker å flytte eldre modeller for å få plass til de nyere. Nye modeller blir introdusert hele året, så hold øye med nye biler regelmessig.
  • Det samme gjelder shopping på slutten av året. Du vil kanskje legge merke til at mange forhandlere har store salg ved utgangen av året, ettersom de ønsker å rydde mye av modellene forrige år for å få plass til de nye. På grunn av dette kan du få en bedre avtale når du kjøper en bil de prøver å bli kvitt.
Forhandle med en bilselger Trinn 9
Forhandle med en bilselger Trinn 9

Trinn 5. Tilbyr en lavere pris enn budsjettet, men fortsatt i bilens generelle prisklasse

Hvis du begynner for lavt, kan det hende at selgeren bare skriver deg av. Start med en pris lavere enn målet ditt, slik at når du går gjennom forhandlinger, kan du lande på det målet.

Hvis den opprinnelige prisprisen på bilen er $ 25 000 og du tilbyr $ 10 000, ville det være for lavt. Hvis målprisen din er $ 23 000, tilbyr du et sted mellom $ 20 000 og $ 22 000 til å begynne med

Del 3 av 4: Forhandlinger om en bruktbil

Forhandle med en bilselger Trinn 10
Forhandle med en bilselger Trinn 10

Trinn 1. Få all informasjon om kjøretøyet

Be forhandleren om CarFax -rapporten for alle brukte kjøretøyer du vurderer. Denne rapporten beskriver alle eiere, ulykker og selv om det en gang var en leiebil, noe som kan senke verdien. Når du får en CarFax -rapport, må du kontrollere at kjøretøyets identifikasjonsnummer (VIN) på rapporten samsvarer med VIN på bilen.

Å få en CarFax -rapport selv kan koste nesten $ 40, så det ville være bedre å be om en fra forhandleren

Forhandle med en bilselger Trinn 11
Forhandle med en bilselger Trinn 11

Trinn 2. Kontroller bilens verdi

Det er elektroniske tjenester som Kelley Blue Book og AutoTrader som vil hjelpe deg med å få et godt bilde av verdien av den spesifikke bilen du ønsker. På denne måten vil du vite om selgeren prøver å belaste deg for mye.

AutoTrader hjelper deg med å finne ut hvor mye den spesifikke bilen går for i ditt område. Prisene kan variere basert på hvor du er, og hvor mange biler av den typen som er til salgs i ditt område

Forhandle med en bilselger Trinn 12
Forhandle med en bilselger Trinn 12

Trinn 3. Forhandle om eventuelle reparasjoner som må utføres

Hvis du vil at visse vedlikehold eller reparasjoner skal utføres som en betingelse for å kjøpe den, må du også holde fast ved disse kravene. Ikke nøy deg med noe mindre enn det du vil.

For eksempel, hvis du merker at bilen trenger nye dekk, kan du forhandle et sett med dekk til kostnaden for bilen. Eller du kan be om at bilen blir justert eller oljeskiftet før salget

Forhandle med en bilselger Trinn 13
Forhandle med en bilselger Trinn 13

Trinn 4. Forstå eventuelle "tillegg" selgeren kan prøve å legge til

Disse tilleggene kan være alt fra forhandlergarantier til detaljer til rustforebygging. Det er sannsynlig at forhandleren vil belaste mer for disse tjenestene enn om du kjøper dem andre steder.

  • Hvis selgeren for eksempel tilbyr en detaljeringstjeneste, kan du ende opp med å betale mindre for den samme tjenesten hvis du fikk det gjort et annet sted etter at du kjøpte bilen. Sørg for å finne ut hva som er inkludert i den totale kostnaden for ditt brukte kjøretøy.
  • Generelt bør du unngå å kjøpe utvidede garantier og andre tillegg. Forbrukereksperter pleier å være enige om at disse tilleggene ikke er verdt pengene. I stedet for å kjøpe utvidede garantier, kjøp en pålitelig bil og ta vare på den.
Forhandle med en bilselger Trinn 14
Forhandle med en bilselger Trinn 14

Trinn 5. Prøv å kjøpe en bruktbil som er minst to år gammel

Etter to år synker en bils verdi med nesten halvparten av den opprinnelige verdien, så du kan vanligvis få et ganske godt kupp på disse bilene.

Hvis du holder deg rundt det 2 år gamle merket, vil kjørelengden sannsynligvis fortsatt være ganske lav, og det kan hende at bilen ikke har hatt eller trenger mange reparasjoner ennå

Del 4 av 4: Ha en bedre forhandlingsopplevelse

Forhandle med en bilselger Trinn 15
Forhandle med en bilselger Trinn 15

Trinn 1. Forstå at du kanskje må gå bort

Hvis du går inn på bilplassen og finner ut at selgeren du ender opp med å jobbe med ikke passer for deg, kan du gå bort. Du vil inngå en avtale med noen du er komfortabel med, og som er villig til å jobbe med deg.

Dette er et annet eksempel der tålmodighet er viktig. Hvis du ikke finner riktig forhandler eller selger på første forsøk, er det mange andre selgere og forhandlere du kan prøve

Forhandle med en bilselger Trinn 16
Forhandle med en bilselger Trinn 16

Trinn 2. Hold et plant hode

Det er lett å bli emosjonell i bilkjøpsprosessen. Prøv å ikke bli følelsesmessig knyttet til en bestemt bil eller avtale, og prøv å ikke la selgeren manipulere følelsene dine.

Selgere vet hvordan de skal appellere til følelsene dine. Sørg for at du holder deg jordet og planlagt mens du testkjører biler, og ikke la selgeren snakke deg til å bli forelsket i en bestemt bil eller avtale

Forhandle med en bilselger Trinn 17
Forhandle med en bilselger Trinn 17

Trinn 3. Stå på

Du har budsjettet og det du vil ha i tankene, så ikke la en selger snakke deg ut av det eller overbevise deg om å betale mer. Vær fast på budsjettet og hva du er villig til å betale for bilen du vil ha.

Det kan være vanskelig å stå på deg når du vet at selv om du rokker litt, kan du få bilen du vil ha. Men hvis du overforplikter deg når det gjelder betalinger og pris, vil du angre

Forhandle med en bilselger Trinn 18
Forhandle med en bilselger Trinn 18

Trinn 4. Ikke bli stresset

Å kjøpe bil kan lett bli en stressende opplevelse. I stedet for å bli overveldet, ta et skritt tilbake hvis du trenger det. Ta deg god tid og minn deg selv om at du ikke trenger å skynde deg.

Hvis en selger presser deg og får deg til å føle deg forhastet eller ubehagelig, må du høflig forlate situasjonen. La dem få vite at du ikke er klar til å kjøpe enda

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hold deg avslappet. Ikke gå inn i prosessen med å føle deg engstelig.
  • Bruk internett til å undersøke forhandlere og biler før du handler.
  • Hvis du handler en bruktbil, bør du unngå å kjøpe en avansert bil. Det vil sannsynligvis ha flere miles og problemer enn en lavere, mer pålitelig bil som er samme pris.

Anbefalt: