Enkle måter å polere en aluminiumsbåt: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å polere en aluminiumsbåt: 11 trinn (med bilder)
Enkle måter å polere en aluminiumsbåt: 11 trinn (med bilder)

Video: Enkle måter å polere en aluminiumsbåt: 11 trinn (med bilder)

Video: Enkle måter å polere en aluminiumsbåt: 11 trinn (med bilder)
Video: Tips Revealed! - Fiberglassing a Boat Hull S3-E15 2024, April
Anonim

Polering av en aluminiumsbåt, for eksempel en pontongbåt eller fiskebåt, er en prosess som tar bare et par timer. Vask først båten for å fjerne eventuell skitt, skitt, mineralforekomster eller alger. Påfør deretter en aluminiumsrens for å behandle oksidasjon og forberede skroget for polering. Påfør til slutt en aluminiumspolering og poler den inn for å forsegle aluminiumet og få båten til å skinne. Snart nok vil båten din være klar til å treffe vannet igjen og se frisk og ren ut!

Trinn

Del 1 av 2: Vask av båten

Poler en aluminiumsbåt trinn 1
Poler en aluminiumsbåt trinn 1

Trinn 1. Parker båten på tilhengeren på en flat overflate utenfor

Ta båten ut av vannet hvis den ikke allerede er på tilhengeren. Parker tilhengeren på et flatt, klart område et sted hvor du har plass til å jobbe med den.

  • Du trenger tilgang til en vannkilde som du også kan koble en slange til.
  • Denne metoden fungerer for både umalte og malte aluminiumsbåter. Husk at hvis du har en pontongbåt med aluminiumspontonger og glassfiberkarosseri, er denne metoden bare for polering av pontongene.
Poler en aluminiumsbåt Trinn 2
Poler en aluminiumsbåt Trinn 2

Trinn 2. Spray aluminiumskroget med en høytrykksspyler

Sett opp en vaskemaskin og koble den til en vannkilde. Slå den på og spray ned alle aluminiumsoverflatene med rent vann for å fjerne oppbygd skitt, fett, alger, mineraler og annet smuss på overflaten.

  • Hvis du ikke har en vaskemaskin, kan du leie en på et forbedringssenter eller i jernvarehandel. Alternativt kan du skylle båten med en vanlig slange og skrubbe vekk oppbygningen med et håndkle eller en svamp.
  • Bruk sko med lukkede tå og øyevern når du bruker en vaskemaskin. Hvis du har en høyt gasskive, er det lurt å bruke ørepropper også.
  • Hvis du har en saltvannsbåt og det er fjelltopper på skroget, spray dem på skrå med strømskiven for å komme under kantene og fjerne dem. Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å skrape dem av med en sparkel.
Poler en aluminiumsbåt Trinn 3
Poler en aluminiumsbåt Trinn 3

Trinn 3. Ta på deg gummihansker og vernebriller

Dette vil beskytte deg mot å få aluminiumsrenser på den sensitive huden på hendene eller i øynene dine. Aluminiumsrens kan forårsake irritasjon i disse følsomme områdene.

Enhver form for kjemikalieresistente gummihansker vil beskytte hendene dine. Unngå å bruke arbeidshansker som delvis er laget av stoff fordi de kan suge opp rengjøringsmiddelet

Poler en aluminiumsbåt trinn 4
Poler en aluminiumsbåt trinn 4

Trinn 4. Spray et aluminiumsrensemiddel i et jevnt lag over hele skroget

Fest en sprøytedyse på en flaske med aluminiumsrens eller hell litt rengjøringsmiddel i en sprøyte. Bruk innstillingen for fin tåke og spray rengjøringsmiddelet på sjenerøst med glatte, jevne slag til du har dekket alle aluminiumsflatene.

Du kan få en aluminiumsrenser laget for båter i en marin forsyningsbutikk, et forbedringssenter eller på nettet. Det kalles ofte aluminiumsrens og restaurator

Advarsel: Bruk aldri rengjøringsmidler som inneholder flussyre eller andre farlige syrer. Disse kan brenne gjennom huden din eller forårsake tap av syn hvis du får dem i øynene.

Poler en aluminiumsbåt Trinn 5
Poler en aluminiumsbåt Trinn 5

Trinn 5. Skrubb rengjøringsmidlet inn i aluminiumet med en skrubbe i plastnett

Bruk en skrubbepute laget for rengjøring av båtskrog. Skrubb i lange, jevne, frem og tilbake slag med jevnt trykk for å sikre jevn dekning. Dette hjelper rengjøringsmidlet til å trenge inn i aluminiumet og behandle eventuelle oksiderte områder.

Mange av de samme merkene som lager aluminiumsrensere og restauratører, lager også skrubbeputer beregnet for påføring

Poler en aluminiumsbåt trinn 6
Poler en aluminiumsbåt trinn 6

Trinn 6. Skyll rengjøringsmidlet med rent vann

Spray hele aluminiumskroget med ferskvann med en vanlig slange. Gå over alle aluminiumsflatene flere ganger for å være sikker på at du blir kvitt alt rengjøringsmiddel.

Prøv å ikke la rengjøringsmidlet tørke på aluminiumet før du skyller det av. Hvis du har en stor aluminiumsbåt, kan det være lurt å først jobbe på den ene siden, påføre rensemiddel og skylle den av, deretter flytte til den andre siden og gjenta prosessen der. Hvis rengjøringsmiddelet tørker og etterlater rester, skrubb det av med et vått håndkle eller en svamp

Poler en aluminiumsbåt trinn 7
Poler en aluminiumsbåt trinn 7

Trinn 7. La båten lufttørke før du fortsetter

Vent til alt vannet fordamper og båten er tørr før du påfører polering på aluminiumet. Du trenger en tørr aluminiumsflate for at polishen skal fungere effektivt.

Hvis du vil fremskynde tørkeprosessen, tørk av skroget med et tørt håndkle for å fjerne overflødig vann, og la det lufttørke i 30 minutter eller så

Del 2 av 2: Påføring av aluminiumspolish

Poler en aluminiumsbåt trinn 8
Poler en aluminiumsbåt trinn 8

Trinn 1. Gni en aluminiumslakk inn i skroget med en ren, tørr klut eller ullpute

Sprøyt 3-4 dråper aluminiumslakk på en ren, tørr klut eller en ullpussende pute. Gni den jevnt inn over en liten del av aluminiumsoverflaten ved hjelp av overlappende sirkulære bevegelser. Fortsett til du har dekket til alt aluminium og påfør polering på kluten etter behov.

  • Aluminiumslakk forsegler aluminiumet med et beskyttende belegg og gir det en jevn glans.
  • Hvis kluten eller puten du bruker blir skitten mens du går, betyr det at den gni av oksidasjon. Brett kluten til en ren del eller bytt puten med en ren for å unngå å gni oksidasjonen tilbake på skroget.

Tips: Du kan påføre polishen med en elektrisk buffer hvis du ønsker det. Bare sørg for å bruke en myk ullpute for å unngå striper.

Poler en aluminiumsbåt trinn 9
Poler en aluminiumsbåt trinn 9

Trinn 2. Vent til polishen tørker til den ser uklar ut

La lakken tørke på aluminiumet til det ser litt grumsete ut enn klart. Dette tar vanligvis alt fra 5-20 minutter.

Se produsentens instruksjoner for den spesifikke aluminiumslakken du bruker for nøyaktig informasjon om hvor lenge den skal sitte før buffing

Poler en aluminiumsbåt Trinn 10
Poler en aluminiumsbåt Trinn 10

Trinn 3. Buff poleringen inn i skroget med en ren, myk, tørr klut

Påfør fast trykk og flytt kluten i overlappende sirkulære eller S-mønstrede bevegelser. Arbeid i små områder, og gå videre når disen fra polishen forsvinner og området ser skinnende ut.

Ikke bruk bevegelser opp og ned eller fra side til side når du buffer. Dette vil resultere i en mindre blandet finish

Poler en aluminiumsbåt Trinn 11
Poler en aluminiumsbåt Trinn 11

Trinn 4. Gjenta poleringsprosessen årlig for å redusere oksidasjonsoppbygging

Påfør aluminiumsrens og polering på båten din minst en gang i året ved å bruke den samme prosessen for å bevare aluminiumet og skinne det på nytt. Dette vil gjøre det mye lettere å gi båten din en varig glans.

Anbefalt: