Enkle måter å redusere dieselmotorstøy: 9 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å redusere dieselmotorstøy: 9 trinn
Enkle måter å redusere dieselmotorstøy: 9 trinn

Video: Enkle måter å redusere dieselmotorstøy: 9 trinn

Video: Enkle måter å redusere dieselmotorstøy: 9 trinn
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, April
Anonim

Dieselmotorer har rykte på seg for å være spesielt høye fordi de produserer mer trykk og vibrasjoner enn bensinmotorer. Dette kan være en ulempe hvis du kjører en dieselbil, gressklipper eller lignende kjøretøy. Selv om støy er et faktum i livet for dieselmotorer, er det noen måter å redusere støyen på. Den enkleste måten er å installere lydisolerende skum under panseret for å blokkere støyen. Du kan også få din mekaniker til å justere bilen for å redusere klapring i motoren.

Trinn

Metode 1 av 2: Isolering av hetten

Reduser støy fra dieselmotor Trinn 1
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 1

Trinn 1. Få lydisolerende skum eller en hettefôr som skal installeres under hetten

Et lag skum under panseret kan dempe lyden fra en dieselmotor. Sjekk en bildelerbutikk for hettefôr eller skum designet for å redusere støy. Sørg for at produktet er designet for installasjon av hette, slik at det tåler varmen fra motoren.

  • Noen produkter er spesielt designet og formet for bil hetter. De har allerede selvklebende materiale på baksiden, så du trenger ikke ekstra lim for å feste det.
  • Andre isolatorer er bare skumplater, som også vil fungere. Disse krever lim eller kontaktsement for å feste.
  • Når du har påført skumdekselet, er det veldig vanskelig å fjerne. Mål nøye før du presser skummet ned, siden du ikke kan skrelle det av for å prøve igjen.
Reduser dieselmotorstøy Trinn 2
Reduser dieselmotorstøy Trinn 2

Trinn 2. Klipp foringen slik at den passer under hetten

Mål lengden og bredden på undersiden av hetten din. Bruk en kniv eller en skarp saks og kutt skummet for å passe til disse målingene. Hold skummet mot hetten på undersiden for å bekrefte at du har klippet det til riktig størrelse.

  • De fleste biler og lastebiler har et innrykk under panseret. Dette er et godt sted å legge skummet, så det er ute av motorens vei.
  • Gressklippere eller mindre kjøretøyer har kanskje ikke en fordypning, så kutt skummet for å passe under hele hetten.
  • Bruk hansker mens du klipper skummet for å forhindre kutt.
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 3
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 3

Trinn 3. Rengjør og tørk av undersiden av hetten med alkohol

Eventuelt støv eller rusk forhindrer at skummet fester seg ordentlig. Hell litt sprit på en ren fille og tørk av undersiden av hetten. Fjern fett eller annet materiale. Fukt fille igjen etter behov, eller bruk en ny hvis hetten er veldig skitten.

  • Mineralsk brennevin eller eddik vil også fungere for å rengjøre hetten.
  • Hvis det er mulig, fjerner hetten denne jobben enklere.
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 4
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 4

Trinn 4. Skrell av papiret hvis skummet har en limstrimmel

Hvis du har en spesialisert hettefôr, vil den ha en selvklebende stripe på baksiden. Fjern papiret forsiktig når du er klar til å montere foringen. Ikke rør den limende stripen med noe.

Vær veldig forsiktig og ikke la den klebende delen feste seg selv. Dette er veldig klebrig, og du vil sannsynligvis ikke kunne skille det

Reduser dieselmotorstøy Trinn 5
Reduser dieselmotorstøy Trinn 5

Trinn 5. Påfør kontaktsement på skummet hvis det ikke allerede har lim

Legg hettedekselet på bakken ved siden av bilen med baksiden opp. Åpne en boks med kontaktsement og dypp i en engangsbørste. Spred et tynt lag på baksiden av skummet. La det sitte i 2-4 minutter for å bli klebrig før du fester skummet til hetten.

  • Kontaktsementen er veldig klebrig, så ikke la det dryppe rundt sidene av skummet. Bruk hansker for å forhindre at den kommer på huden din.
  • Noe kontaktsement kommer i en sprayflaske. Hvis du har denne typen, må du arbeide i et godt ventilert område eller utendørs for å unngå å inhalere røyken.
  • Avhengig av hvilken kontaktsement du bruker, kan det også be deg om å påføre noe på hetten. Følg instruksjonene på produktet du bruker.
Reduser dieselmotorstøy Trinn 6
Reduser dieselmotorstøy Trinn 6

Trinn 6. Trykk skummet på plass under hetten

Ta skummet foran slik at det ikke fester seg til hendene. Juster den på stedet du vil ha den, og trykk den deretter ned. Kjør hendene langs skummet med jevnt trykk for å trene luftbobler og spre foringen flatt.

Sørg for at fôret er riktig justert før du trykker det ned. Det er veldig vanskelig å fjerne når du har installert det, og du vil sannsynligvis ikke kunne få det av for et nytt forsøk uten å rive skummet

Metode 2 av 2: Gjøre interne justeringer

Reduser støy fra dieselmotor Trinn 7
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 7

Trinn 1. Be en mekaniker om å redusere mellomrommet mellom motorventilene

Hvis ventilene i motoren din er feiljustert, kan det være for mye plass mellom dem. Dette kan få dem til å rasle og øke kjørestøyen. Hvis motoren fremdeles er for høy etter at du har montert panseret på hetten, må du ta den med til mekanikeren for en justering. Be dem justere ventilene slik at de har riktig avstand fra hverandre. Dette kan redusere motorstøyen mens kjøretøyet er i gang.

Du kan også justere ventilene selv, men dette er en komplisert jobb som krever mye mekanisk erfaring. Ikke prøv det hvis du ikke er dyktig med å jobbe med motorer

Reduser støy fra dieselmotor Trinn 8
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 8

Trinn 2. Bruk oljen som er anbefalt for motoren din

I noen tilfeller kan bruk av feil olje for motoren få den til å gå hardere. Sjekk bruksanvisningen eller hos produsenten for å finne riktig olje for bilen din. Hvis du bruker feil olje, bytt den og bruk den anbefalte typen.

  • Ikke tilsett en annen type olje uten å tømme den gamle oljen først.
  • Det er noen støyreduserende oljer tilgjengelig i bilbutikker. Imidlertid er det kanskje ikke de anbefalte oljene for motoren din, så ikke bruk dem med mindre produsenten anbefaler dem. Det er bedre å bruke den anbefalte oljen og håndtere støyen på andre måter.
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 9
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 9

Trinn 3. Bytt ut utslitte eller sprukne vindusforseglinger for å blokkere mer støy

Hvis vinduspakningene dine er sprø og sprekker, vil de ikke blokkere mye støy. Få et nytt sett med tetninger designet for din bilmodell. Rull ned vinduene og trekk tetningene på bunnen av vinduene rett opp for å fjerne dem. Juster deretter de nye tetningene med sporet på bunnen av hvert vindu. Trykk ned til de klikker på plass.

  • Hvis de gamle vindusforseglingene sitter fast, bruker du en tang for å trekke dem av.
  • Sørg for at du bruker vindusforseglinger til din bilmodell. Tetninger fra et annet kjøretøy passer kanskje ikke ordentlig.
  • Du kan også be mekanikeren din om å gjøre dette for deg hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det.
Reduser dieselmotorstøy Trinn 10
Reduser dieselmotorstøy Trinn 10

Trinn 4. Bruk lyddempende matter i hytta

Selv om denne løsningen ikke vil redusere støyen utenfor kjøretøyet, vil det gjøre førerhuset ditt roligere. Skaff deg lyddempende matter og legg dem på gulvet foran fører- og passasjersetet i bilen din. Dette vil redusere motorstøyen som kommer inn i førerhuset.

For en gressklipper eller lignende kjøretøy uten lukket førerhus vil dette ikke være mulig

Reduser støy fra dieselmotor Trinn 11
Reduser støy fra dieselmotor Trinn 11

Trinn 5. Installer dødende pads inne i dørene

Få en rulle med lyddempende skum. Fjern deretter dørpanelet for å få tilgang til den indre delen av døren. Pakk skummet inn i det tomme rommet i døren, og forsegl det igjen for en mer lydisolert hytte.

  • Du kan kjøpe dødende pads fra bildelbutikker eller online. Få et produkt med gode anmeldelser for å blokkere mest mulig lyd.
  • Døren kan allerede ha noe skummateriale i den for lydisolering. Hvis skummet er i god stand, pakk det nye skummet rundt det. Hvis det er sprøtt, støvete og faller fra hverandre, trekker du det ut og erstatter alt med det nye skummet.

Anbefalt: