Hvordan bli en UI -designer (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en UI -designer (med bilder)
Hvordan bli en UI -designer (med bilder)

Video: Hvordan bli en UI -designer (med bilder)

Video: Hvordan bli en UI -designer (med bilder)
Video: Как запустить Windows 11 и Windows 10 на одном компьютере 2024, Kan
Anonim

Brukergrensesnittdesign (UI Design) er en avgjørende delmengde av brukeropplevelsesdesign som fokuserer på hvordan brukerne grensesnitt mot et bestemt produkt. UI -designere jobber med å konstruere apper, nettsteder og andre produkter som er visuelt behagelige for brukerne og som er enkle for brukerne å lære å bruke. Ved å begynne med det grunnleggende om design og gå videre til de mer tekniske aspektene ved brukergrensesnittet, kan du komme i gang med å bli en UI -designer på kort tid.

Trinn

Del 1 av 3: Lær det grunnleggende

Bli en UI -designer Trinn 1
Bli en UI -designer Trinn 1

Trinn 1. Studer de grunnleggende designprinsippene

Før du kan bli designer, må du tilegne deg en kunnskap om de grunnleggende designprinsippene. Bruk litt tid på å lære prinsippene for farge, balanse og symmetri, kontrast, typografi og konsistens.

  • Når du for eksempel studerer fargeprinsipper, bør du lære skillet mellom monokromatiske, analoge og komplementære fargeskjemaer, hvilke farger som pleier å bli brukt i forskjellige typer design og fargens psykologi.
  • I tillegg til å lese formelle arbeider om designprinsipper, bør du også studere verkene til andre designere for å se hvordan de manipulerer farge og balanse for å oppnå visse estetiske effekter.
  • Det er ingen bestemt tid du trenger å bruke på å studere disse konseptene. Fokuser i stedet på å sørge for at du har god oversikt over de grunnleggende designprinsippene før du går videre til mer tekniske aspekter ved grafisk design.
Bli en UI -designer Trinn 2
Bli en UI -designer Trinn 2

Trinn 2. Lær den kreative designprosessen

UI -design, som mange andre former for kreativ produksjon, er en prosess med spesifikke faser, som går fra ideer til handling. For design er disse fasene oppdagelse, definisjon, utvikling og levering. For å bli en flott designer, gjør deg kjent med å bruke denne prosessen i dine kreative prosjekter.

  • De to første fasene innebærer å bli inspirert og forske på en relativt gryende idé (oppdagelse) og deretter foredle den til en mer spesifikk, praktisk idé (definere).
  • Utviklingsfasen er hvor ideer skapes, prototypes og testes i en prøve -og -feil -prosess som videreforedler den første ideen. I sluttfasen (levering) blir den første ideen omgjort til et ferdig, fungerende produkt.
Bli en UI -designer Trinn 3
Bli en UI -designer Trinn 3

Trinn 3. Les bøker og artikler om UI -design

Uten tvil er en av de beste måtene å lære de grunnleggende strategiene og prinsippene for UI -design hvis du nettopp har startet, å lese deg opp om emnet. Se bøker, artikler, blogger, nettsteder og videoopplæringer om UI -design for å styrke din kunnskap og for å lære av fagfolk.

  • Stack Overflow og UX Mastery Community er veldig gode kilder for informativt materiale om UI -design.
  • Prøv å lære noe nytt om UI -design hver dag. Å være flittig i studiet er den beste måten å garantere at du eventuelt behersker emnet.
Bli en UI -designer Trinn 4
Bli en UI -designer Trinn 4

Trinn 4. Registrer deg på et online kurs eller studium for å formelt studere design

Det er flere universiteter og tekniske skoler som tilbyr formelle programmer innen design, mens noen tilbyr spesialiserte programmer innen grafisk design. Du kan også velge å delta på et online kurs for å lære om grafisk design.

Noen av de mer kjente online programmene innen grafisk design tilbys av Bloc, General Assembly og CareerFoundry. Vær oppmerksom på at selv om disse programmene er billigere enn tradisjonelle mursteinsskoler, er de ikke gratis

Bli en UI -designer Trinn 5
Bli en UI -designer Trinn 5

Trinn 5. Utvikle ferdighetene du trenger som UI -designer

For å lykkes med UI -design trenger du ikke bare å kjenne prinsippene for grafisk design, du må også ha de riktige karaktertrekkene og ferdighetene. Bruk tid på å utvikle ferdighetene dine i dataanalyse, tegning og fotografering, i tillegg til å jobbe med andre og være en selvstarter.

  • Å melde deg på et formelt designkurs eller -program er en fin måte å mestre de tekniske og kreative ferdighetene du trenger som grafisk designer.
  • Vurder frivillig arbeid eller arbeid i et samarbeidsmiljø (f.eks. Som en av mange leirrådgivere, som en del av et designteam) for å forbedre din evne til å jobbe med andre.
Bli en UI -designer Trinn 6
Bli en UI -designer Trinn 6

Trinn 6. Øv deg på å bruke populære designverktøy

UI -designarbeid, selv om det er basert på designprinsipper, utføres i et digitalt medium. Du må bli kjent med bruk av digitale verktøy for grafisk design for å være en UI -designer.

  • Noen av de mer populære verktøyene som brukes i grensesnittdesign inkluderer Sketch, Figma, Adobe XD og Axure.
  • Vær oppmerksom på at de fleste designverktøy krever et betalt abonnement eller kjøp for at du skal bruke dem, selv om de vanligvis også tilbyr en gratis prøveperiode.

Del 2 av 3: Få erfaring med grafisk design

Bli en UI -designer Trinn 7
Bli en UI -designer Trinn 7

Trinn 1. Arbeid med små prosjekter for porteføljen din

Du må begynne i det små når du bygger opp din erfaring med grafisk design. Tenk på ting du kan forbedre, og gjør dem til prosjekter du kan gjennomføre gjennom hele designprosessen.

  • For eksempel, hvis du merker at du alltid glemmer å ta medisinen i tide, bør du vurdere å prøve å bygge en app fra bunnen av som vil minne deg på når du må ta medisinen.
  • Disse prosjektene kan til og med være falske eller repeterende hvis du bare gjør dem for øvelse. For eksempel kan du vurdere å redesigne en app som allerede eksisterer fra bunnen av.
Bli en UI -designer Trinn 8
Bli en UI -designer Trinn 8

Trinn 2. Se etter muligheter for å samarbeide med andre designere

Samarbeid er en god ferdighet å utvikle seg i den grafiske designverdenen, ettersom mange stillinger er samarbeidsmessige. I tillegg kan du dra nytte av mulighetene til å samarbeide når du nettopp har begynt, for å lære av mer erfarne designere.

Hvis du er usikker på hvor du skal finne designere å samarbeide med, begynn med å lete etter designforeninger eller grupper der designere kommuniserer med hverandre om prosjektene sine. Du kan også se om det er designstudenter eller professorer ved et lokalt universitet som kan ha prosjekter du kan hjelpe dem med

Bli en UI -designer Trinn 9
Bli en UI -designer Trinn 9

Trinn 3. Oppsøk en etablert mentor

Det er mye å si for å finne noen som kan veilede deg i grafisk design når du nettopp har startet. Selv om du bare av og til chatter med en etablert designer over kaffe eller på nettet, kan de fortsatt lære deg mye om grafisk design som du ellers ikke ville lære.

  • Å finne en potensiell mentor kan være vanskelig hvis du ikke allerede har et etablert profesjonelt nettverk. Imidlertid er det beste alternativet å bare kontakte designere du ser opp til og spørre om de kan være villige til å snakke med deg fra tid til annen. Du vil bli overrasket over hvor mange som hopper på muligheten til å hjelpe noen som nettopp har begynt på feltet sitt!
  • Du kan også vurdere å spørre designprofessorer ved et lokalt universitet om de er villige til å veilede deg, selv om de kan være mindre tilbøyelige til å gjøre det hvis du ikke er student ved skolen.
Bli en UI -designer Trinn 10
Bli en UI -designer Trinn 10

Trinn 4. Oppsøk praksisplass eller lærlingplass hos en bedrift for erfaring

For å bedre sjansene dine for å bli ansatt som en profesjonell brukergrensesnittdesigner, må du skaffe deg noen yrkeserfaringer. Hvis du ikke helt kan få en formell jobb som designer, kan du foreslå en læreplass eller praksis hos et selskap for å begynne å bygge din yrkeserfaring.

  • Det kan hende du må ringe et selskap kaldt og spørre om de kan ta deg som en ulønnet designpraktikant. Ikke vær redd for å gjøre dette; det verste de kan gjøre er å si nei!
  • Å tilby å tjene som ulønnet praktikant er den beste måten å øke sjansen for at et selskap godtar forslaget ditt. Selv om det vil være ubehagelig å ikke tjene penger på designarbeidet ditt nå, vil det lønne seg i lengden.
Bli en UI -designer Trinn 11
Bli en UI -designer Trinn 11

Trinn 5. Hold deg oppdatert på nye designverktøy og trender i designverdenen

Når du bygger din erfaring med UI-design, må du sørge for å holde deg oppdatert på tekniske nyheter, designtrender og annen utvikling i designverdenen. Din erfaring vil bli mindre nyttig hvis den er datert!

  • Noen av de beste nettstedene for å holde tritt med designverdenen inkluderer UX Magazine, Smashing Magazine og UX Booth.
  • En fin måte å holde tritt med designmiljøet på er å følge grafiske designere på sosiale medier og holde seg kunnskapsrik om sitt siste arbeid. Tross alt er den beste måten å holde seg oppdatert når det gjelder nye trender, å se dem mens de utvikler seg i sanntid.

Del 3 av 3: Få jobb som brukergrensesnittdesigner

Bli en UI -designer Trinn 12
Bli en UI -designer Trinn 12

Trinn 1. Sørg for at du har en portefølje som viser dine evner

Porteføljen din bør inneholde en rekke forskjellige typer designarbeid som viser bredden i dine evner. Selv om du ikke har arbeidserfaring, kan porteføljen din tjene som en flott måte å bevise at du kan designe flotte ting.

  • Inkluder eventuelle kreative leveranser du har produsert i porteføljen din, for eksempel apper, nettsteder eller andre design som kan brukes til å tjene penger.
  • Ta gjerne med design du har laget som ikke nødvendigvis faller inn under kategorien UI-design, for eksempel plakater, logoer eller til og med t-skjorter du har designet.
Bli en UI -designer Trinn 13
Bli en UI -designer Trinn 13

Trinn 2. Bygg en online tilstedeværelse

Sørg for at du har en oppdatert LinkedIn som viser all din erfaring og evner som potensielle arbeidsgivere kan få tilgang til. Vær også aktiv på sosiale medier om design, enten det er ditt eget arbeid eller andres; Dette er en fin måte å få navnet ditt der ute for potensielle arbeidsgivere å se.

Del for eksempel arbeid du har gjort på Facebook- eller Twitter -kontoene dine, og sørg for at andre mennesker i designfellesskapet kan se det

Bli en UI -designer Trinn 14
Bli en UI -designer Trinn 14

Trinn 3. Ta kontakt med andre i designmiljøet for å bygge nettverket ditt

Som med mange andre jobber, er det ofte nødvendig å kjenne folk på de riktige stedene for å finne arbeid som brukergrensesnittdesigner. Bygg et profesjonelt nettverk av andre designere som kan stå inne for deg, samarbeide med deg eller sende mulige jobber din vei.

  • For eksempel, hvis du er venn med noen som jobber for et selskap som grafisk design og det selskapet søker å ansette en ny grafisk designer, kan vennen din anbefale deg for jobben, noe som gir deg en betydelig fordel i forhold til andre søkere.
  • Tenk strategisk om nettverket ditt. Vær spesielt oppmerksom på å bygge relasjoner med designere du ser opp til eller som jobber i selskaper du vil jobbe hos.
Bli en UI -designer Trinn 15
Bli en UI -designer Trinn 15

Trinn 4. Søk på stillinger som matcher ditt ferdighetsnivå og din erfaring

Hvis du nettopp har begynt som UI -designer, vil du sannsynligvis ikke kunne få drømmejobben din umiddelbart (selv om du tror du er kvalifisert for det). Vær villig til å godta posisjoner på inngangsnivå som samsvarer med ditt erfaringsnivå og jobbe deg opp.

  • Vær villig til å påta deg frilansdesignjobber, spesielt hvis du nettopp har startet. Frilansjobber er ikke bare rikeligere enn formelle designstillinger, de vil også gi deg nyttig yrkeserfaring som kan oversette til en sikrere jobb.
  • Du bør absolutt søke på jobber som ikke er på startnivå hvis du tror du er i stand til å utføre dem. Du bør imidlertid være realistisk om potensielle kunder hvis du ikke har tidligere erfaring.
Bli en UI -designer Trinn 16
Bli en UI -designer Trinn 16

Trinn 5. Legg vekt på dine ferdigheter og profesjonelle kvaliteter under intervjuet

Husk at målet ditt bør være å imponere potensielle arbeidsgivere så mye som mulig. Under intervjuet, diskuter i detalj alle faglige kvaliteter og ferdigheter du har som grafisk designer (f.eks. Arbeidsmoral, øye for mønstre osv.) For å skille seg ut mot andre søkere.

Anbefalt: