Hvordan oppdage og fjerne Keyloggers: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppdage og fjerne Keyloggers: 15 trinn (med bilder)
Hvordan oppdage og fjerne Keyloggers: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan oppdage og fjerne Keyloggers: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan oppdage og fjerne Keyloggers: 15 trinn (med bilder)
Video: Коллектор. Психологический триллер 2024, Kan
Anonim

En keylogger er et stykke generelt skadelig programvare eller maskinvare installert på datamaskinen din som logger det du skriver. Selv om de kan være lovlig brukt i sjeldne tilfeller, kan de også brukes av nettkriminelle til å samle inn personlig informasjon og passord. De kan også få datamaskinen til å bremse. Denne wikiHow lærer deg å oppdage og fjerne den keyloggers.

Trinn

Del 1 av 3: Klargjøre datamaskinen

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 1
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 1

Trinn 1. Oppdater operativsystemet og applikasjonene

Utdatert programvare kan ha avslørt sikkerhetshull som kan åpne datamaskinen din for infeksjon.

Sørg for at alle brukere av datamaskinen vet at de ikke må klikke fritt på internett, spesielt popup-vinduer, og unngå freebies for enhver pris

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 2
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 2

Trinn 2. Konfigurer nettleserens sikkerhetsinnstillinger

Prosessen med å konfigurere nettleseren din er forskjellig fra en nettleser til en annen. Åpne Innstillinger -menyen i nettleseren din og se etter personvern- og/eller sikkerhetsinnstillingene. Deaktiver uønskede plug-ins, blokker ondsinnede nettsteder og tøm nettleserloggen. Slett informasjonskapsler som sporer personlig informasjon.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 3
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 3

Trinn 3. Installer anerkjent sikkerhetsprogramvare på datamaskinen

Installer både en on-demand anti-malware og et antivirus som alltid er på. Gratis alternativer inkluderer Malwarebytes (for skadelig programvare) og Avast eller Panda (for antivirus). Hold sikkerhetsprogramvaren din oppdatert.

Del 2 av 3: Oppdage Keyloggers

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 4
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 4

Trinn 1. Åpne Oppgavebehandling

Bruk følgende trinn for å åpne Oppgavebehandling:

  • Høyreklikk på oppgavelinjen nederst på siden.
  • Klikk Oppgavebehandling i hurtigmenyen.
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 5
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 5

Trinn 2. Klikk på Flere detaljer

Det er i nedre venstre hjørne av Oppgavebehandling. Dette viser en liste over alle prosesser som kjører på datamaskinen din. Dette inkluderer apper du har åpne, så vel som prosesser som kjører i bakgrunnen.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 6
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 6

Trinn 3. Se etter mistenkelige prosesser

Du vil mest sannsynlig finne mistenkelige prosesser som kjører i bakgrunnen. Se etter apper du ikke kjenner igjen.

  • Hvis du ikke er sikker på hva en prosess er, høyreklikker du på den og klikker Søk på nettet. Dette vil gjøre et Google -søk i appen eller prosessen.
  • Hvis du finner en prosess du vil stoppe, klikker du på prosessen og deretter klikker du Avslutt oppgaven i nedre høyre hjørne.
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 7
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 7

Trinn 4. Klikk kategorien Oppstart

Det er øverst i Oppgavebehandling. Dette viser en liste over programmer som starter opp med datamaskinen.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 8
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 8

Trinn 5. Se etter eventuelle mistenkelige programmer

Se gjennom alle oppstartsprogrammene og se om det er noe du ikke kjenner igjen.

  • Hvis du ikke er sikker på hva et program er, høyreklikker du på det og klikker Søk på nettet. Dette gjør et Google -søk etter programmet.
  • Hvis du finner et program du vil deaktivere. Klikk på programmet og klikk Deaktiver i nedre høyre hjørne.
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 9
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 9

Trinn 6. Søk etter virus og skadelig programvare

Mange keyloggers skjuler seg for både msconfig og Oppgavebehandling, eller forkler seg som legitime programmer. Bruk din anerkjente anti-malware for å søke etter virus og skadelig programvare på datamaskinen din.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 10
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 10

Trinn 7. Sjekk på den stasjonære datamaskinen

Hvis du har en stasjonær datamaskin, kan den også ha en maskinvare -keylogger på den. Se på hvor tastaturkabelen kobles til tårnet. Hvis det er en enhet koblet til mellom tastaturkabelen og tårnet, kan det være en maskinvare -keylogger.

Vær oppmerksom på at dette også kan være en legitim omformer eller enhet. Hvis du finner en ukjent enhet koblet til datamaskinen din, finn ut hvem som plasserte den der og hvorfor

Del 3 av 3: Fjerne Keylogger

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 11
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 11

Trinn 1. Bestem om keyloggeren er synlig

Hvis nøkkelloggeren som er oppdaget er synlig som en oppføring på listen over programmer i kontrollpanelet, kan det være et legitimt keylogger -program med en avinstalleringsprogram. Avinstaller programmet, og bruk en anti-malware for å fjerne eventuelle rester.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 12
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 12

Trinn 2. Prøv en avinstalleringsprogram

Med noen keylogger -programmer, for eksempel Logixoft's Revealer Keylogger, kan installasjonsprogrammet brukes til å avinstallere keylogger. Last ned installasjonsprogrammet, og bruk det til å avinstallere keylogger. Du kan også avinstallere programmer via Innstillinger -menyen. Fjern rester av keylogger ved hjelp av en anerkjent skanner mot skadelig programvare.

Hvis du ikke kan avinstallere programmet, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt i sikkermodus og avinstallere den i sikkermodus

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 13
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 13

Trinn 3. Kjør Windows Defender offline

Etter å ha fått de siste oppdateringene for antivirusprogrammet, kjør du en rootkit -detektor som Windows Defender Offline. For at du skal kunne kjøre den, må du gå dypt inn i innstillinger eller opprette offline medier.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 14
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 14

Trinn 4. Søk etter spesifikke råd for keylogger, ved navn

Gjør et Google -søk etter det spesifikke keylogger -programnavnet. Noen keylogger -programmer, for eksempel Refog, forhindrer aktivt avinstallasjon. Sjekk på internettfora som Bleeping Computer for å se hvordan du kan fjerne programmet uten å ødelegge datamaskinen.

Kapring Dette er et godt verktøy for å fjerne programmer som er begravet dypt inne i Windows -registret. Du må imidlertid bruk Hijack This med forsiktighet. Den kan også brukes til å utilsiktet slette ting Windows trenger for å fungere. Gjør et Google -søk før du sletter eventuelle registerelementer.

Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 15
Oppdag og fjern Keyloggers Trinn 15

Trinn 5. Vurder å installere datamaskinens operativsystem på nytt

Mange keyloggers blir gravlagt dypt inne i Windows -operativsystemet, noe som gjør dem vanskelige å fjerne. I noen tilfeller kan den enkleste løsningen være å sikkerhetskopiere filene og installere Windows på nytt.

  • Hvis du installerer Windows på nytt, fjernes alt på datamaskinen. Sørg for å sikkerhetskopiere filene dine før du installerer systemet på nytt. Du kan sikkerhetskopiere filene dine ved hjelp av en ekstern harddisk eller en skytjeneste som Google Disk, Dropbox eller One Drive.
  • Du bør installere operativsystemet på nytt hvis du har oppdaget en keylogger på en datamaskin som du planlegger å bruke til banktransaksjoner eller håndtere forretningshemmeligheter, fordi keyloggeren kanskje ikke har blitt fjernet helt.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis du har brukt datamaskinen til å foreta banktransaksjoner, kan passordene dine ha blitt kompromittert. Endre passordene dine umiddelbart med en datamaskin som er kjent for å være trygg. Kontakt banken din hvis du ser mistenkelige transaksjoner utført med kontoen din.
  • Noen gode gratis installasjoner inkluderer; Avast og Comodo.

Anbefalt: