Hvordan installere en kondensator (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan installere en kondensator (med bilder)
Hvordan installere en kondensator (med bilder)

Video: Hvordan installere en kondensator (med bilder)

Video: Hvordan installere en kondensator (med bilder)
Video: Slik gjenoppretter du slettede bilder og videoer fra hvilken som helst Android (2022) 2024, Kan
Anonim

Hvis du bruker stort tilbehør, for eksempel et oppgradert bilstereoanlegg, kan det ofte belaste det elektriske systemet. Hvis du føler at annet tilbehør sliter med å få den strømmen de trenger, eller du merker at frontlysene dine dimmes betydelig, kan det være på tide å installere en kondensator. En strømkondensator er et ekstra tilbehør du kan bruke som fungerer som en lagringsenhet for å supplere kjøretøyets elektriske evner. En bilmekaniker kan installere en kondensator, men du kan finne prosessen enkel nok til å håndtere på egen hånd.

Trinn

Del 1 av 3: Velge en kondensator

Installer en kondensator Trinn 1
Installer en kondensator Trinn 1

Trinn 1. Forstå den grunnleggende ideen om en kondensator

Kondensatoren fungerer som en lagertank for elektrisk kraft. Mengden strøm som kondensatoren kan lagre måles i Farads, og den generelle tommelfingerregelen er at du trenger en Farad kapasitans for hver kilowatt (eller 1 000 Watt) strømbehov i systemet ditt.

Installer en kondensator Trinn 2
Installer en kondensator Trinn 2

Trinn 2. Bestem om du vil ha en intern måler eller ikke

Noen kondensatorer har innebygde målere som viser nåværende ladning. Husk at hvis du går denne ruten, må du koble måleren til en strømforsyning slik at måleren slås av med bilen. Ellers ville måleren stå på konstant og tømme systemet.

Installer en kondensator Trinn 3
Installer en kondensator Trinn 3

Trinn 3. Kjøp kondensatoren

Oddsen er at hvis du trenger en kondensator, har du tapt penger på elektriske komponenter i bilen din. Kostnaden for kondensatoren din kan variere fra rundt $ 30,00 til over $ 200,00 avhengig av hvor stor og hvor fancy du bestemmer deg for å gå. Husk at de alle i hovedsak har samme funksjon, og at for de fleste vil en Farad -kondensator uten en intern måler fungere helt fint.

Del 2 av 3: Installere en kondensator

Installer en kondensator Trinn 4
Installer en kondensator Trinn 4

Trinn 1. Sørg for at kondensatoren er utladet

En ladet kondensator kan frigjøre en stor mengde energi veldig raskt. Dette kan være ganske farlig. Du bør alltid håndtere elektriske komponenter forsiktig.

Installer en kondensator Trinn 5
Installer en kondensator Trinn 5

Trinn 2. Koble fra batteriets jordkontakt

Dette vil drepe det elektriske systemet og la deg jobbe trygt.

Hvis du allerede har en kondensator i systemet, må du tømme den. Kondensatorer lagrer strøm, og kan dermed sjokkere deg selv etter at du har fjernet strømforsyningen

Installer en kondensator Trinn 6
Installer en kondensator Trinn 6

Trinn 3. Monter kondensatoren. Kondensatoren kan gå flere steder i systemet

Det er bare en ubetydelig forskjell i effektivitet uansett hvor du plasserer den, men nærmest komponentene som sliter med å få strøm (for eksempel dimming av frontlykter) regnes som best. Det er viktig at det uansett hvor du plasserer det har et passende sted å montere kondensatoren vekk fra passasjerer.

Selv om du installerer kondensatoren for å holde tritt med den ekstra kraften som trekkes fra tilbehør som et oppgradert stereoanlegg, må du huske at kondensatoren er som en lagertank for strøm som supplerer hele systemet. Ved å plassere den i nærheten av delene som ikke får tilstrekkelig strøm, lar du den levere strøm til de delene med minimalt tap for den ekstra motstanden til en lang ledning

Installer en kondensator Trinn 7
Installer en kondensator Trinn 7

Trinn 4. Koble til kondensatorens positive terminal

Enten du kobler til batteriet, forsterkeren eller en eller annen fordelingsblokk, må du koble kondensatorens positive terminal til den positive terminalen til den andre komponenten ved å føre en ledning mellom dem. Åtte gauge wire er vanligvis anbefalt.

Installer en kondensator Trinn 8
Installer en kondensator Trinn 8

Trinn 5. Koble kondensatorens negative terminal

Denne terminalen må kobles til bakken.

Installer en kondensator Trinn 9
Installer en kondensator Trinn 9

Trinn 6. Koble til fjernkontrollen

Hvis kondensatoren har en intern måler, vil den også ha en tredje ledning. Dette er fjernkontrollen for å slå på ledningen og tjener til å drepe strøm til måleren når bilen slås av. Du må koble dette til fjernkontrollen for å slå på en 12 volt strømkilde (for eksempel tenningsbryteren eller forsterkeren).

Installer en kondensator Trinn 10
Installer en kondensator Trinn 10

Trinn 7. Koble til bakken på batteriet

Dette vil gjenopprette strømmen til systemet ditt. Alle komponentene dine skal nå fungere.

Del 3 av 3: Lade en kondensator

Installer en kondensator Trinn 11
Installer en kondensator Trinn 11

Trinn 1. Finn hovedsikringen for lydsystemet

Denne sikringen er installert med systemet ditt for å forhindre skade på de elektriske komponentene i bilen din, men må fjernes før kondensatoren lades. Det skal være i nærheten av batteriet på hovedstrømledningen for lydsystemet ditt.

Installer en kondensator Trinn 12
Installer en kondensator Trinn 12

Trinn 2. Fjern hovedsikringen

Dette vil gi deg et sted å installere motstanden som hjelper deg med å lade kondensatoren. Motstanden gjør at kondensatoren kan lade saktere. Dette forhindrer skade på kondensatoren og det elektriske systemet.

Installer en kondensator Trinn 13
Installer en kondensator Trinn 13

Trinn 3. Sett motstanden i stedet for hovedsikringen

Det anbefales vanligvis å bruke en motstand på 1 watt og 500-1 000 ohm. En høyere impedans (Ohm -verdi) vil lade kondensatoren saktere og forhindre skade. Koble den positive terminalen til kondensatoren til motstanden.

Installer en kondensator Trinn 14
Installer en kondensator Trinn 14

Trinn 4. Mål spenningen på kondensatoren med et voltmeter

En multimeter vil også gjøre jobben bra. Sett den til å lese DC -volt og sett målerens positive ledning på kondensatorens positive terminal og den negative ledningen til måleren til jord. Når måleren leser 11-12 volt, lades kondensatoren.

En annen måte å lade en kondensator på er å koble et testlys fra kondensatorens positive terminal til kraftledningen. Så lenge kondensatoren lades, vil det strømme gjennom lyset og lyset vil skinne. Når kondensatoren er ladet vil lyset slukke fordi strømmen ikke lenger strømmer (spenningsfallet mellom kraftledningen og kondensatoren vil være null)

Installer en kondensator Trinn 15
Installer en kondensator Trinn 15

Trinn 5. Fjern voltmeteret

Det er ikke lenger nødvendig å overvåke kondensatorens status. Hvis du brukte lysmetoden, kan du nå fjerne testlyset.

Installer en kondensator Trinn 16
Installer en kondensator Trinn 16

Trinn 6. Fjern motstanden

Koble den positive terminalen til kondensatoren fra motstanden og koble motstanden fra strømledningen. Det er ikke lenger nødvendig, så du kan lagre det i tilfelle du noen gang trenger å lade kondensatoren igjen.

Installer en kondensator Trinn 17
Installer en kondensator Trinn 17

Trinn 7. Bytt hovedsikringen

Dette gjør at lydsystemet ditt får strøm igjen.

Tips

  • Hvis du finner ut at det elektriske problemet vedvarer selv med ekstra strøm fra en kondensator, kan det være på tide å oppgradere bilens generator.
  • Vær oppmerksom på sikkerheten når du arbeider med en ladet kondensator. Bruk vernebriller eller vernebriller og fjern eventuelle smykker før du installerer kondensatoren.
  • De fleste kondensatormodeller omfatter en sikkerhetskrets som vil varsle en advarsel hvis tilkoblingene ikke er riktige. Hvis lampen tennes, må du koble fra kondensatoren og dobbeltsjekke tilkoblingene.

Advarsler

  • Aldri installer en uladet kondensator. Det er et øyeblikkelig strømuttak på systemet og vil blåse enhver sikring i systemet. Lad alltid kondensatoren først.
  • Lad ut kondensatoren før du kobler den fra kretsen. Gjør dette ved å koble motstanden over kondensatorens ledninger.
  • Hold aldri en motstand i hendene når du lader/tømmer en kondensator. De kan bli veldig varme, og hvis du har valgt en for liten motstand, kan de blåse opp.

Anbefalt: